3FM Serious Request met Lotte en Chris bij Duinwijck

3FM Serious Request met Lotte en Chris bij Duinwijck

De Duinwijckhal aan het Badmintonpad in Haarlem wordt aanstaande zondag 19 december vanaf 13.30 uur overgenomen door 3FM Serious Request. Om 14.00 uur start de eredivisiewedstrijd tussen de topteams van Almere en Duinwijck.

Ken je HV BRAVO al?

Tijdens deze wedstrijd vinden er een loterij en een veiling plaats van badmintonartikelen. Na de wedstrijd geeft Lotte Jonathans, de nummer 11 van de wereld in het vrouwendubbelspel, samen met Duinwijck-speler Chris Bruil een badmintonclinic, waarbij vooral kinderen in actie komen.

De clinic bestaat uit een badmintonspecifieke warming-up met oefeningen die dagelijks door de topspelers worden gedaan en vertaald worden naar verenigingsniveau. En er worden verschillende wedstrijdvormen gespeeld met en tegen Lotte en Chris, die in 2004 samen meededen aan de Olympische Spelen in Athene. Verder stellen Yonex, Carlton, RSL en BeesSport materiaal beschikbaar. De opbrengst gaat natuurlijk volledig naar 3FM Serious Request met als doel kinderen met aids aan een betere toekomst te helpen.

Sinds 2004 bestaat de actie 'Serious Request' van 3FM. Het is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis, die een enorme dynamiek met zich meebrengt. Er wordt geld ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj's zitten zes dagen opgesloten in het Glazen Huis. Dit jaar zijn dat Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg. De dj's zijn de aanjagers van de geldinzameling voor de aidsproblematiek in Afrika. Het is de zevende editie van Serious Request. De eerste editie (2004) voor vluchtelingen in Darfur bracht 915.955 euro op; de editie van vorig jaar (bestrijding van malaria) bracht 7,1 miljoen euro op.

Iedereen is aanstaande zondag vanaf 13.30 uur van harte welkom in de Duinwijckhal. Er wordt een vrijwillig entreebedrag gevraagd, dat volledig ten goede komt aan de actie.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!