clubzoeker

Waarom stem je als afgevaardigde NIET op Ron Daniëls?

Waarom stem je als afgevaardigde NIET op Ron Daniëls?

Waarom zouden afgevaardigden op mij moeten stemmen? Ik zal het makkelijk maken en eerst zeggen waarom ze het NIET zouden moeten doen. Het zal een harde en moeilijke weg worden die ik ga bewandelen, omdat het echt de hoogste tijd is dat dingen gaan veranderen.

SportSport

Ken je PBC Boomgaardshoek al?

  • 1. Als je het Yonex-contract zo als het nu is wil behouden, dan is een stem op mij niet de juiste, want ik wil het contract openbreken zodat IEDEREEN in Nederland er weer bij kan horen. Ik zal dat doen naar internationale normen en waarden en vooral door alle bedrijven en spelers in hun waarde te laten.
  • 2. De bond moet een gezonde organisatie worden en niet krampachtig vasthouden aan verworvenheden en rechten. Als dat betekent dat de selectie moet worden afgeslankt dan zal dat moeten.
  • 3. De technische staf en de kosten daarvoor staan niet in verhouding tot de prestaties dus hier moeten dingen veranderen. Mensen die niet functioneren moeten er uit. Dit is geen sociale werkplaats, maar een deel van de organisatie die zich met topsport bezig houdt.
  • 4. Het bondsbestuur en alle medewerkers - zowel op het bureau als in de hal - dienen een voorbeeld te zijn voor alle leden en dienen dat ook uit te dragen.
  • 5. Ik verwacht volledige openheid van bestuur en ben van mening dat het veel beter is om dingen in de openheid te bespreken dan dat je het achter gesloten deuren probeert af te handelen.
  • 6. Trainers, begeleider, bestuurders en medewerkers moeten bereikbaar zijn. Ze zijn de werknemers van ieder lid van onze club die Badminton Nederland heet. Je maakt niet de dienst uit maar ben in dienst van.

Verder is er nog hele andere reden waarom je niet op mij zou moeten stemmen. Ik ben tot het eind van dit jaar niet in Nederland, want ik heb verplichtingen in Vietnam als bondscoach. In december zal mijn contract moeten worden omgezet in een nieuwe contact tot na de Spelen van Rio in 2016. Word ik gekozen dan ga ik terug naar Holland, maar wat er ook gebeurt ik maak gewoon mijn afspraak met Vietnam af.

Ik heb ook nooit een bestuurlijke functie bekleed, ik heb alleen leiding gegeven aan bedrijven die in de problemen zaten en dat is me altijd goed afgegaan. Nadat ik ben gestopt met werken en gewoon training ben gaan geven voor de lol heb ik mijn pakken uit gedaan en wil er niet meer in terug. Je neemt me voor wat ik zeg en doe en niet voor mijn pak.

Het zal geen makkelijke tijd worden en er zullen harde beslissingen genomen moeten worden, dat is iets wat ik kan en ook zal doen, het ergste wat me zou kunnen overkomen is dat ik oneerlijk wordt genoemd na mijn periode.

Welke dingen moeten zo al worden aangepakt naar mijn mening

Er moet een badminton camping plan komen dat een hele lage drempel heeft. Ik heb liever 100.000 campingleden die 10 euro per jaar betalen dan dat ik er 10.000 heb die 25 euro als lid moeten betalen. Start een plan om op elke grote camping een buitenbadmintonbaan aan te leggen en laat er in de zomer vakantie demo's plaatsvinden. Ouders met kleine kinderen zijn daar te vinden en daar moet je dus zijn voor nieuwe leden.

Voor de topsport moeten er keuzemogelijkheden komen voor spelers. We moeten een economische waarde geven aan talent en daar een bedrag aan toekennen. Spelers hoeven geen gebruik te maken van de bond of zijn trainers. Wij moeten faciliteren als organisatie en niets meer dan dat. Als iemand in twee weken meer kan leren in Denemarken, dan moeten we hem niet dwingen er een half jaar over te laten doen in Nederland.

Bondscoaches moeten geld opbrengen, geen geld kosten, als je een goede bondscoach bent dan willen nieuwe aankomende trainers graag bij jou in de leer en betalen voor een opleiding om mee te mogen werken op Papendal. Dit is in het kort het ORØ-model. Je sluit je niet af als bondscoach maar je stelt je open zodat de trainers in Nederland een hoger niveau krijgen.

Er is me alles aan gelegen als voorzitter om een eind te maken aan het langdurige dienstverband van personen die prestatiefuncties hebben binnen onze bond. Ik wil absoluut niet hebben dat iemand meer dan 5 jaar de dienst uitmaakt op technisch gebied. Als dit tot gevolg zou hebben dat we een nieuwe organisatiestructuur moeten vinden om van de oude dienstverbanden af te komen dan moet het maar zo zijn.

Ik heb het genoegen gehad om met rolstoelbadminton kennis te maken en heb zelfs met een aantal van hen geschreven en trainingen met hen gedaan. Onze Papendal-spelers zou eens naar een lezing van deze spelers moet gaan luisteren. Dan praten we over topsport en daar kan je wat van leren. Ik wil dat deze vorm van badminton een volwaardige rol krijgt binnen onze bond en op gelijke voet worden behandeld als de andere selectiespelers.

Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!