SportSport

Stuban2011: zonnig en gezellig

Stuban2011: zonnig en gezellig

Op een zeer zonnige zaterdag 2 april werd in het Universitaire Sportcentrum te Nijmegen het Stuban2011 badmintontoernooi georganiseerd door de Nijmeegse Studenten Badminton Club.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het gros van de deelnemers kwam uit Gelderland maar ook de aangrenzende provincies waren vertegenwoordigd. Zelfs vier deelnemers uit het hoge Noorden hebben de moeite genomen om naar Nijmegen te af te reizen en met succes. De deelnemers werden verwelkomd met een halve liter AA Drink High Energy en een snoepreep naar keuze om de dag goed te starten.

De echte badmintonliefhebbers hadden dit jaar de primeur om het toernooi online te volgen. Een livestream was opgezet welke de hele dag op de voorpagina van badmintonline.nl stond.

Aanvankelijk waren 123 spelers ingeloot, wat 226 wedstrijden opleverde. Echter kwamen vlak voor het begin nog 7 (gedeeltelijke) afmeldingen binnen waardoor bijna 30 walkovers toegekend moesten worden. Dit leverde helaas in categorie 8 een lichte onderbezetting op en wat frustratie bij deelnemers in andere onderdelen.

Uiteindelijk zijn door 118 deelnemers toch nog 192 wedstrijden gespeeld volgens het poule-(afval)systeem in 15 onderdelen op 18 banen. Ondanks het grote aantal banen bleek het niet makkelijk voor de toernooicommissie om de planning aan te houden vanwege deelnemers die maar bleven winnen.

De runner-up van vorig jaar en de nu als derde geplaatste Antal Niemarkt is deze editie wel geslaagd om de titel in de druk bezette ME4 te pakken tegen Arjan de Brouwer (21-15 21-11). Helaas moest het nummer één geplaatste koppel Ronald de Jong en Jarco Smeenk net zoals vorig jaar het onderspit delven, ditmaal tegen het als tweede geplaatste koppel Bernard Smits en Rens Zwanenburg in de MD4 (12-21 13-21). Bij de vrouwen maakte Annika in de Braekt haar nummer één plaatsing waar door als beste uit de VE4 finalepoule te komen. Ook in de VD4 poule had zij samen met Nancy Blockhuis succes, vorig jaar waren ze nog als derde geëindigd. Ramon Nieborg en Felicia Versantvoort-Groeman pakte verrassend de overwinning in de GD4 finalepoule.

Van ver gekomen maar met succes heeft René Politiek de druk bezette ME6 gewonnen van Mathijs Jore (21-18 21-12). Ondanks dat een gekwalificeerd koppel zich had teruggetrokken in de MD6 finalepoule moesten de gebroeders (Wan Fei en Wanchang) Chim wederom genoegen nemen met een tweede plek, net zoals vorig jaar. Ditmaal waren Wouter van Minderhout en Martijn Wargers de baas over de gebroeders Chim in een onderling duel (12-21 21-13 21-12). De VE6 werd door de relatief jonge Noorderling Bianca Oosterhaven gewonnen van de als eerste geplaatste Sabina de Hoon (21-18 21-15). Een tweetal vrouwen (Wendy Modder en Marinda Spithoff) wilden koste wat kost niet verliezen en daardoor stonden beide in twee finales, de VD6 en GD6. In de VD6 waren ze elkaars partner maar in de GD6 geduchte tegenstanders van elkaar. Beide dames hadden met hun heren in het afvalschema telkens drie games nodig om tot de GD6-finale te komen. Ook deze finale werd een zwaar bevochte drie gamer (29-27 19-21 21-17) in het voordeel van Wendy Modder en Mike van Gulik. In de VD6 moesten de beide dames wel hun meerdere erkennen tegen het als eerste geplaatste koppel Pauline van Haperen en Rosaline Tumewu (21-23 9-21) waardoor Wendy Modder haar titel niet kon prolongeren.

In de ME8 won de jongste en als tweede geplaatste deelnemer Wouter Bregonje van Jan Spierings (21-17 18-21 21-10). In de MD8 stonden beide heren nogmaals tegenover elkaar en trok Wouter samen met Bas Reijnen nogmaals aan het langste eind tegen Jan en Wellington van Dalen (21-12 16-21 21-18). Bij de VE8 poule waren helaas twee uitvallers en dit leverde dan meteen de finalepartij op die gewonnen werd door Stephanie Ladirat van Sharon Hendriks (21-14 21-12). Jammer genoeg was het bij de VD8 poule ook direct de finalepartij en daar boekte Stephanie met Sabina Super een simpele overwinning op Irene Geurts en Linsey Roijendijk (21-7 21-9). In de GD8 poule was Sharon met Buddy van Rheenen het sterkste koppel.

Ondanks het mooie weer, de afmeldingen, de lichte onderbezetting in categorie 8 en de onvoorziene uitloop is het een geslaagd toernooi geweest. Tegen sluitingstijd (21:00) van het sportcentrum kon eindelijk de prijsuitreiking plaatsvinden. Mede door samenwerking met een webshop uit Culemborg kon aan de deelnemers een prijzenpakket beschikbaar gesteld worden in de vorm van waardebonnen met een totale waarde van ruim 1000 euro! Hopelijk mogen volgend jaar ook weer veel deelnemers, vooral in categorie 8, bij dit gezellige toernooi verwelkomd worden.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

DKC gaat op voor tweede landstitel

DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015…

24 maart 2023

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!