SportSport

Hoe zit het met dat logo op de snaren?

Hoe zit het met dat logo op de snaren?
StudentenlevenStudentenleven

Er blijkt dat er - ook bij onze lezers - behoorlijk wat onduidelijkheid is over het contract dat Rob Ridder heeft afgesloten met Yonex Japan. Peter Blommaert heeft in een van de reacties geprobeerd om helderheid te scheppen.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Beste Nima,

Ik begrijp uit je reactie dat je het een en ander niet kan bevatten. Aangezien ik ten allen tijde een voorstander ben van openheid en duidelijkheid een korte situatieschets.

Het gaat hier om de vrijheid in keuze van materiaal en mogelijkheid tot verzilvering van eigen populariteit. Logo op de snaren (is belangrijk voor het kunnen verzilveren van eigen populariteit door de speler en uiteraard belangrijk voor de sponsor van de speler) is in alle racketsporten in Europa gebruikelijk. Je zult Federer en Nadal ook niet zonder logo op de snaren zien spelen als zij in het Davis Cup team zouden uitkomen. Zeer zeker in het badminton aangezien de sport zo snel is dat eigenlijk alleen het snarenoppervlak van het racket voor het publiek goed te zien is.

Deze situatie is niet een geschil tussen twee badmintonmerken, maar naar mijn mening het gevolg van ondoordacht en onzorgvuldig handelen door de bond. Dat terwijl zij meer dan een jaar geleden nog voor het ondertekenen van het contract met haar hoofdsponsor door Carlton, Forza en de spelers op de negatieve gevolgen zijn gewezen.

De bond heeft simpelweg rechten aan haar hoofdsponsor vermarkt die niet aan de bond toebehoren maar aan de vier spelers. Het is aan de bond om bij haar hoofdsponsor duidelijk te maken dat de bond achteraf gezien een fout heeft gemaakt. Noem het dan maar een inschattingsfout.

Ik kan mij niet voorstellen dat in een gezonde sponsorrelatie de hoofdsponsor van de bond een door de bond gemaakte fout dan niet door de vingers kan zien. Of het zou zo kunnen zijn dat er onverhoopt nog meer misverstanden zijn tussen de bond en haar hoofdsponsor en de bond daardoor wellicht haar krediet al heeft verspeeld.

Indien jij stelt dat het Carlton of Forza zijn die het de vier spelers niet toestaan om zonder logo op de bespanning te spelen dan is dat niet geheel correct. De vier spelers, Carlton en Forza zijn hier in unaniem, gelijkgestemd, zitten op één en dezelfde lijn. Dat is ook logisch aangezien deze 4 spelers, Carlton en Forza een meer dan gezonde en professionele relatie met elkaar hebben.

Overigens, de spelers, Carlton en Forza weten wel degelijk wat sportiviteit betekent (lees: fairplay) zowel op de baan als naast de baan, on court or in court. Het zijn niet de spelers die zichzelf niet selecteren, het zijn niet Carlton en Forza die spelers niet selecteren. Het is de bond die deze spelers niet heeft geselecteerd.

(Let op: namen van spelers nomineren op een door de bond voor een bepaalde datum verplicht in te leveren administratieve staat voor Badminton Europe is niet hetzelfde als het selecteren van spelers. De spelers zijn tot op heden nog steeds niet geïnformeerd dat ze zijn geselecteerd.)

In de afgelopen weken hebben de vier spelers en hun sponsors een beroep gedaan op het gezond verstand van de bond, van de in Japan gevestigde hoofdsponsor van de bond en de in België gevestigde importeur van het merk van de hoofdsponsor, helaas zonder succes.

Peter Blommaert

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Van 7 tot en met 26 november zijn extra regiovergaderingen voor de verenigingen georganiseerd waarbij de achterliggende redenen…

9 december 2019

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Afgelopen weekend stond de eerste echte krachtmeting voor een plek in de play-offs op het programma. Op zaterdag nam het team van…

9 december 2019

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Zaterdag 7 december stond voor Duinwijck de 2e wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Dit maal was DKC te gast in…

9 december 2019

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Zondag 8 december speelde Drop Shot de uitwedstrijd tegen Hoornse. Beide teams hadden vorige week een teleurstellende start van…

9 december 2019

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

De tweede wedstrijd van de handhavingspoule stond ditmaal op zondag op het programma. De tegenstander, Amersfoort, speelde de dag…

8 december 2019

VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!