Umpire fasten your seatbelt

Umpire fasten your seatbelt

Afgelopen jaren was het nog een eenzame vlakte bij het Topsportcentrum in Almere: gelukkig bruist het binnen elk jaar opnieuw.

Moederdag 2019

Niet alleen de 259 spelers zijn zich gereed aan het maken voor hun vertrek naar Almere, maar ook de umpires.

› alles over het Badminton Festival!

Denk nu niet dat alleen in huize Zwiebler, Anand, Sorokina en Hashimoto de wasmachine overuren draait om alles op tijd klaar te hebben voor komende Yonex Dutch Open. Nee ook in 21 huizen waar umpires wonen staat de koffer al bijna gevuld en wel bij de voordeur.

Nu heb je natuurlijk ook uitzondering. Gary Hetharia en Donja Pieters zijn allebei woonachtig in Almere en zouden bij wijze van spreken tussen de games wissels even snel naar huis kunnen.

Van de 21 umpires die op de stoel zullen gaan plaats nemen zijn er 8 uit het buitenland. Onder hen enkele die niet voor de 1e keer bij de Yonex Dutch Open actief zullen zij. Neem de Fransman Arezki Amrani. Arezki is een gepassioneerd badmintonner die zelf nog erg actief is als speler. Speelt in het Noorden van Frankrijk in het plaatsje Wambrechies, even boven Lille. Nationaal gezien heeft hij in de single zelfs een ranking. Hij staat op de 1010e plaats van de ranking die door de FFBA (Franse bond) wordt bijgehouden. De kleine zeer sympathieke Fransman zullen we zeker in het finale weekend in actie zien op de stoel in Almere.

Onder de buitenlanders zal er nog een Schot, Deense, Belg, Zweed, Duitser, Amerikaan en een Ierse naar Almere komen. De Ierse is Carol Ui Fearghail. En haar naam spreek je niet uit zoals het er staat. Wanneer je het fonetisch zou moeten opschrijven dan klinkt het als Carol ie aai-u-riel. Heb je hem nog?

En dan de Nederlanders! Om de Grand Prix in eigen land toegewezen te krijgen moet je al de nodige ervaring hebben en dat is nog niet voor iedereen weggelegd. Een aantal zien we zelfs alleen bij de kwalificatie, maar de rest van de week horen we weer de vertrouwde ‘service over’ klanken van o.a. Freek Cox, Joke Renckens, Donja Pieters. Afgelopen juli was er ook nog eens goed nieuws vanuit het scheidsrechterkorps in Nederland. Maar liefst 14 personen die geslaagd zijn voor hun examen nationaal scheidsrechter. Wacht maar... over een paar zitten zij op een internationale stoel.

Het korps umpires zal worden aangestuurd door de referees Nikos Vladimirou uit Cyprus en Lajos Csanda uit Hongarije. Tevens waakt Manager umpires, Marcel Schormans, dat zij op tijd op de juiste baan met het juiste korps lijnrechters verschijnen.

Volgende week nemen we ook even een kijkje bij het korps lijnrechters. Wie horen we straks OUT roepen of toch de handen even voor de ogen doen?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!