Twee punten voor BC DKC

Twee punten voor BC DKC
StudentenlevenStudentenleven

BC DKC heeft dit weekend twee punten bemachtigd in de eredivisie. Zowel in de thuiswedstrijd tegen Van Zijderveld (uitslag 1-7) als in de uitwedstrijd tegen BV Almere (uitslag 7-1) was de mix van Bouke van Bergen Bravenboer en Tak Ling Lam verantwoordelijk voor het punt.

› support ons met een Tikkie!

Het Haagse BC DKC blijft hierdoor om de negende plaats staan. Het gat met nummer acht BC Victoria is dit weekend opgelopen tot elf punten.

Op zaterdag stond in de eigen sporthal 't Zandje de confrontatie met Van Zijderveld op het programma. Bij voorbaat een lastige klus voor de ploeg van coach Roy Calbo. Van Zijderveld was immers de verliezend finalist van de Eredivisie van vorig seizoen. Daarbij kwam ook dat BC DKC niet beschikte over een volledig fitte selectie. Kimberly Gardien moest wegens ziekte afhaken en Robbert de Keijzer had nog teveel last van zijn knie om twee wedstrijden te spelen.

Gardien werd vervangen door de ervaren Ilka de Jong. In de vrouwendubbel verloor zij samen met Veerle Wijers vrij dik met 21-1 en 21-14 van Sarah Milne en Elisa Piek. In haar singelpartij kon De Jong in de eerste game nog aardig meekomen met Monique van der Wouden, maar de BC DKC-speelster leek opgebrand in de tweede game: 21-18 en 21-13.

In het dubbelspel werd De Keijzer dit maal vervangen door de 16-jarige Thomas Wijers, die net als Mark Caljouw vorige week, zijn debuut maakte in de eredivisie. Hij speelde niet onverdienstelijk aan de hand van zijn broer Ruben. Toch moesten ze het onderspit delven tegen Lester Oey en Edward Tan.

De beide herensingels werden door DKC ruim verloren. Tak Ling Lam maakte tegen Milne wel kans op de overwinning. De eerste game won de Roosendaalse nog met 21-19. Door veel onnodige fouten liet Lam de winst echter glippen en won Milne alsnog in drie games.

De Keijzer kwam samen met Veerle Wijers wel uit in de mix. De eerste game ging met 21-11 verloren tegen Hans van Os en Van der Wouden. Mede door de luide aanmoedigingen van het BC DKC-publiek wisten ze de tweede game wel te winnen met dezelfde cijfers. De derde game ging lang gelijk op, maar het Van Zijderveld-koppel was net wat doortastender op de belangrijke punten: 21-17.

De enige winstpartij voor BC DKC kwam op naam van Van Bergen Bravenboer en Lam. Beide lieten weer zien een uitstekend ingespeeld duo te zijn en wonnen dan ook vrij eenvoudig van Tan en Piek.

Op zondag reisde BC DKC af naar Almere. Wederom een lastige klus voor de Hagenaars. Almere maakt een uitstekend seizoen door en was voorafgaand aan de wedstrijd al vrijwel zeker van de play-offs. Gardien zat nog steeds in de ziekenboeg. Dit maal werd zij vervangen door Caroline Westveer. Zij mocht aantreden in de dubbel en singel. Samen met Veerle Wijers was de Naaldwijkse een maatje te klein voor Yvonne Sie en Josephine Wentholt. In haar singelpartij nam Westveer het weer op tegen Wentholt. De krachtsverhoudingen werden hier helaas nog duidelijker met 21-3 en 21-7.

De Keijzer speelde tegen Almere weer eens twee wedstrijden. Met Ruben Wijers verloor hij de dubbel van Stephan Branderhorst en Jeroen van Moorst met 21-13 en 21-18. Ook in de mix met Veerle Wijers was De Keijzer niet opgewassen tegen Almeerders Saber Afif en Sie.

De singel van Lam tegen Patty Stolzenbach ging ook verloren voor DKC. Maar in beide herensingels kwam de ploeg van Calbo wel erg goed voor de dag. Caljouw verving Ruben Wijers in de tweede herensingel. Het 15-jarige talent deed het uitstekend tegen Branderhorst. Hij moest uiteindelijk pas in de derde game capituleren. Ook Van Bergen Bravenboer deed het verrassend goed tegen Afif. Helaas voor de Hagenaar verloor hij ook de derde game. Hij maakte dit echter weer goed in de mix met Lam, die met 15-21, 21-15 en 18-21 gewonnen werd van Stolzenbach en Van Moorst. Dit leverde een 7-1 einduitslag op.

Volgend weekend heeft BC DKC weer een dubbel programma. Op zaterdag 29 januari staat de 'derby van het westen' op de rol tegen landskampioen Van Zundert / VELO . Een altijd beladen wedstrijd, gezien het verleden van beide clubs. Op zondag 30 januari reist BC DKC af naar Wijchen om daar te spelen tegen Smashing.

BC DKC – Van Zijderveld (1-7)

  • MD Thomas Wijers/Ruben Wijers - Lester Oey/Edward Tan 15-21 15-21
  • VD Ilka de Jong/Veerle Wijers - Sarah Milne/Elisa Piek 1-21 14-21
  • 2e ME R. Wijers - Hans van Os 16-21 14-21
  • 2e VE De Jong - Monique van der Wouden 18-21 13-21
  • 1e VE Tak Ling Lam - Milne 21-19 13-21 10-21
  • 1e ME Bouke van Bergen Bravenboer - Oey 9-21 12-21
  • GD Robbert de Keijzer/Wijers - Van Os/Van der Wouden 11-21 21-11 17-21
  • GD van Bergen Bravenboer/Lam - Tan/Piek 21-16 21-12

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!