clubzoeker

Eric Bakker stapt uit bestuur van Badminton Nederland

Eric Bakker stapt uit bestuur van Badminton Nederland

Het zit een beetje verborgen in dit artikel van Badminton Nederland, maar het is Rob Ridder uit eindelijk gelukt: bestuurslid Erik Bakker is het bestuur uit. Het volgende varkentje is Martijn van Dooremalen. Zou het Ridder nog lukken voor de 25e?

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eric Bakker heeft een 5-jarige overeenkomst afgesloten tussen Badminton Europe en de Stichting Bevordering Topbadminton (SBT) over de te leveren diensten van het Yonex ICT Team en het Yonex Video Team.

Dat betekent dat de komende 5 jaar de teams van de SBT bij alle Badminton Europe evenementen en vrijwel alle circuit toernooien ICT- en video-ondersteuning gaan leveren. Consequentie is wel dat Bakker zich vanwege tijdgebrek direct terugtrekt uit het bestuur van Badminton Nederland.

Eric Bakker is zeer content met de overeenkomst. "Door dit contract zijn we circa 30 weken per jaar met onze SBT-teams ergens in Europa en soms daarbuiten aan het werk om collega bonden te ondersteunen tijdens hun belangrijkste toernooien en kampioenschappen. Ik moet nu wel een keuze maken of ik nog lid blijf van het bestuur van Badminton Nederland. Ik heb gekozen voor de Europese uitdaging omdat ik hoop dat nog jaren te kunnen doen, terwijl mijn zittingstermijn bij Badminton Nederland volgend jaar reglementair eindigt."

Bondsvoorzitter Rob Ridder roemt de verdiensten van Eric Bakker voor de badmintonsport. "Eric heeft zich heel erg veel jaren meer dan verdienstelijk gemaakt voor de badmintonsport. Hij heeft enorm veel werk verzet voor onze sport. Met de SBT helpt hij de badmintonsport echt vooruit en ik ben erg blij dat de Europese badmintonbond daar nu van zal profiteren. Hij is dan ook niet voor niets onlangs koninklijk onderscheiden. Dat heeft Eric echt verdiend."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!