SportSport

BC DKC boekt eerste uitzege bij concurrent TFS'57

BC DKC boekt eerste uitzege bij concurrent TFS'57

Kimberley Gardien - hier in een coachmoment met Van Bergen Bravenboer en Roy Calbo - moest voluit tegen de kleine Sarah Lammers.

Badmintonclub DKC heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door met 2-6 te winnen van degradatieconcurrent TFS'57. In Bergen op Zoom gingen alleen de damesdubbelpartij van het koppel Gardien/Wijers en de herensingel van Bouke van Bergen Bravenboer verloren.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Trainer Roy Calbo spreekt over een belangrijke overwinning: "Het team heeft een goede prestatie neergezet en bewezen er te staan als het nodig is."

Van beide teams waren veel supporters komen opdagen, wat zorgde voor een goede sfeer in sporthal Tuinwijk. Onder het tromgeroffel van het DKC-publiek werd de wedstrijd geopend met het herendubbelspel. Robbert de Keijzer en Ruben Wijers wisten de eerste set overtuigend te winnen van Simon van Opstal en Onno Quik (9-21). In de tweede set kwam het TFS'57-koppel echter goed terug (21-11), waardoor de wedstrijd beslist moest worden in een derde set. Na een voorsprong van dubbelheren uit Bergen op Zoom leek het of zij de wedstrijd positief gingen afsluiten, maar mede door uitstekend spel van De Keijzer ging de derde set naar DKC (21-23).

De meest opvallende winst werd geboekt door DKC-speelster Tak Ling Lam. Met haar scherpe dropshots en uitstekend netspel zette ze Monique Broeke in drie sets aan de kant (21-8, 11-21 en 16-21). Calbo: "Tak Ling maakte te veel fouten in de eerste set, maar heeft zich in de tweede en derde set goed hersteld. Ze speelde met veel rust en was tactisch erg sterk."

Kimberley Gardien zorgde samen met Sara Lammers voor een spannende wedstrijd. De DKC-speelster had moeite haar goede spel vast te houden en maakte bij vlagen veel fouten. Maar haar overtuiging en wilskracht zorgde uiteindelijk voor een punt in het voordeel van DKC (21-18 13-21 19-21). Ook Ruben Wijers speelde geen constante partij. De eerst set verloor hij van Roel Janssen (21-16). Maar toen hij eenmaal de zenuwen onder bedwang had deed hij wat hij moest doen en trok aan het langste eind (5-21, 13-21).

Met een tussenstand van 2-4 voor de club uit Den Haag werd begonnen aan de laatste twee partijen in het gemengddubbelspel. Van Bergen Bravenboer en Lam hadden weinig moeite met tegenstanders Bindels en Janssen. Het ingespeelde koppel won met 12-21 11-21. Het andere DKC-duo moest harder werken voor de punten. De wedstrijd tussen De Keijzer/Wijers en Quik/Lammers werd beslist in drie sets. Net als bij het herendubbelspel liet Robbert de Keijzer zien een ervaren speler te zijn en samen met de fanatieke Wijers het laatste punt voor DKC binnen te halen (15-21 21-17 14-21).

TFS'57 – BC DKC (2-6)

  • MD Van Opstal/Quik - Wijers/De Keijzer 9-21 21-11 21-23
  • VD Broeke/Bindels - Gardien/Wijers 21-19 21-19
  • 1e ME Van Opstal - Van Bergen Bravenboer 24-22 21-17
  • 1e VE Broeke - Lam 21-8 11-21 16-21
  • 2e ME Janssen - Ruben Wijers 21-16 5-21 13-21
  • 2e VE Lammers - Kimberly Gardien 21-18 13-21 19-21
  • 1e GD Quik/Lammers - De Keijzer/Wijers 15-21 21-17 14-21
  • 2e GD Janssen/Bindels - Van Bergen Bravenboer/Lam 12-21 11-21

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!