clubzoeker

Landskampioenschap dichtbij voor VELO

Landskampioenschap dichtbij voor VELO

Op zaterdag 9 april aanstaande is het zover, de grote finale van de badmintoneredivisie zal plaatsvinden in Barendrecht.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In deze finale staan twee badmintongiganten tegenover elkaar, Duinwijck uit Haarlem zal dé tegenstander zijn van VELO uit Wateringen.

Met acht landstitels op zak en twee seizoenen ongeslagen, willen de Wateringers niets liever dan weer de beste worden van Nederland. Voor de spelers, speelsters, coaches en begeleiding zal dit een ongekende kroon zijn op de afgelopen twee jaar in deze samenstelling.

Met de komst van Nederlands beste badmintonner Dicky Palyama twee jaar geleden naar Wateringen werd de doelstelling voor het seizoen 2009-2010 bijgesteld naar het behalen van de dubbel, te weten landskampioenschap en de nationale beker. In een ongekend succesvol seizoen waarin men ongeslagen bleef werden de doelstellingen realiteit, het team uit Wateringen was ook daadwerkelijk de beste van Nederland. Ook in Europa tijdens de Europa Cup, gehouden in Zwolle, leverde men een uitstekende prestatie.

In de regio ging dit niet onopgemerkt, het team werd genomineerd voor Sportploeg van het jaar 2010 gemeente Westland. Begin van dit jaar werd ook deze prijs gewonnen door VELO, de jury was onder de indruk van de prestaties van dit team.

Met het aanblijven van Palyama en de instroom van sterke jeugdtalenten werden de doelstellingen voor dit seizoen niet bijgesteld. Ook dit jaar wil men landskampioen worden en de nationale beker pakken.

Het technisch beleid onder leiding van Rob Konings stond als een huis, het bleef niet alleen bij beleid maar ook de uitvoering ervan kan men als zeer geslaagd noemen.

De jeugdtalenten Myke Halkema, Russell Muns, Sergio Kepel en Jim Middelburg hebben allemaal hun speeltijd gekregen in de eredivisie tussen alle nationale toppers. Konings is blij met het resultaat. "Ze hebben het geweldig goed opgepakt en hebben laten zien klaar te zijn voor het echte werk." De samenwerking met de coaches Ciraar Slaats, Edward van den Heuvel, het bestuur en de TC is ook weer uitstekend verlopen. Iedereen heeft er een steentje aan bijgedragen dat we wéér een seizoen ongeslagen zijn gebleven. "Dat kan niemand ons na vertellen en dit is iets waar we met z’n allen apetrots op zijn" aldus Slaats. "Het ging niet in alle wedstrijden vanzelf maar we hebben weer laten zien dat we op karakter en vechtlust toch de wedstrijden kunnen winnen, dat is een grote kracht van dit professionele team."

Allround speler Dennis van Daalen de Jel stelt dat het moeilijke nog moet komen. "We hebben een minder goed seizoen gehad dan vorig jaar. Het ging niet altijd even makkelijk en zelf ging ik pas in de tweede helft van het seizoen beter spelen. De echte test gaat nog komen, als we winnen hebben we het weer fantastisch gedaan met z'n allen."

Dat het een grote en spannende finale zal worden zal voor zich spreken. Duinwijck is dit seizoen bijna altijd compleet geweest en kan dus op volledige sterkte afreizen naar Barendrecht. Voor de Haarlemmers zal de druk enorm hoog liggen, al twee seizoenen wisten zij niet te winnen van VELO, iets wat zij op 9 april dolgraag zouden willen doorbreken.

In de eerdere confrontaties werd het in Haarlem 2-6 in het voordeel van VELO en bij de return bleven de teams steken op een gelijkspel. Er zal één zekerheid zijn voor deze finale, beide teams zullen tot het uiterste gaan om even later in de middag de beker in de lucht te kunnen houden.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!