Umpire fasten your seatbelt

Umpire fasten your seatbelt

Afgelopen jaren was het nog een eenzame vlakte bij het Topsportcentrum in Almere: gelukkig bruist het binnen elk jaar opnieuw.

Niet alleen de 259 spelers zijn zich gereed aan het maken voor hun vertrek naar Almere, maar ook de umpires.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Denk nu niet dat alleen in huize Zwiebler, Anand, Sorokina en Hashimoto de wasmachine overuren draait om alles op tijd klaar te hebben voor komende Yonex Dutch Open. Nee ook in 21 huizen waar umpires wonen staat de koffer al bijna gevuld en wel bij de voordeur.

Nu heb je natuurlijk ook uitzondering. Gary Hetharia en Donja Pieters zijn allebei woonachtig in Almere en zouden bij wijze van spreken tussen de games wissels even snel naar huis kunnen.

Van de 21 umpires die op de stoel zullen gaan plaats nemen zijn er 8 uit het buitenland. Onder hen enkele die niet voor de 1e keer bij de Yonex Dutch Open actief zullen zij. Neem de Fransman Arezki Amrani. Arezki is een gepassioneerd badmintonner die zelf nog erg actief is als speler. Speelt in het Noorden van Frankrijk in het plaatsje Wambrechies, even boven Lille. Nationaal gezien heeft hij in de single zelfs een ranking. Hij staat op de 1010e plaats van de ranking die door de FFBA (Franse bond) wordt bijgehouden. De kleine zeer sympathieke Fransman zullen we zeker in het finale weekend in actie zien op de stoel in Almere.

Onder de buitenlanders zal er nog een Schot, Deense, Belg, Zweed, Duitser, Amerikaan en een Ierse naar Almere komen. De Ierse is Carol Ui Fearghail. En haar naam spreek je niet uit zoals het er staat. Wanneer je het fonetisch zou moeten opschrijven dan klinkt het als Carol ie aai-u-riel. Heb je hem nog?

En dan de Nederlanders! Om de Grand Prix in eigen land toegewezen te krijgen moet je al de nodige ervaring hebben en dat is nog niet voor iedereen weggelegd. Een aantal zien we zelfs alleen bij de kwalificatie, maar de rest van de week horen we weer de vertrouwde ‘service over’ klanken van o.a. Freek Cox, Joke Renckens, Donja Pieters. Afgelopen juli was er ook nog eens goed nieuws vanuit het scheidsrechterkorps in Nederland. Maar liefst 14 personen die geslaagd zijn voor hun examen nationaal scheidsrechter. Wacht maar... over een paar zitten zij op een internationale stoel.

Het korps umpires zal worden aangestuurd door de referees Nikos Vladimirou uit Cyprus en Lajos Csanda uit Hongarije. Tevens waakt Manager umpires, Marcel Schormans, dat zij op tijd op de juiste baan met het juiste korps lijnrechters verschijnen.

Volgende week nemen we ook even een kijkje bij het korps lijnrechters. Wie horen we straks OUT roepen of toch de handen even voor de ogen doen?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De mythe van de Olympische Spelen (deel 2)

De mythe van de Olympische Spelen (deel 2)

In een vorige bijdrage heb ik het gehad over hoe ver een sportorganisatie mag gaan om de ambitie te vervullen van een sporter en…

18 november 2019

Manager Ilse Vaessen plaatsvervangend technisch directeur Badminton Nederland?

Manager Ilse Vaessen plaatsvervangend technisch directeur Badminton Nederland?

In september 2018 kondigde Badminton Nederland haar nieuwe technisch directeur aan: beachvolleyballer Victor Anfiloff. Afgelopen…

17 november 2019

Kwartfinales AIG FZ FORZA Irish Open voor Gayle Mahulette

Kwartfinales AIG FZ FORZA Irish Open voor Gayle Mahulette

Bij de AIG FZ FORZA Irish Open 2019 heeft Gayle Mahulette in het vrouwenenkel de kwartfinales weten te bereiken, waarin zij het…

15 november 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door bij Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door bij Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019

Bij de Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019 zijn Selena Piek en Cheryl Seinen door naar de tweede ronde. Voor de koppels Robin…

13 november 2019

Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

De afgelopen twee è drie decennia heeft Badminton Nederland uitgeblonken door gebrek aan inspiratie, leiderschap,…

12 november 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 november vindt in Dublin de AIG FZ FORZA Irish Open 2019 plaats, een International…

12 november 2019

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

Badminton Nederland heeft zich in de top 10 van sportbonden met een absolute krimp in ledenaantal (2008-2018) weten te plaatsen.…

11 november 2019

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Van dinsdag 12 tot en met zondag 17 november vindt in Hong Kong de Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019 plaats, onderdeel van de…

11 november 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!