SportSport

Verrassende triomf dubbel Selena Piek/Iris Tabeling

Verrassende triomf dubbel Selena Piek/Iris Tabeling

Selena Piek & Iris Tabeling - twee speelsters van slechts 19 jaar - hebben hun eerste belangrijke internationale titel gewonnen. Ze zegevierden zeer verrassend tijdens de Open Tsjechische Badmintonkampioenschappen in Brno. Het als vierde geplaatste dubbel versloeg het favoriete Deense koppel Helsbol/Skelbaek, dat als tweede was geplaatst.

SportSport

Ken je BAN Badminton al?

Tsjechië Open in Brno

De eerste game werd onder hoogspanning met 22-20 gewonnen door het Nederlandse koppel. De Deensen sloegen terug met 21-15. Maar in de beslissende derde game waren Piek en Tabeling veel sterker: 21-7.

In de eindstrijd gemengddubbel waren Jelle Maas en Iris Tabeling niet opgewassen tegen de Denen Anders Skaarup Rasmussen/Anne Skelbaek (16-21, 11-21). Aangezien het Nederlandse duo ongeplaatst was, betekende deze finale ook een succes voor de Nederlandse ploeg o.l.v. bondscoach Gerben Bruijstens.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!