clubzoeker

Daniëls over zijn German Open

Daniëls over zijn German Open

De German Open was vooral het toernooi met de lange gesprekken. Het is altijd mijn gewoonte al om met mijn spelers een goed voorgesprek te houden voor elke wedstrijd en de tegenstander eens goed door te nemen.

Maak kennis met Dyon van Wijlick!

Ik wil graag hebben dat we alle twee op de zelfde lijn zitten en dat mijn spelers weten dat ik de tegenstand goed heb bekeken en de juiste tactiek heb gemaakt. Wat ik van de spelers vraag is dan ook niet niks, want het is veeleisend en het spel moet vaak langs scherp afgezette lijnen worden uitgevoerd.

Dan zijn er de verschillende eisen die ik samen met de speler door neem. Met Erik Meijs is dat vooral de ontwikkeling van zijn spel, het winnen staat hier op een laag niveau. Het gaat er veel meer om dat ik dingen terug kan zien van de training en in hoeverre het is ingeslepen in de wedstrijd. Dat betekent ook dat we na iedere wedstrijd zeer lang napraten over wat er is gebeurd en hoe dingen hebben uitgepakt. Het leuke van de wedstrijden van Erik was wel dat ik door een aantal trainers van zowel Denemarken als Duitsland ben aangesproken over zijn manier van spelen. We hebben ook uitnodigingen gekregen om mee te komen trainen in beide landen. Dat is erg leuk want daar moeten we ook naar toe met de ontwikkeling van zijn spel.

Ook de wedstrijden met Eric Pang waren erg positief en de wedstrijd tegen Park Sung Hwan was ronduit goed te noemen. Waarom ik die wedstrijd goed noem, is het feit dat de tactiek die we hadden gemaakt perfect werkte. Ik had hem zelfs voor de wedstrijd nog een aantal dingen laten zien op YouTube en die kwamen in de wedstrijd ook weer duidelijk terug. Het was zelfs zo duidelijk dat Eric het bijna niet kon geloven dat het spel van de nummer 15 van de wereld zo eenvoudig was te bespelen met deze tactiek. Ook met Eric heb ik een aantal lange nagesprekken gevoerd, omdat hij nog duidelijk progressiemogelijkheden heeft als hij zijn training gaat aanpassen. Ook voor hem geldt op dit moment dat hij even niet te veel moet denken aan winnen maar aan de ontwikkeling van zijn spel.

Judith was een speciaal geval. Na het NK moest ze vooral eerst even zichzelf vinden op de baan. Tijdens het NK al hebben we een paar goede gesprekken gevoerd en het is met haar heel erg makkelijk, want we spreken letterlijk de zelfde taal namelijk de internationale voertaal van technisch badminton: Deens. Dat bedoel ik dan ook letterlijk zo, het is zo eenvoudig dingen aan te dragen bij haar, want ze weet voordat ik mijn zin af heb wat ik bedoel.

Op het NK hebben we dan ook Deens met elkaar gesproken, dat was voor alletwee veel meer vertrouwd dan Nederland. In Duitsland stond ze voor de moeilijk opgave om de eerste ronde tegen Karina Jørgensen te moeten spelen. We hadden liever iemand gehad die ze niet kende als startronde, want nu kwamen er nog een heleboel andere dingen bij kijken die alleen in de Deense competitie zichtbaar/voelbaar zijn. Het goede was wel dat ik van heel dichtbij heb kunnen zien wat we moeten gaan doen om het spel van Judith meer doorslagkracht (moeilijk te vertalen vanuit het Deens naar Nederlands) te geven. Nog voor dat ik vertrok uit Duitsland ben ik daarom bij de training van Judith en Nicola Cerfontyne langsgegaan om het een en ander uit te leggen en te laten zien.

Afgelopen maandag heb ik in Denemarken met Judith een training gedaan in de Orø hal waar ik een programma van bijna 50 punten heb doorgenomen. Een groot aantal daarvan zijn kleine puntjes die het spel makkelijker makenm terwijl een aantal andere dingen veel meer tijd zullen kosten. Het was vooral de bedoeling weer trainingsstof te geven en dingen om mee te werken op alle vlakken van het badmintongebied. Het is een genoegen om met zo'n professionele badmintonster te maken te hebben. Ook hebben we na de training in mijn huis op Orø nog een tijdje na zitten praten over de samenwerking in de toekomst.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!