VELO maatje te groot voor BC Smashing

VELO maatje te groot voor BC Smashing

In het verleden stond de ontmoeting tussen Smashing en VELO meestal garant voor een aantal spannende partijen, maar die waren er afgelopen zaterdag niet. Natuurlijk kon het publiek genieten van prachtig badminton, maar op geen enkel moment was er het gevoel dat er wellicht punten konden worden afgesnoept.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

VELO behoort al jaren tot de absolute top van het Nederlandse badminton en is ook dit seizoen zwaar kandidaat voor de Nederlandse titel. Naar verwachting zal Smashing dit seizoen in de middenmoot meespelen en dat levert over het algemeen veel interessante wedstrijden op.

Met veel belangstelling werd uitgekeken naar het mannendubbel, want daarin hebben Stephan van Houtem en Remco Muyris de vorige wedstrijden laten zien een gevreesd koppel te kunnen worden, maar tegen Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland kwam het Wijchense koppel niet in de juiste vorm. Het vrouwendubbel van Mariëlle van der Woerdt en Judith Campman toonde een uitstekende inzet, maar kreeg toch geen kans tegen Severin en Verheul.

Omdat Jordy Hilbink vanwege een blessure nog steeds niet kan spelen moest Nick Fransman het opnemen tegen badmintonicoon Dicky Palyama. Dat leverde in de eerste game een leuke wedstrijd op. Fransman wist af en toe een voorsprong te nemen, maar uiteindelijk maakte Palyama de game met 17-21 af. In de tweede game draaide de Palyama de gaskraan goed open en maakte de wedstrijd met 12-21 professioneel af. Dat neemt niet weg dat Fransman wederom een uitstekende indruk heeft achter gelaten en het goed zichtbaar is dat deze speler nog heel ver kan komen.

Ook in de andere enkelspelen kregen de Smashingspelers weinig tot geen kans. Nog heel even was er het gevoel dat Remco Muyris een wedstrijdpunt kon binnenhalen, maar verspeelde in zijn wedstrijd tegen Jim Middelburg veel punten bij korte spel aan het net. Mariëlle van der Woerdt bleef in haar wedstrijd tegen Ginny Severing in beide games redelijk bij, maar moest in het zicht van de finish afhaken. In het eerste vrouwen enkelspel had Rachel Geertsen geen kans tegen Lisa Malaihollo. Beide spelers hebben al vaak tegen elkaar gespeeld en duidelijk was zichtbaar dat het niveauverschil groter is geworden in het voordeel van Malaihollo.

Ook in beide gemengd dubbelspelen was er geen kans voor de Wijchense badmintonners. In beide wedstrijden moesten de koppels van Houtem/Campman en Fransman/Geertsen hun meerdere erkennen in de van Daalen de Jel/Verheul en Suijkerland/Malaihollo.

Met deze uitslag staat Smashing weer met beide benen op de grond en blijft VELO de koppositie innemen in de eredivisie.

BC Smashing - Van Zundert / VELO (0-8)

 • MD Van Houtem/Muyris - Suijkerland/Daalen de Jel 12-21 13-21
 • VD Van der Woerdt/Kampman - Verheul/Severien 17-21 12-21
 • 2e ME Muyris - Middelburg 16-21 17-21
 • 2e VE Van der Woerdt - Severien 16-21 17-21
 • 1e VE Geertsen - Malaihollo 17-21 12-21
 • 1e ME Fransman - Palyama 17-21 12-21
 • GD Van Houtem/Kampman - Daalen de Jel/Verheul 15-21 15-21
 • GD Fransman/Geertsen - Suijkerland/Malaihollo 15-21 15-21

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!