Dit mochten we van Piet niet meer zien

Dit mochten we van Piet niet meer zien

Kopje koffie erbij...

Een verhitte discussie bij Piet Riddler afgelopen weekend. Verhit genoeg om te ontdekken dat het hele artikel inclusief alle reacties vanochtend verwijderd is.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gelukkig hebben we Google Cache en een e-mail inbox! Hieronder dus alsnog het artikel en de reacties.

Li-Ning China Open Super Series begint aanstaande dinsdag

Terwijl Koen Ridder en Ruud Bosch nu al in het vliegtuig zitten richting Shanghai, zit ik nog steeds op het ingezonden stukje van Koen te wachten, dat hij me gisterenavond nog toe zou sturen. Druk druk druk.... zal ik maar zeggen. In ieder geval zijn Koen Ridder en Ruud Bosch naar het toernooi in China uitgezonden door de Duinwijck sponsor Van de Kolk (Hypotheken, pensioenen en verzekeringen). Het blijkt dat de advocaatkosten, voor de sponsoring rechtzaak die tegen BNL aangespannen is, de bodem van de topsportkas van Badminton Nederland nu in zicht brengt en dat dit ten kosten gaat van de internationale uitzendingen van de Nederlandse selectiespelers.

Christ de Rooij
Mannen (en Sandra),

Er ligt nog geen 10 cm sneeuw en ik heb ook nog geen ruiten hoeven krabben, maar dit is toch wel glasbrekend nieuws. Het doet me denken aan dat briljante eredivisielogo van Badminton Nederland. Scherven brengen toch geluk?

De site van de grootste Yonex-fanboys die Kaatsheuvel, Maaskantje-Zuid en omstreken ooit gekend hebben... spreekt zich uit tegen het gebeuren hier op de site van Piet Riddler.

Jawel, YONEX Forum van Corné Bertens heeft bij monde van crewlid 'yonexplayer' (de merkliefde zit diep; Peter, lees je mee? ) haar onvrede geuit: de steken onder de gordel, het gezwets over BN/Yonex vs Carlton...

"Echt om moe van te worden, dat er zo op die berichten wordt gereageerd en dat Piet Ridder zijn website laat misbruiken. Hij had beter een forum kunnen opzetten op die manier. Misschien dat jullie je eigen er niet aan storen, maar ik kom steeds minder vaak op die website, gezien ik de strijd een beetje moe ben, tussen die twee partijen. Laten we aub gewoon met badminton bezig zijn, i.p.v. al dat gezwets over BN/Yonex vs Carlton."

Voor het volledige verhaal, surf je naar het topic op www.yonexforum.nl!

[OFF-TOPIC]
Als je er toch bent, bekijk dan ook eens wat Joyce, de enige dame op YYFORUM, meemaakt op het veld:

"Ik als dame in het badmintonspel krijg natuurlijk al wel weer dingen mee, die de mannelijke spelers niet snel meemaken. In heb een tijd gehad, dat ik er mijn eigen aan stoorde dat er mannen waren die constant naar mijn kontje en borsten aan het staren waren. Maarja, het blijven tenslotte weer mannen."

Linkje naar het topic op www.yonexforum.nl.

(Als ik niet beter wist, dan heet 'yonexplayer' in het weekend 'Joyce'. Een Amstelveense meid die het heeft over 'mijn eigen', dat klinkt typisch Brabants. ;-))
[/OFF-TOPIC]

Om weer terug te komen op het punt waarmee ik begon: volgens mij drinkt de kastelein van deze site (pr.nl) voor elke 10 reacties op zijn site een heerlijk wijntje weg op zijn comfortabele Perida-bank. Heerlijk toch? Wie is hier het slimst!?
Piet Ridder
Beste Alex,

Jouw foto van Koen heb ik er al van af gehaald. Volgens mij had jij die foto zelf aan mij toegestuurd om te gebruiken. Heeft Koen over zijn eigen hoofd geen portretrechten meer?

Ik schrijf gewoon een stukje over Koen en Ruud die naar China gaan, die door van de Kolk gesponsord worden en jij maakt er een halszaak van en dan haal je er van alles en nog wat bij.

Was jij niet degene die mij vorig week vroeg om een linkje naar je fotosite te maken of ben je dat al weer vergeten?

Ga eens voor de spiegel staan!

groet

Piet
Zaanen
@piet Waarom zou ik boos moeten zijn over het blessure verhaal?? en welke bedoel je want mijn reactie daar is meer dat er ook andere spelers geblesseerd zijn die daar niet genoemd worden en best genoemd mogen worden meer niet.

"dan kan je het Yonex geld toch gebruiken om sommige uitzendingen te doen."

Maar hier wordt gesuggereerd dat dat niet kan omdat de advocaatkosten bodemprocedure te hoog zijn. Waar is dan het YY geld voor uitzendingen gebleven schijnbaar is er een tekort nu al in november terwijl er 4 belangrijke spelers momenteel niet mee dingen in deze pot. Hoe moet dat gaan als Judith, Jie, Eric en Dicky wel zouden mee doen in de pot van YY contract dan zouden we waarschijnlijk elk jaar al in juni door dat geld heen zijn ?

Als de TD bevestigd dat dit komt omdat er een bodemprocedure is vind ik dat niet recht doen aan de andere merken.

En ja dat zet jij hier zelf neer in 1 van je reacties. Ik krijg een reactie terug dat het Yonex een WORST zal zijn waar het geld vandaan komt en het andere geld voor gebruikt wordt. Maar waarvoor leggen ze dan zoiets vast in het contract.

Als jij geen kritische blik op je blog berichten waardeert dan zal ik mij terug trekken van pietridder.nl Maar dan vraag ik je vriendelijk mijn foto's ook niet meer te gebruiken hier.
Piet Ridder
Wat ben ik blij dat Koen zijn stukje zelf niet heeft geschreven. Dan had er waarschijnlijk geen één Ridder meer ooit mijn site bezocht... Waar een eigenaar van een eigen website al niet blij mee kan zijn he op zo'n zondagavond. :lol:
Peter Blommaert
Piet, goed om te lezen dat de Topsportkas niet alleen uit het geld van de hoofdsponsor bestaat ... het zou ze dan ook sieren als ze uit die 'algemene middelen' die kennelijk ook in die Topsportkas zitten ook de uitzendingen van Dicky, Eric, Jie en Judith zouden betalen. Het zal wel toeval zijn dat de 'bodem' nu ineens in zicht lijkt te komen door een 'bodem' procedure.
Peter Blommaert
@Kasper, het kan naar mijn mening niet aan de bodemprocedure zelf liggen of aan de partijen die de bodemprocedure hebben opgestart ... het is BN zelf die de ondoordachte omstandigheden heeft veroorzaakt waardoor BN zichzelf helaas in de situatie heeft gemanouvreerd en in een bodemprocedure is terechtgekomen.
Mark Brasser
@ Kasper

Piet suggereert dat de TD op Papendal heeft verteld dat het geld van het Yonex contract gebruikt wordt om de avocaatkosten voor de bodemprocedure te betalen en dat er daardoor geen geld meer is om spelers naar het buitenland te sturen Tenminste, zo lees ik het.

Dat is nogal wat.

Want als de TD dit gezegd zou hebben dan legt hij bewust/onbewust de schuld van het tekort neer bij diegene die de bodemprocedure begonnen is.

Dat moet je wel heel zeker weten wil je dit suggereren...

--

Kut is niet godslasterend...
Piet Ridder
W a t e r i n g e n. Het woord Wa*****en pakt ie niet, dat was me al meer opgevallen alles met e r i n g e n wordt veranderd in ****** Moet ik dat woord KUT weghalen of kan dat wel op de dags des heren. Ik kan ook het gehele artikel weghalen, hoef ik op mijn vrije zondag niet meer zo veel te lezen. Roept u maar..hahahaha
Peter Blommaert
Mark, eerlijk gezegd heb ik weken geleden al eens eerder van selectiespelers gehoord dat zij zich vanwege de zware tegenstand zouden gaan richten op de Internationals en Grand Prix i.p.v. Super Series (in ieder geval niet de Super Series in Azië) het zou dus wellicht zo kunnen zijn als door jou aangegeven.
Kasper
@ Mark,

Het moet zeker kloppen, maar kloppen de opmerkingen van de anderen dan wel? dat weten we ook niet. Nu kunnen wel alleen gissen.

En wat heb je er een puinhoop van gemaakt op twee pagina's;)
Mark Brasser
@Kasper

Maar het nieuws moet wel kloppen hè...

Iemand nog iets te melden over mijn suggestie? Staat inmiddels op pagina 2 maar dat is m'n eigen schuld...
Kasper
@Zaanen, Prima dat is de mening die jij hebt. Maakt ook verder niks uit. Ik vind alleen dat, op het moment dat Piet wat neerzet, niet gelijk de aanval worden geopend. Ik denk dat we blij moeten zijn dat iemand al dit nieuws publiceert
Peter Blommaert
Jaap van der Kolk China Open Super Series
Jaap, ik heb de koptitel ook gelijk gewijzigd dan krijg je in ieder geval in Nederland de publicitteit die je investering verdient (nu llat de site zeker weer sommige letters niet zien zoals bij Mark)
Kasper
@Zaanen, Prima dat is de mening die jij hebt. Maakt ook verder niks uit. Ik vind alleen dat, op het moment dat Piet wat neerzet, niet gelijk de aanval worden geopend. Ik denk dat we blij moeten zijn dat iemand al dit nieuws publiceert
Peter Blommaert
In ieder geval hulde aan Jaap van de Kolk, het laat zien hoe groot zijn badmintonhart is want hij zal denk ik de publiciteit in China niet nodig hebben. Jaap, goed gedaan.
Mark Brasser
Zaanen +1
Zaanen
@Kasper

Piet suggereert hier duidelijk dat het geld van het Yonex contract naar advocaat kosten gaat. Als je de reactie van Piet leest op Peter en in dit stuk dan leest.

"wachten, dat hij me gisterenavond nog toe zou sturen. Druk druk druk.... zal ik maar zeggen. In ieder geval zijn Koen Ridder en Ruud Bosch naar het toernooi in China uitgezonden door de Duinwijck sponsor Van de Kolk (Hypotheken, pensioenen en verzekeringen). Het blijkt dat de advocaatkosten, voor de sponsoring rechtzaak die tegen BNL aangespannen is, de bodem van de topsportkas van Badminton Nederland nu in zicht brengt en dat dit ten kosten gaat van de internationale uitzendingen van de Nederlandse selectiespelers."

Dan suggereert hij hiermee dat de merken die de bodemprocedure gestart zijn niks goed in zin hebben met de nederlandse spelers. Ik vind dit zeer zeker niet netjes van de heer Ridder. In een reactie van Peter geeft hij zelfs een lijst met advocaatkosten.

Vervolgens schrijft hij een reactie op mij die totaal de plank mis slaat als je even terug leest zal je dat zien.

Meld hij dat Yao Jie op eigen kosten er naar toe moet maar volgens mij dekt Carlton tegenwoordig die kosten voor hun spelers dus klopt dat stukje niet.

En als Piet wil melden dat de hoofdsponsor van Duinwijck zonodig 2 spelers uit stuurt kan dat ook zonder bombarie over het YY contract. Dit lijkt wel gewoon sensatiezoekerij!

Overigens Piet 1 ding snap ik niet helemaal meer hoor. Wij mogen niks negatiefs meer zeggen over Yonex of het YY contract, maar ondertussen rakel je het zelf wel steeds weer op want ook zo hier begin je er zelf over.
Kasper
@Zaanen, ik vind dat je ongenuanceerd reageerd op Piet. Piet geeft neutrale manier aan dat er spelers naar het oosten gaan. Het maakt niet uit wie het betaald, of van welk geld. Ze gaan tenminste...

Dan wat posts waar Mark Brasser de scheldwoordenfilter test, omdat alle woorden met 'tering' (investering, verbetering, etc.) kreupel worden gemaakt. 'KUT' wordt dan weer niet gefilterd.

Mark Brasser
Zou het ook zo kunnen zijn dat Koen en Ruud geen geld van BN krijgen omdat het voor hen op geen enkel vlak rendabel is om de China Open te spelen? Behoudens prestige. In andere woorden: het kost veel geld maar het levert niets op.

Een slechte investering dus

. Mag BN zeggen: 'wij denken dat het geen zin heeft dat jullie daar mee doen maar als je toch wilt gaan, betaal het dan zelf maar'?
Zaanen
"Zolang Badminton Nederland in compliance is met de contract bepalingen, dan is er volgens mij geen probleem. Er zijn nu toch BNL spelers in Shanghai aanwezig, dan is BNL toch in compliance met het Yonex contract. Alleen het wordt nu door iemand anders betaald en volgens mij zal Yonex dat een WORST zijn."

Piet je slaat hier compleet de plank mis wat mij betreft zoals ik in eerdere reactie al gezegd heb is er bepaald in contract hoeveel geld ze per jaar krijgen om aan bepaalde dingen te besteden. Het kan dus niet zo zijn dat geld wat bedoeld is om spelers uit te zenden naar toernooien gaat naar Advocaat uren. Dus als het advocaten bureau nu spelers uit stuurt omdat de gelden van het YY contract gebruikt worden voor een advocaat lijkt me dat niet te kloppen. En krijgt de bond dus gratis advocaatkosten ? Want het YY contract geld is vastgelegd waar het voor gebruikt mag worden. En dus niet de advocaatkosten ermee betalen.

Hoe spelers ergens gaan komen zal YOnex inderdaad een WORST wezen want dat staat niet in het contract. Maar hier suggereer jij ( of de technisch commisie van BN) dat er geld voor andere doelen gebruikt wordt dan dat het contract zegt. Tevens speel je door dit bericht en het bericht op Papendal de zwarte piet toe. Terwijl dit totaal niet van toepassing is. Ik zou in dit geval zeer zeker oppassen wat je hierover neer zet want dit zou niet in je disclaimer vallen.
Piet Ridder
Beste Alex,

Zolang Badminton Nederland in compliance is met de contract bepalingen, dan is er volgens mij geen probleem. Er zijn nu toch BNL spelers in Shanghai aanwezig, dan is BNL toch in compliance met het Yonex contract. Alleen het wordt nu door iemand anders betaald en volgens mij zal Yonex dat een WORST zijn.
Peter Blommaert
Mark, ligt in de reactie van Zaanen wellicht het antwoord op jouw onderliggende vraag opgesloten ...
Zaanen
Piet,

Wat jij hier in je tekst suggereert is wel degelijk wat Peter Blommaert schrijft. Overigens is het contractueel niet mogelijk om de kosten van de advocaat uit het YY contract te halen. Zover ik weet is het namelijk zo dat dat geld in contract al vast gelegd is waar het voor gebruikt mag worden. En daar staan advocaat kosten vast niet tussen heb ik mij laten vertellen door de reglementcommissie.
Peter Blommaert
Piet, dank voor dit inzicht in algemene uurtarieven m.b.t advocaten, je zult begrijpen dat gezien de situatie deze mij bekend zijn. Ik neem aan dat je gezien de context je 'prachtige' hier cynisch gebruikt. Nu maar hopen voor de leden van BN dat de kosten in het algemeen de baten niet zullen overstijgen. Ik zag overigens op de BN website een vacature voor een lid van de financiële commissie, hij of zij wacht kennelijk een uitdagende taak.
Piet Ridder
Beste Peter,

Helaas kan ik niet op al jouw vragen antwoord geven. Wat ik wel weet, is dat de kosten van een advocaat uit de hand kunnen lopen! Verder zal de topsport tak van BNL per jaar een budget hebben en dan kun je niet alvast aan het geld van 2011 beginnen. Verder lijkt het me logisch dat men de advocatenkosten probeert te dekken met de inkomsten die uit de sponsorovereenkomsten binnen komen. Je kunt moeilijk alle badmintonleden mee laten betalen aan dit 'prachtige' avontuur. Hierbij een klein overzichtje wat een advocaat per uur zou moeten kosten en besef wat het kost als een paar van die gasten een paar weken voor je bezig zijn.

http://www.advocatenoverzicht.nl/resultaat/rectype/c/sortby/tarief/sortdir/DESC/pageno/0/kennism/-1/financieerd/-1/rechtsgebieden/40/naam//plaatsnaam//afstand/10
Peter Blommaert
Piet, mocht het zo zijn dat de TD dit als reden zou hebben opgevoerd voor het niet uitzenden van selectiespelers dan is het wellicht de moeite waard om eens de definitie van de term 'drogreden' en/of 'drogredenering' te bekijken. Zou toch wel enorm triest zijn als het zo zou zijn dat een dergelijke reden zou worden opgevoerd om selectiespelers te laten denken dat het allemaal aan de andere merken dan de hoofdsponsor van BN ligt en/of de spelers die met een ander merk dan de hoofdsponsor van BN spelen en hun recht proberen te halen via de bodemprocedure.
Mark Brasser
Begrijp ik nou goed dat het Yonex geld dat gebruikt zou worden om de nieuwe generatie (mits die met Yonex spelen) klaar te stomen voor de Olympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro gebruikt wordt om advocaatkosten te betalen?
Peter Blommaert
Piet, ik snap er niets meer van ... met enorm veel trompetgeschal is er een 'miljoenencontract' met een hoofdsponsor aangekondigd en er is nu al geen geld meer om Koen en Ruud naar toernooien uit te zenden. Wat is er met al dat geld gebeurd dan en hoe zit het met de toernooien in december?
Piet Ridder
Beste Chris, Je kunt aannemen dat het een feit is. Het e.e.a. is namelijk door de TD op Papendal medegedeeld is.
Zaanen
"Yao Jie zal overigens ook voor eigen kosten op het toneel van de SuperSeries in Shanghai verschijnen."

Volgens mij moet zij dat voor elk toernooi al omdat ze met carlton speelt. En de bond alleen nog maar Yonex spelers mag vergoeden hierin door het contract.

Gelukkig heeft Jie een hele goeie sponsor aan Carlton die dit soort dingen gewoon regelt.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!