SportSport

Badmintonvereniging Hoornse BV trekt zich terug uit de Nederlandse Badminton Eredivisie

Badmintonvereniging Hoornse BV trekt zich terug uit de Nederlandse Badminton Eredivisie

De club kan geen team meer op de been brengen, omdat een aantal spelers zijn gestopt. "Dit is heel erg spijtig", zegt de club.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hoornse BV (HBV) heeft de afgelopen paar jaar met wisselende successen meegespeeld in de eredivisie van het badminton. De laatste twee jaar werd het alleen steeds moeilijker voor HBV om zonder afdoende budget voldoende spelers te vinden die graag voor de club wilde uitkomen. Dit seizoen hebben ze nog de een-na-laatste plek weten te veroveren in de competitie met "behulp" van invallers uit onderliggende teams.

Jammer genoeg zijn er dit jaar weer meerdere spelers gestopt of vertrokken bij HBV, waardoor het bijna onmogelijk werd om nog een eredivisie team samen te stellen voor aankomend seizoen. Daarom heeft de club de moeilijke beslissing genomen om het Eredivisie team terug te trekken uit de hoogste badmintoncompetitie. Hoofdtrainer en coach, Mike van Daal, heeft nog samen met andere behulpzame leden hun uiterste best gedaan om zonder budget spelers te vinden, zowel binnen als buiten de club, om op de minimale wens van 3 vaste heren en 3 vaste dames uit te komen. Jammer genoeg niet gelukt en heeft de technische commissie samen met het dagelijks bestuur van Hoornse BV deze moeilijke beslissing moeten maken. Wij wensen de spelers die al toegezegd hadden te willen spelen voor HBV, succes in het vinden van een ander team binnen de eredivisie (of elders binnen de badminton wereld)!

Hoornse BV is een vereniging waarbij recreatief, competitief en topbadminton samen komen en de sport hoog in het vaandel staat. Met behulp van een team van vrijwilligers en professionele trainers kun je bij de vereniging op een ideale manier doorgroeien naar de top van je kunnen. Daarbij zijn de woorden: 'sportief en gezellig' de belangrijkste steekwoorden van de vereniging. Of je nu komt voor een avond shuttles slaan met je vrienden of familie, of een serieus potje badminton. Bij Hoornse BV is het doel om lekker inspannend en gezellig met elkaar bezig te zijn.

Badminton Nederland gaat nu kijken welke vereniging deze plek op gaat vullen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!