clubzoeker

Hoe zit het met dat logo op de snaren?

Hoe zit het met dat logo op de snaren?

Er blijkt dat er - ook bij onze lezers - behoorlijk wat onduidelijkheid is over het contract dat Rob Ridder heeft afgesloten met Yonex Japan. Peter Blommaert heeft in een van de reacties geprobeerd om helderheid te scheppen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Beste Nima,

Ik begrijp uit je reactie dat je het een en ander niet kan bevatten. Aangezien ik ten allen tijde een voorstander ben van openheid en duidelijkheid een korte situatieschets.

Het gaat hier om de vrijheid in keuze van materiaal en mogelijkheid tot verzilvering van eigen populariteit. Logo op de snaren (is belangrijk voor het kunnen verzilveren van eigen populariteit door de speler en uiteraard belangrijk voor de sponsor van de speler) is in alle racketsporten in Europa gebruikelijk. Je zult Federer en Nadal ook niet zonder logo op de snaren zien spelen als zij in het Davis Cup team zouden uitkomen. Zeer zeker in het badminton aangezien de sport zo snel is dat eigenlijk alleen het snarenoppervlak van het racket voor het publiek goed te zien is.

Deze situatie is niet een geschil tussen twee badmintonmerken, maar naar mijn mening het gevolg van ondoordacht en onzorgvuldig handelen door de bond. Dat terwijl zij meer dan een jaar geleden nog voor het ondertekenen van het contract met haar hoofdsponsor door Carlton, Forza en de spelers op de negatieve gevolgen zijn gewezen.

De bond heeft simpelweg rechten aan haar hoofdsponsor vermarkt die niet aan de bond toebehoren maar aan de vier spelers. Het is aan de bond om bij haar hoofdsponsor duidelijk te maken dat de bond achteraf gezien een fout heeft gemaakt. Noem het dan maar een inschattingsfout.

Ik kan mij niet voorstellen dat in een gezonde sponsorrelatie de hoofdsponsor van de bond een door de bond gemaakte fout dan niet door de vingers kan zien. Of het zou zo kunnen zijn dat er onverhoopt nog meer misverstanden zijn tussen de bond en haar hoofdsponsor en de bond daardoor wellicht haar krediet al heeft verspeeld.

Indien jij stelt dat het Carlton of Forza zijn die het de vier spelers niet toestaan om zonder logo op de bespanning te spelen dan is dat niet geheel correct. De vier spelers, Carlton en Forza zijn hier in unaniem, gelijkgestemd, zitten op één en dezelfde lijn. Dat is ook logisch aangezien deze 4 spelers, Carlton en Forza een meer dan gezonde en professionele relatie met elkaar hebben.

Overigens, de spelers, Carlton en Forza weten wel degelijk wat sportiviteit betekent (lees: fairplay) zowel op de baan als naast de baan, on court or in court. Het zijn niet de spelers die zichzelf niet selecteren, het zijn niet Carlton en Forza die spelers niet selecteren. Het is de bond die deze spelers niet heeft geselecteerd.

(Let op: namen van spelers nomineren op een door de bond voor een bepaalde datum verplicht in te leveren administratieve staat voor Badminton Europe is niet hetzelfde als het selecteren van spelers. De spelers zijn tot op heden nog steeds niet geïnformeerd dat ze zijn geselecteerd.)

In de afgelopen weken hebben de vier spelers en hun sponsors een beroep gedaan op het gezond verstand van de bond, van de in Japan gevestigde hoofdsponsor van de bond en de in België gevestigde importeur van het merk van de hoofdsponsor, helaas zonder succes.

Peter Blommaert

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!