clubzoeker

Tweede thuiswedstrijd TFS'57 eindigt in mineur

Tweede thuiswedstrijd TFS'57 eindigt in mineur

De D-side van DKC had in Bergen op Zoom ook wat dingetjes opgehangen.

De club uit Bergen op Zoom kreeg BC DKC uit Den Haag te gast en de bezoekende club ging er met 6 punten vandoor. Het was opnieuw al vooraf een spannende wedstrijd. Twee weken geleden was er de spanning van het eredivisiedebuut, afgelopen zaterdag juist het spel tegen een tegenstander van gelijkwaardig niveau.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dubbelspeler Onno Quik: "We lieten op beslissende momenten punten liggen. Met vijf driesetters hebben we echter getoond de rollen te kunnen omkeren."

Sporthal Tuinwijk was weer goedgevuld met badmintonliefhebbers, deze keer ook in ruime aantallen namens BC DKC. Het viel op dat de spelers van TFS'57 moesten wennen aan het tromgeroffel van de Haagse gasten, een enorm contrast met de gewoonlijke rust tijdens badmintonwedstrijden in Nederland.

Simon van Opstal en Onno Quik waren geen schim van zichzelf in de eerste game van de herendubbel, maar hervatten zich bijzonder sterk. Op 21-20 voorsprong verloren ze na twee onbeantwoorde servicebeurten het matchpoint en was het eerste punt voor DKC (9-21 21-11 21-23). Monique Broeke en Sharon Bindels ondervonden veel tegenstand van Veerle Wijers en de felle Kimberley Gardien, maar hielden met tweemaal 21-19 de winst in Bergen op Zoom.

Van Opstal pakte - gelijk naar eerdere verwachtingen - in twee games het tweede punt voor TFS'57 door met 24-22 en 21-17 Bouke van Bergen Bravenboer te passeren. De resterende drie enkelpartijen lieten een patroon zien: Broeke, Roel Janssen én Sarah Lammers wonnen elk hun eerste game, stonden de tweede met ruime cijfers af en kwamen net tekort in de derde. Broeke speelde niet voluit en Tak Ling Lam pikte daar de vruchten van. De partij tussen Gardien en Lammers had veel weg van een botsing tussen atomen. Gelukkig ontstond er geen metafysisch zwart gat, maar Lammers baalde flink van het nipte verlies (21-18 13-21 19-21).

Inmiddels stond het jonge team uit Den Haag (met Robbert de Keijzer als uitbijter) op een voorsprong van twee punten. De spelers van coach Paul Poppenk moesten twee gemengddubbels winnen om het gat naar gelijkspel te dichten. Voor Bindels en Janssen bleek dit geen haalbare kaart. Van Bergen Bravenboer en Lam waren sneller en vooral scherper. Met 12-21 en 11-21 op zak konden zij bij De Keijzer en Wijers gaan kijken die tegenover Quik en Lammers bezig waren aan de derde en laatste game. Het tromgeroffel werd telkenmale luider en ook de arbiters hadden moeite om zich verstaanbaar te maken. Met 15-21, 21-17 en 14-21 ging punt nummer 6 richting Zuid-Holland.

Voor het team van TFS'57 ligt er de taak om het spel te evalueren en toe te werken naar 9 oktober, wanneer het in Amstelveen speelt tegen tweevoudig landskampioen Van Zijderveld.

TFS'57 – BC DKC (2-6)

  • MD Van Opstal/Quik - Wijers/De Keijzer 9-21 21-11 21-23
  • VD Broeke/Bindels - Gardien/Wijers 21-19 21-19
  • 1e ME Van Opstal - Van Bergen Bravenboer 24-22 21-17
  • 1e VE Broeke - Lam 21-8 11-21 16-21
  • 2e ME Janssen - Ruben Wijers 21-16 5-21 13-21
  • 2e VE Lammers - Kimberly Gardien 21-18 13-21 19-21
  • 1e GD Quik/Lammers - De Keijzer/Wijers 15-21 21-17 14-21
  • 2e GD Janssen/Bindels - Van Bergen Bravenboer/Lam 12-21 11-21

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Meer artikelen over tfs'57