clubzoeker

Nederland plaatst zich voor kwartfinale EK

Nederland plaatst zich voor kwartfinale EK

Nederland heeft zich met een enorme vechtlust weten te plaatsen voor de kwartfinales van het Europees Kampioenschap gemengde teams.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vorige week werden ze Nederlands kampioen en woensdagavond zette Ruud Bosch/Lotte Jonathans Nederland op een eenvoudige 1-0 voorsprong. Voor de 2e partij meldde Rune Massing zich. Voor aanvang had hij videobeelden bekeken van tegenstander Christian Boesiger. Maar na 46 minuten spelen bleef hij na 7/21 21/19 15/21 met lege handen staan.

Helaas kwam Patty met twee keer 16/21 niet aan te pas tegen de nummer 40 van de wereld Jeanine Cicognini. Een andere Nederlands kampioen koppel, Ruud Bosch en Koen Ridder stonden voor een belangrijke opgave. Zonder enige verslapping speelde ze 18 zeer sterke minuten, 21/6 21/6.

De plek in de kwartfinale lag in hadden van het damesdubbel Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen. De door teamgenoten Dave Khodabux en Saber Afif bediende trommels werden nog eens stevig ter hand genomen om de meiden aan te moedigen.

Met soms heerlijke overnames van verdediging naar aanval pakte Lotte/Paulien de eerste game met 21/15. In de tweede gaat de stand zeer gelijk op. Niet meer dan 2 punten waren de beide koppels steeds bij elkaar vandaan. Wanneer Lotte de 16/14 op het scorebord zet stijgt de temperatuur in de Sporthallen Zuid en werd het een heel spannend eind met 22/20

Nederland speelt nu morgen, vrijdag, om 19:00 uur de kwartfinale tegen Rusland. Rusland won in de poulefase met 5-0 van zowel Wales als Cyprus en met 4-1 van Zweden.

Nederland - Zwitserland (3-2)

  • XD Ruud Bosch/Lotte Jonathans - Anthony Dumartheray/Sabrina Jaquet 21/14 21/15
  • MS Rune Massing - Christian Boesiger 7/21 21/19 15/21
  • WS Patty Stolzenbach - Jeanine Cicognini 16/21 16/21
  • MD Ruud Bosch/Koen Ridder - Thomas Heiniger/Florian Schmid 21/6 21/5
  • WD Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen - Jeanine Cicognini/Sabrina Jaquet 21/15 22/20

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!