Rachel van Cutsen stopt als international

Rachel van Cutsen stopt als international

Badmintoninternational Rachel van Cutsen heeft besloten haar internationale carriere per direct te beëindigen. De 26-jarige speelster, die in 2009 winnares werd van de Badminton Europe Finals, werd op 9 april 2010 getroffen door een zware knieblessure.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nadat de revalidatie goed was verlopen, bleek in november 2010 dat er toch weer problemen waren met de linkerknie. Onderzoek wees uit dat de knie (meniscus en kraakbeen) niet meer 100% procent is. Dat zou voor Van Cutsen in de toekomst weer grote problemen kunnen opleveren.

Onlangs heeft ze de technisch directeur van Badminton Nederland, Martijn van Dooremalen, geïnformeerd en vanmiddag heeft ze het op Papendal verteld tegen de leden van de nationale selectie.

Rachel van Cutsen was aan een geweldige opmars bezig toen ze in april 2010 tijdens de Yonex Dutch International in Wateringen door het noodlot werd getroffen. Op de wereldranglijst was ze enorm aan het stijgen. Met haar 34ste plaats was ze een belangrijke kandidate voor deelname aan de Olymische Spelen in Londen.

Haar belangrijkste prestaties:

  • 2006: met Oranje vice-wereldkampioene achter China
  • 2008: tijdens de wereldkampioenschappen landen winst in de kwartfinale tegen wereldtopper Jiang Yanjiao, waardoor Oranje tegen China bijna voor een sensatie zorgde (2-3)
  • 2009 Badminton Europe Finals in Assen: eindzege (finalewinst tegen top 10-speelster Juliane Schenk uit Duitsland)

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC gaat op voor tweede landstitel

DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015…

24 maart 2023

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF…

18 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!