Twee punten voor BC DKC

Twee punten voor BC DKC

BC DKC heeft dit weekend twee punten bemachtigd in de eredivisie. Zowel in de thuiswedstrijd tegen Van Zijderveld (uitslag 1-7) als in de uitwedstrijd tegen BV Almere (uitslag 7-1) was de mix van Bouke van Bergen Bravenboer en Tak Ling Lam verantwoordelijk voor het punt.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het Haagse BC DKC blijft hierdoor om de negende plaats staan. Het gat met nummer acht BC Victoria is dit weekend opgelopen tot elf punten.

Op zaterdag stond in de eigen sporthal 't Zandje de confrontatie met Van Zijderveld op het programma. Bij voorbaat een lastige klus voor de ploeg van coach Roy Calbo. Van Zijderveld was immers de verliezend finalist van de Eredivisie van vorig seizoen. Daarbij kwam ook dat BC DKC niet beschikte over een volledig fitte selectie. Kimberly Gardien moest wegens ziekte afhaken en Robbert de Keijzer had nog teveel last van zijn knie om twee wedstrijden te spelen.

Gardien werd vervangen door de ervaren Ilka de Jong. In de vrouwendubbel verloor zij samen met Veerle Wijers vrij dik met 21-1 en 21-14 van Sarah Milne en Elisa Piek. In haar singelpartij kon De Jong in de eerste game nog aardig meekomen met Monique van der Wouden, maar de BC DKC-speelster leek opgebrand in de tweede game: 21-18 en 21-13.

In het dubbelspel werd De Keijzer dit maal vervangen door de 16-jarige Thomas Wijers, die net als Mark Caljouw vorige week, zijn debuut maakte in de eredivisie. Hij speelde niet onverdienstelijk aan de hand van zijn broer Ruben. Toch moesten ze het onderspit delven tegen Lester Oey en Edward Tan.

De beide herensingels werden door DKC ruim verloren. Tak Ling Lam maakte tegen Milne wel kans op de overwinning. De eerste game won de Roosendaalse nog met 21-19. Door veel onnodige fouten liet Lam de winst echter glippen en won Milne alsnog in drie games.

De Keijzer kwam samen met Veerle Wijers wel uit in de mix. De eerste game ging met 21-11 verloren tegen Hans van Os en Van der Wouden. Mede door de luide aanmoedigingen van het BC DKC-publiek wisten ze de tweede game wel te winnen met dezelfde cijfers. De derde game ging lang gelijk op, maar het Van Zijderveld-koppel was net wat doortastender op de belangrijke punten: 21-17.

De enige winstpartij voor BC DKC kwam op naam van Van Bergen Bravenboer en Lam. Beide lieten weer zien een uitstekend ingespeeld duo te zijn en wonnen dan ook vrij eenvoudig van Tan en Piek.

Op zondag reisde BC DKC af naar Almere. Wederom een lastige klus voor de Hagenaars. Almere maakt een uitstekend seizoen door en was voorafgaand aan de wedstrijd al vrijwel zeker van de play-offs. Gardien zat nog steeds in de ziekenboeg. Dit maal werd zij vervangen door Caroline Westveer. Zij mocht aantreden in de dubbel en singel. Samen met Veerle Wijers was de Naaldwijkse een maatje te klein voor Yvonne Sie en Josephine Wentholt. In haar singelpartij nam Westveer het weer op tegen Wentholt. De krachtsverhoudingen werden hier helaas nog duidelijker met 21-3 en 21-7.

De Keijzer speelde tegen Almere weer eens twee wedstrijden. Met Ruben Wijers verloor hij de dubbel van Stephan Branderhorst en Jeroen van Moorst met 21-13 en 21-18. Ook in de mix met Veerle Wijers was De Keijzer niet opgewassen tegen Almeerders Saber Afif en Sie.

De singel van Lam tegen Patty Stolzenbach ging ook verloren voor DKC. Maar in beide herensingels kwam de ploeg van Calbo wel erg goed voor de dag. Caljouw verving Ruben Wijers in de tweede herensingel. Het 15-jarige talent deed het uitstekend tegen Branderhorst. Hij moest uiteindelijk pas in de derde game capituleren. Ook Van Bergen Bravenboer deed het verrassend goed tegen Afif. Helaas voor de Hagenaar verloor hij ook de derde game. Hij maakte dit echter weer goed in de mix met Lam, die met 15-21, 21-15 en 18-21 gewonnen werd van Stolzenbach en Van Moorst. Dit leverde een 7-1 einduitslag op.

Volgend weekend heeft BC DKC weer een dubbel programma. Op zaterdag 29 januari staat de 'derby van het westen' op de rol tegen landskampioen Van Zundert / VELO . Een altijd beladen wedstrijd, gezien het verleden van beide clubs. Op zondag 30 januari reist BC DKC af naar Wijchen om daar te spelen tegen Smashing.

BC DKC – Van Zijderveld (1-7)

  • MD Thomas Wijers/Ruben Wijers - Lester Oey/Edward Tan 15-21 15-21
  • VD Ilka de Jong/Veerle Wijers - Sarah Milne/Elisa Piek 1-21 14-21
  • 2e ME R. Wijers - Hans van Os 16-21 14-21
  • 2e VE De Jong - Monique van der Wouden 18-21 13-21
  • 1e VE Tak Ling Lam - Milne 21-19 13-21 10-21
  • 1e ME Bouke van Bergen Bravenboer - Oey 9-21 12-21
  • GD Robbert de Keijzer/Wijers - Van Os/Van der Wouden 11-21 21-11 17-21
  • GD van Bergen Bravenboer/Lam - Tan/Piek 21-16 21-12

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!