clubzoeker

9 en 10 april Junior Master in Hoorn

9 en 10 april Junior Master in Hoorn

Komend weekend organiseert de Hoornse Badminton Vereniging voor de derde maal een Junior Master.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De vorige twee edities waren een doorslaand succes: spelers, ouders en referees van Badminton Nederland waren zeer positief over de combinatie van gezelligheid en professionaliteit bij het toernooi. Dus dat belooft wat voor deze editie!

In de vorige editie was Roy Mulder van HBV de grote kampioen van het toernooi. De Hoornees wist alle onderdelen van de hoogste categorie (-15) verrassend op zijn naam te schrijven. Dit jaar heeft Roy, speler van de Nationale Selectie -15, zich ingeschreven voor de -17 categorie.Dit jaar zijn er maar liefst 114 inschrijvingen binnengekomen voor het HBV Junior Master, een flinke verbetering ten opzichte van vorig jaar (75). Wat met name opvalt is het grote aantal inschrijvingen van buiten Noord-Holland. De Badminton Schools Barendrecht, US BV, Amstelveen en Drachten waren verplicht om aan ons toernooi deel te nemen. Maar ook veel spelers uit andere provincies die niet lid zijn van deze Schools hebben Hoorn weten te vinden. Met twee Belgische deelnemers krijgt het toernooi helemaal een speciaal tintje.

Vorig jaar ging Van Zijderveld er vandoor met de wisselbeker voor de best presterende club. Ook dit jaar zijn er weer veel spelers van Van Zijderveld en als naar de geplaatste spelers gekeken wordt, lijkt Van Zijderveld weer een grote kans te maken om de wisselbeker in de kast te mogen houden.

Onder 11

Bij de jongens onder 11 jaar is Mahendra Suartana 1e geplaatst. Hij zal met name concurrentie krijgen van Brian Wassink. Bij de dames is Sarah Mahmoodi de favoriet, met haar dubbelpartner Joyce Laudy als grootste concurrent. Wij zijn ook benieuwd waartoe de Belgische Joke De Langhe in staat is.

Onder 13

De mannenenkel onder 13 is de drukst bezette categorie. De nog jonge Jerdi de Goeij is eerste geplaatst, met Sander Suartana als nummer twee. Andere kanshebbers volgens de plaatsing zijn Niels Veenstra, Kevin de Waal, Tomas Spanbroek en de Belg Stein Bondroit. Bij de meisjes is Marit Willemsen de favoriet, die volgens de plaatsing in de finale Els Romen tegen komt. In de halve finale zullen zij dan wel moeten afrekenen met Debora Jille (3e) en Madouc Linders (4e), die sinds kort voor HBV speelt.

Onder 15

Helaas weinig aanmeldingen in deze categorie. Jonathan Velder is hier de topfavoriet, clubgenoot Brian Kwee is als tweede geplaatst. Onze ogen gaan ook uit naar de nog jonge Joran Kweekel en Hoornees Damian Veerman. Bij de meisjes zijn de zusjes Van der Hoeven, Susanne en Tamara, de topfavorieten. Concurrentie kan onder andere komen van HBVer Dafne Linders.

Onder 17

Bij de mannen onder 17 is opvallend genoeg Roy Mulder niet geplaatst. Vorig jaar versloeg hij nog Steef van Wooning, nu 1e geplaatst, in de halve finale en in de finale Dominic Remery (2e). Nick Veerman van HBV is 3e geplaatst en Teun Yntema 4e. Naast Roy is ook Marco van den Bosch een kanshebber om het de geplaatste spelers lastig te maken. Bij de meisjes onder 17 is Moniek den Broeder de topfavoriete, Renee Velder is tweede geplaatst. Vera Kampman is ongeplaatst, maar lijkt ook een grote kanshebster voor de titel.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!