clubzoeker

Van Zundert / VELO speelt zeer overtuigend en verliest geen punt

Van Zundert / VELO speelt zeer overtuigend en verliest geen punt

Halkema - hier tijdens het NJK 2010 - speelde een uitermate sterke gemengddubbel met papendalgenootje Russel Muns

Zaterdagavond 2 oktober heeft van Zundert VELO een zeer overtuigende tweede competitiewedstrijd gespeeld. In de VELO hal werden de bezoekers uit Limburg, BC Victoria, met 8-0 naar huis gestuurd. Hoogtepunt van de avond was het debuut van twee toptalenten van VELO, Russell Muns en Myke Halkema. Coach Ciraar Slaats heeft kunnen genieten van hun optreden deze avond.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het trouwe Wateringse publiek wist de VELO hal weer te vinden voor de wedstrijd tegen BC Victoria. De ploeg uit Zuid Limburg staat bekend als een stugge hard werkende ploeg. Vorig seizoen wisten ze het VELO nog lastig te maken in de eerste wedstrijd van het seizoen.

Dit keer kon coach Slaats beschikken over een volledig team, Palyama was terug van internationale toernooien. Het team werd zelfs aangevuld met twee jeugdige talenten, zij zouden voor het eerst hun opwachting maken in de hoofdmacht van Van Zundert / VELO.

De herendubbel bestond dit keer uit Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland. Dit duo speelt binnenkort de Yonex Dutch Open en kreeg de gelegenheid weer samen te spelen. Dit deden zij zeker niet onverdienstelijk, in 2 sets hadden zij geen kind aan hun tegenstanders.

Bij de dames, Ginny Severien en Maartje Verheul, ging het ook van een leien dakje. Het Limburgse duo had geen schijn van kans op het sterk spelende Wateringse koppel en droop na twee sets gedesillusioneerd van de baan af.

In alle vier de singels was VELO te sterk voor de bezoekers. Opvallend was het setverlies van Ginny Severien, maar die denderde er flink overheen in de 2e en 3e set.

Bij de gemengddubbel kregen de talenten de kans hun opwachting te maken. Het vaste jeugdkoppel Russell Muns en Myke Halkema mochten samen aantreden. Onder luid gejuich van het publiek speelden zij alsof ze jaren voor het vlaggenschip speelden. Er was geen enkel teken van nervositeit te merken en ze deden waar ze goed in waren, sterk aanvallen spel neerzetten op de baan en de tegenstander geen kans geven. In de tweede set namen ze dit wel heel letterlijk, de tegenstanders die zich geen raad meer wisten kregen slechts 4 punten. Een ongelooflijk mooi debuut en een prachtig vooruitzicht voor de vereniging, van deze twee toppers zal Badminton Nederland nog veel gaan horen!

Met 7-0 op het scorebord mocht het vaste koppel Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo proberen voor de maximale winst te gaan. Het duo kreeg meer tegenstand als verwacht en kreeg zelfs in de eerste set enkele setpoints tegen. Met wat geluk mee ging de set net aan naar VELO, 28-26. In de tweede set kwam met name Suijkerland meer in zijn eigen spel en zette het Wateringse duo een goede wedstrijd neer, zij wonnen deze set redelijk eenvoudig.

Al met al een absolute topavond voor de technische staf van VELO. Manager Robin Albersen “Het is geweldig om de doelstelling van 8 punten te behalen, daarnaast ben ik erg trots op de talenten die een grandioze wedstrijd gespeeld hebben, echt een mooie avond was het."

De volgende wedstrijd zal zijn op zaterdagavond 9 oktober, Smashing Wijchen – Van Zundert / VELO om 19:00 uur. Adres Homberg 25-35 te Wijchen. Eerstvolgende thuiswedstrijd zal zijn op zaterdagavond 16 oktober, Van Zundert / VELO – BV Almere om 19:00 uur.

Van Zundert / VELO - BC Victoria (8-0)

  • HD Rikkert Suijkerland/Dennis van Daalen de Jel - Marcelino Gunawan/Quintus Thies 21-14 21-13
  • DD Maartje Verheul/Ginny Severien - Meta Knuth/Jessie van Wijk 21-15 21-6
  • HE1 Dicky Palyama - Robert Kwee 21-10 21-19
  • DE1 Lisa Malaihollo - Lieke Maes 21-17 21-15
  • HE2 Dennis van Daalen de Jel - Ben Maes 21-16 21-16
  • DE2 Ginny Severien - Denise Hall 18-21 21-9 21-11
  • GD1 Rikkert Suijkerland/Lisa Malaihollo - Ben Maes/Meta Knuth 28-26 21-12
  • GD2 Russell Muns/Myke Halkema - Quintus Thies/Jessie van Wijk 21-18 21-4

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!