3FM Serious Request met Lotte en Chris bij Duinwijck

3FM Serious Request met Lotte en Chris bij Duinwijck

De Duinwijckhal aan het Badmintonpad in Haarlem wordt aanstaande zondag 19 december vanaf 13.30 uur overgenomen door 3FM Serious Request. Om 14.00 uur start de eredivisiewedstrijd tussen de topteams van Almere en Duinwijck.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tijdens deze wedstrijd vinden er een loterij en een veiling plaats van badmintonartikelen. Na de wedstrijd geeft Lotte Jonathans, de nummer 11 van de wereld in het vrouwendubbelspel, samen met Duinwijck-speler Chris Bruil een badmintonclinic, waarbij vooral kinderen in actie komen.

De clinic bestaat uit een badmintonspecifieke warming-up met oefeningen die dagelijks door de topspelers worden gedaan en vertaald worden naar verenigingsniveau. En er worden verschillende wedstrijdvormen gespeeld met en tegen Lotte en Chris, die in 2004 samen meededen aan de Olympische Spelen in Athene. Verder stellen Yonex, Carlton, RSL en BeesSport materiaal beschikbaar. De opbrengst gaat natuurlijk volledig naar 3FM Serious Request met als doel kinderen met aids aan een betere toekomst te helpen.

Sinds 2004 bestaat de actie 'Serious Request' van 3FM. Het is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis, die een enorme dynamiek met zich meebrengt. Er wordt geld ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj's zitten zes dagen opgesloten in het Glazen Huis. Dit jaar zijn dat Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg. De dj's zijn de aanjagers van de geldinzameling voor de aidsproblematiek in Afrika. Het is de zevende editie van Serious Request. De eerste editie (2004) voor vluchtelingen in Darfur bracht 915.955 euro op; de editie van vorig jaar (bestrijding van malaria) bracht 7,1 miljoen euro op.

Iedereen is aanstaande zondag vanaf 13.30 uur van harte welkom in de Duinwijckhal. Er wordt een vrijwillig entreebedrag gevraagd, dat volledig ten goede komt aan de actie.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 hebben Alida Chen en Amy Tan voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel. In Topsportcentrum Almere…

4 februari 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 in Topsportcentrum Almere hebben de titelfavorieten geen fout gemaakt in de eerste ronde.

4 februari 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de FZ Forza - Nederlandse Loterij NK Badminton 2023 gespeeld.…

3 februari 2023

NK Badminton 2023 van start in Almere

NK Badminton 2023 van start in Almere

Badmintonliefhebbers opgelet! Het is tijd voor een weekend vol topbadminton. Vandaag is de start van de Nederlandse…

3 februari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!