SportSport

Verlies voor BC Amersfoort in Haarlem

Verlies voor BC Amersfoort in Haarlem

Edwin Ekiring won niet in Haarlem.

In Haarlem liep BC Amersfoort tegen een nederlaag aan, zonder Yao Jie blijkt de BC Amersfoort in de topwedstrijden kwetsbaar. Werd er vooraf reeds rekening meegehouden dat in Haarlem de schade beperkt gehouden moest worden, gingen er toch een paar partijen verloren waar niet op gerekend was.

Ken je BC Drop Shot al?

De start van de mannendubbel was niet goed. De eerste game ging snel verloren, maar in de tweede game kwamen Joéli Residay en Jelle Maas weer goed in hun spel. Helaas ging deze tweede game ook nipt verloren. De Chinese Zi Ying Sheng was niet goed in vorm en leed haar eerste enkelspel nederlaag. Zi Ying raakte de shuttles niet goed en had geen verweer tegen de voormalige BC Amersfoort speelster Stapusaityte. Ook de vrouwendubbel met de herstelde Eefje Muskens bracht na een gewonnen eerste game in de tweede game winstkansen. Deze werden niet benut en in de beslissende game was er geen kans op winst meer.

Bij de mannenenkelspelen gingen Eli Mambwe en Edwin Ekiring in twee games van de baan af. Ook Gayle Mahulette had haar dag niet en verloor na een goede (19-21) eerste game kansloos de tweede van Soraya de Visch Eijbergen. De mixen brachten eindelijk een punt, in een spectaculaire wedstrijd klopten Eefje Muskens en Jelle Maas het gerenommeerde Haarlemse duo Ruud Bosch en Eva Krab.

De andere mix van Joéli Residay/Gayle Mahulette konden niet op tegen Jacco Arends en Selena Piek. Na dit verlies is het zaak voor de Amersfoorters om de laatste wedstrijd zonder kopvrouw Yao Jie op 22 januari (BV Almere) zo goed mogelijk door te komen. Hierna volgt nog een aantal wedstrijden tegen de onderste vier en de inhaalwedstrijd tegen concurrent Van Zijderveld voor de vierde plaats in de play-off.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!