Stuban2011: zonnig en gezellig

Stuban2011: zonnig en gezellig

Op een zeer zonnige zaterdag 2 april werd in het Universitaire Sportcentrum te Nijmegen het Stuban2011 badmintontoernooi georganiseerd door de Nijmeegse Studenten Badminton Club.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Het gros van de deelnemers kwam uit Gelderland maar ook de aangrenzende provincies waren vertegenwoordigd. Zelfs vier deelnemers uit het hoge Noorden hebben de moeite genomen om naar Nijmegen te af te reizen en met succes. De deelnemers werden verwelkomd met een halve liter AA Drink High Energy en een snoepreep naar keuze om de dag goed te starten.

De echte badmintonliefhebbers hadden dit jaar de primeur om het toernooi online te volgen. Een livestream was opgezet welke de hele dag op de voorpagina van badmintonline.nl stond.

Aanvankelijk waren 123 spelers ingeloot, wat 226 wedstrijden opleverde. Echter kwamen vlak voor het begin nog 7 (gedeeltelijke) afmeldingen binnen waardoor bijna 30 walkovers toegekend moesten worden. Dit leverde helaas in categorie 8 een lichte onderbezetting op en wat frustratie bij deelnemers in andere onderdelen.

Uiteindelijk zijn door 118 deelnemers toch nog 192 wedstrijden gespeeld volgens het poule-(afval)systeem in 15 onderdelen op 18 banen. Ondanks het grote aantal banen bleek het niet makkelijk voor de toernooicommissie om de planning aan te houden vanwege deelnemers die maar bleven winnen.

De runner-up van vorig jaar en de nu als derde geplaatste Antal Niemarkt is deze editie wel geslaagd om de titel in de druk bezette ME4 te pakken tegen Arjan de Brouwer (21-15 21-11). Helaas moest het nummer één geplaatste koppel Ronald de Jong en Jarco Smeenk net zoals vorig jaar het onderspit delven, ditmaal tegen het als tweede geplaatste koppel Bernard Smits en Rens Zwanenburg in de MD4 (12-21 13-21). Bij de vrouwen maakte Annika in de Braekt haar nummer één plaatsing waar door als beste uit de VE4 finalepoule te komen. Ook in de VD4 poule had zij samen met Nancy Blockhuis succes, vorig jaar waren ze nog als derde geëindigd. Ramon Nieborg en Felicia Versantvoort-Groeman pakte verrassend de overwinning in de GD4 finalepoule.

Van ver gekomen maar met succes heeft René Politiek de druk bezette ME6 gewonnen van Mathijs Jore (21-18 21-12). Ondanks dat een gekwalificeerd koppel zich had teruggetrokken in de MD6 finalepoule moesten de gebroeders (Wan Fei en Wanchang) Chim wederom genoegen nemen met een tweede plek, net zoals vorig jaar. Ditmaal waren Wouter van Minderhout en Martijn Wargers de baas over de gebroeders Chim in een onderling duel (12-21 21-13 21-12). De VE6 werd door de relatief jonge Noorderling Bianca Oosterhaven gewonnen van de als eerste geplaatste Sabina de Hoon (21-18 21-15). Een tweetal vrouwen (Wendy Modder en Marinda Spithoff) wilden koste wat kost niet verliezen en daardoor stonden beide in twee finales, de VD6 en GD6. In de VD6 waren ze elkaars partner maar in de GD6 geduchte tegenstanders van elkaar. Beide dames hadden met hun heren in het afvalschema telkens drie games nodig om tot de GD6-finale te komen. Ook deze finale werd een zwaar bevochte drie gamer (29-27 19-21 21-17) in het voordeel van Wendy Modder en Mike van Gulik. In de VD6 moesten de beide dames wel hun meerdere erkennen tegen het als eerste geplaatste koppel Pauline van Haperen en Rosaline Tumewu (21-23 9-21) waardoor Wendy Modder haar titel niet kon prolongeren.

In de ME8 won de jongste en als tweede geplaatste deelnemer Wouter Bregonje van Jan Spierings (21-17 18-21 21-10). In de MD8 stonden beide heren nogmaals tegenover elkaar en trok Wouter samen met Bas Reijnen nogmaals aan het langste eind tegen Jan en Wellington van Dalen (21-12 16-21 21-18). Bij de VE8 poule waren helaas twee uitvallers en dit leverde dan meteen de finalepartij op die gewonnen werd door Stephanie Ladirat van Sharon Hendriks (21-14 21-12). Jammer genoeg was het bij de VD8 poule ook direct de finalepartij en daar boekte Stephanie met Sabina Super een simpele overwinning op Irene Geurts en Linsey Roijendijk (21-7 21-9). In de GD8 poule was Sharon met Buddy van Rheenen het sterkste koppel.

Ondanks het mooie weer, de afmeldingen, de lichte onderbezetting in categorie 8 en de onvoorziene uitloop is het een geslaagd toernooi geweest. Tegen sluitingstijd (21:00) van het sportcentrum kon eindelijk de prijsuitreiking plaatsvinden. Mede door samenwerking met een webshop uit Culemborg kon aan de deelnemers een prijzenpakket beschikbaar gesteld worden in de vorm van waardebonnen met een totale waarde van ruim 1000 euro! Hopelijk mogen volgend jaar ook weer veel deelnemers, vooral in categorie 8, bij dit gezellige toernooi verwelkomd worden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Weg met de heilige huisjes

Weg met de heilige huisjes

Een paar vrienden, werkzaam in de sectoren sport en commercie, keken op mijn verzoek naar de finale gemengddubbel tijdens de…

23 oktober 2019

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Op 20 oktober was het de beurt aan Roosterse BC om de reis naar Haarlem te maken. Na een paar verrassende uitslagen door de…

21 oktober 2019

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Vandaag begon het toernooi pas om 12.00 uur. Dat betekende uitslapen en een ochtendwandeling. Dat was nodig na veel stil zitten…

21 oktober 2019

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Eigenlijk wilde ik dit artikel schrijven als een soort open brief, maar ik besefte dat ik daarop toch geen antwoord zou krijgen.…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

In de strijd om een plaatsje in de kampioenspoule heeft VELO goede zaken gedaan door de 7-1 overwinning tegen Smashing. Na de…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Opnieuw doet Almere goede zaken in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Met een 8-0 overwinning op het Groningse AMOR kon de…

20 oktober 2019

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Na een niet al te lange nacht, (u heeft hier kunnen lezen dat het vrijdagavond laat, of liever gezegd zaterdagochtend heel vroeg,…

20 oktober 2019

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vandaag begon het toernooi niet zo vroeg als gisteren, gisteren begon het al om 09.00 uur. Caroline Marin zou om 15.00 uur aan de…

19 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!