BC Amersfoort loopt met vier punten weg uit Almere

BC Amersfoort loopt met vier punten weg uit Almere

Edwin Ekiring overklaste Saber Afif in de tweede en derde game.

De badmintonners uit Amersfoort moesten het dit weekend opnemen tegen een t.o.v. het vorig seizoen versterkt Almere. BC Amersfoort kwam bijna compleet aan de start.

Ken je BC Trefzeker al?

Yao Jie was zeer vermoeid uit Denemarken teruggekomen met behoorlijk last van haar achilles, gelukkig was de runner-up van de Dutch Open wel inzetbaar. ook Edwin Ekiring, Gayle Mahulette en Eefje Muskens waren weer inzetbaar. Eli Mambwe bleef aan de kant met een hamstringblessure.

De vrouwen Jie en Shi Si speelde een gave vrouwendubbel 1-0, de mannen Jelle Maas en Joéli Residay gingen goed van start maar na een 17-14 voorsprong in de 1e game verloren zij de grip op de wedstrijd en konden dit niet herstellen.

In de enkelspelen speelde Lionel Warnotte een mooie en spannende partij tegen Branderhorst. Hij moest de wedstrijd in de 3e game met 21-19 aan zijn tegenstander laten. Yao Jie worstelde zich door haar single heen. Patty Stolzenbach rook haar kansen tegen een vermoeide Jie, maar Jie hield vol en knokte voor wat ze waard was en won uiteindelijk in drie games.

Gayle Mahulette pakte verassend 1e game tegen Josephine Wentholt, maar moest hierna haar meerdere erkennen in de Almeerse. Edwin Ekiring begon stroef tegen Saber Afif, maar gedurende de verloren 1e game zag je het vertrouwen van de Amersfoort speler toenemen, Edwin maakte dit knap af in de 2e en 3e game.

Door de steeds wisselende samenstellingen in de wedstrijden heeft BC Amersfoort zijn mixen nog niet in de optimale samenstelling. Eefje Muskens en Jelle Maas speelden vandaag een prachtige mix, zij pakten het 4e punt door Dave Khodabux en Yvonne Sie te verslaan.

De andere Amersfoort mix van Zou Shi Si en joéli Residay loopt niet echt goed. Bij vlagen kan je de potentie zien, maar dit wordt afgewisseld met slechte momenten. In de 2e game was er regelmatig een voorsprong, helaas werd er geen beslissende game uitgehaald.

4-4 was uiteindelijk een resultaat wat de sterkte tussen de teams in deze wedstrijd juist weergaf. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het Limburgse Victoria, Hier zal BC Amersfoort een zeer goed resultaat neer moeten zetten om in de race voor de play-off te blijven.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw eerste Nederlandse badmintonner op Olympische Spelen in 25 jaar

Mark Caljouw eerste Nederlandse badmintonner op Olympische Spelen in 25 jaar

Badmintonner Mark Caljouw heeft een ticket weten te bemachtigen voor de Spelen in Tokio. Het is voor het eerst in 25 jaar dat een…

8 mei 2021

Mark Caljouw: Wow! I just qualified for the Olympics Games!

Mark Caljouw: Wow! I just qualified for the Olympics Games!

This has always been a dream for me since I was a little kid.

8 mei 2021

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Toen wij op 9 december 2020 als NBBJ te horen kregen dat er voorlopig niet meer binnen gesport mocht worden, overviel mij een…

7 mei 2021

Eredivisieclub DKC zoekt nieuwe hoofdtrainer

Eredivisieclub DKC zoekt nieuwe hoofdtrainer

Ben jij ambitieus en denk jij dat jij het in je hebt om de top van het Haagse badminton te kunnen trainen dan zoeken we jou! Voor…

3 mei 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!