clubzoeker

Streekderby tussen BC DKC en Van Zundert / VELO

Streekderby tussen BC DKC en Van Zundert / VELO

Wat zullen Roy Calbo en de zijnen in het thuishonk gaan presteren tegen de enige badmintonclub van Nederland met een 'technisch directeur'?

Aanstaande zondag 17 oktober (13.00 uur) staat de streekderby BC DKC – Van Zundert / VELO op het programma.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Oud DKC-spelers Dennis van Daalen de Jel, Ginny Severien, Ciraar Slaats (coach) en Robin Albersen (manager) zullen het voor het eerst opnemen in de eredivisie tegen hun voormalige club. De Haagse badmintonvereniging zal er alles aan doen om sfeer te creëren en waar mogelijk punten te pakken.

Van Zundert / VELO is niet onbekend met sporthal 't Zandje. Afgelopen seizoen wist de club uit Wateringen daar het landskampioenschap en de beker te veroveren. Beide finales werden door BC DKC georganiseerd. Ook dit seizoen is VELO weer de grote favoriet voor deze twee titels. Het team van trainer Ciraar Slaats staat na drie gespeelde wedstrijden met 21 punten bovenaan de lijst. Overtuigend was de winst van afgelopen weekend op BC Smashing, waarin alle wedstrijden in twee sets werden gewonnen.

BC DKC heeft na vier wedstrijden elf punten behaald en staat daarmee op de zevende plek. Het hoogte punt tot nu toe is de 6-2 overwinning op TFS'57. Het zal voor de Haagse spelers lastig zijn om punten te pakken van VELO. Mogelijk is de wedstrijd enigszins beladen voor de oud-spelers van BC DKC Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel. Dit zijn echter wel twee spelers die nauwelijks punten laten liggen en bekend staan om hun degelijke spel.

De supporters van DKC hebben hun kwasten weer uit de kast gehaald en hebben beloofd indrukwekkende spandoeken te maken. De twee eredivisieclubs zullen zorgen voor een sfeervolle en vriendschappelijke wedstrijd. Uiteraard is iedereen van harte welkom om aan te moedigen!

BC DKC – Van Zundert VELO, zondag 17 oktober om 13.00 uur in sporthal ’t Zandje, Den Haag.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!