SportSport

BC Amersfoort loopt met vier punten weg uit Almere

BC Amersfoort loopt met vier punten weg uit Almere

Edwin Ekiring overklaste Saber Afif in de tweede en derde game.

De badmintonners uit Amersfoort moesten het dit weekend opnemen tegen een t.o.v. het vorig seizoen versterkt Almere. BC Amersfoort kwam bijna compleet aan de start.

SportSport

Ken je BC Amersfoort al?

Yao Jie was zeer vermoeid uit Denemarken teruggekomen met behoorlijk last van haar achilles, gelukkig was de runner-up van de Dutch Open wel inzetbaar. ook Edwin Ekiring, Gayle Mahulette en Eefje Muskens waren weer inzetbaar. Eli Mambwe bleef aan de kant met een hamstringblessure.

De vrouwen Jie en Shi Si speelde een gave vrouwendubbel 1-0, de mannen Jelle Maas en Joéli Residay gingen goed van start maar na een 17-14 voorsprong in de 1e game verloren zij de grip op de wedstrijd en konden dit niet herstellen.

In de enkelspelen speelde Lionel Warnotte een mooie en spannende partij tegen Branderhorst. Hij moest de wedstrijd in de 3e game met 21-19 aan zijn tegenstander laten. Yao Jie worstelde zich door haar single heen. Patty Stolzenbach rook haar kansen tegen een vermoeide Jie, maar Jie hield vol en knokte voor wat ze waard was en won uiteindelijk in drie games.

Gayle Mahulette pakte verassend 1e game tegen Josephine Wentholt, maar moest hierna haar meerdere erkennen in de Almeerse. Edwin Ekiring begon stroef tegen Saber Afif, maar gedurende de verloren 1e game zag je het vertrouwen van de Amersfoort speler toenemen, Edwin maakte dit knap af in de 2e en 3e game.

Door de steeds wisselende samenstellingen in de wedstrijden heeft BC Amersfoort zijn mixen nog niet in de optimale samenstelling. Eefje Muskens en Jelle Maas speelden vandaag een prachtige mix, zij pakten het 4e punt door Dave Khodabux en Yvonne Sie te verslaan.

De andere Amersfoort mix van Zou Shi Si en joéli Residay loopt niet echt goed. Bij vlagen kan je de potentie zien, maar dit wordt afgewisseld met slechte momenten. In de 2e game was er regelmatig een voorsprong, helaas werd er geen beslissende game uitgehaald.

4-4 was uiteindelijk een resultaat wat de sterkte tussen de teams in deze wedstrijd juist weergaf. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het Limburgse Victoria, Hier zal BC Amersfoort een zeer goed resultaat neer moeten zetten om in de race voor de play-off te blijven.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!