Roxanne over thuiswedstrijd Roosterse BC

Roxanne over thuiswedstrijd Roosterse BC

Roxanne en Lë pakten het enige punt van de dag met hun gemengddubbel.

Op zaterdagavond 2 oktober speelde Roosterse BC haar tweede thuiswedstrijd tegen Amersfoort. Bij Amersfoort speelt nummer 1 van Nederland Yao Jie en het team is dit jaar versterkt met de internationale speelster Shi Si Zou. Doelstelling van het Amersfoortse team is om dit jaarlandskampioen worden!

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vooraf was het duidelijk dat deze wedstrijd een zware kluif zou worden voor ons als nieuwkomer in de eredivisie maar het team ging er alles aan doen om zoveel mogelijk punten binnen te halen tegen dit topteam. Coach Paul Doveren gaf het vooraf als volgt weer: "Het gaat afhangen van welke heren Amersfoort gaat meebrengen of we weer wat punten kunnen meepikken, ik hoop op 2 punten."

Het herendubbel van Jente Paesen en Dennis Dubbelman tegen Dennis Lens en Joely Residay was de eerste wedstrijd van de avond. Na een spannende strijd werd de eerste set nipt met 21-23 verloren door Roosterse BC. Daarna trok Amersfoort de lijn door en won met 11-21.

Het damesdubbel werd gespeeld tussen Wendy Hoeve en Rachelle Haan tegen Shi Si Zou en Yao Jie. Hoeve en Haan vochten voor wat ze waard waren maar moesten het helaas afleggen met 15-21 en 13-21.

Na de dubbels was het tijd voor de singles. Léon Nottelman moest het deze keer opnemen tegen de Belg Lionel Warnotte en de supporters boekten dit punt al op voorhand in. Beide heren hebben al vaker tegen elkaar gespeeld en steeds is dat een spannende pot geworden. De eerste set was heel spannend maar ging uiteindelijk toch naar Warnotte met 21-19. Waar d’n Nottel normaliter extra krachten kan aanspreken ging de fut er in de tweede set helemaal uit, waarschijnlijk lag het aan de spaghetti. Warnotte won eenvoudig met 21-14 gewonnen, tussenstand 3-0 voor Amersfoort.

De tweede damessingle werd gespeeld tussen Kirsten van der Valk en Roxanne Molenmaker. Tijdens de eerste set ging het gelijk op en na een spannende verlenging wist Kirsten de set naar zich toe te trekken met 22-20. Vanaf het begin van de tweede set wist Van der Valk een flinke voorsprong op te bouwen maar Molenmaker vocht zich terug tot 16-16. Daarna maakte van der Valk de set goed af en won met 21-16.

Topper Yao Jie wist de eerste damessingle overtuigend te winnen van Wendy Hoeve met 21-15 en 21-13.

De laatste singlestrijd werd gespeeld tussen Jente Paesen en Edwin Ekiring. In de eerste set blonk Paesen uit en wist met spetterend spel de set naar zich toe te trekken (21-10). Daarna vocht Ekiring zich goed terug en won de tweede set met 21-8. De derde set begon hoopgevend voor Roosterse BC met een kleine voorsprong, Ekering vocht zich weer terug, Paesen trok weer bij maar aan het einde was het Ekiring die de set met 21-17 wist te winnen.

Met een 6-0 achterstand gingen de supporters er nog eens goed voor zitten. Immers, vorige week in Almere wist het team te verrassen door beide mixpartijen te winnen, waarom nu niet. De werkelijkheid was deze keer anders, de mix van Residay en Zou was duidelijk te sterk voor het koppel Dubbelman en Haan (10-21 en 9-21).

De mix van Nottelman en Molenmaker tegen Warnotte en Van der Valk werd toch nog een succes voor Roosterse BC. Nooit kwamen Nottelman en Molenmaker in de problemen en wisten het enige winstpunt binnen te halen met 21-11 en 21-14.

Kortom, de uitslag was dan wel 7-1 voor Amersfoort maar Roosterse BC heeft weer laten zien dat de kwaliteiten aanwezig zijn om het ook de top teams uit de eredivisie bij vlagen lastig te maken.

Volgende week gaat Roosterse BC op bezoek bij een andere nieuwkomer in de eredivisie, BC DKC. Ook hier zal weer gevochten worden voor ieder punt, voor het eerst zal blijken hoe de kaarten onderin dit jaar worden geschud.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!