SportSport

Eric Bakker stapt uit bestuur van Badminton Nederland

Eric Bakker stapt uit bestuur van Badminton Nederland

Het zit een beetje verborgen in dit artikel van Badminton Nederland, maar het is Rob Ridder uit eindelijk gelukt: bestuurslid Erik Bakker is het bestuur uit. Het volgende varkentje is Martijn van Dooremalen. Zou het Ridder nog lukken voor de 25e?

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eric Bakker heeft een 5-jarige overeenkomst afgesloten tussen Badminton Europe en de Stichting Bevordering Topbadminton (SBT) over de te leveren diensten van het Yonex ICT Team en het Yonex Video Team.

Dat betekent dat de komende 5 jaar de teams van de SBT bij alle Badminton Europe evenementen en vrijwel alle circuit toernooien ICT- en video-ondersteuning gaan leveren. Consequentie is wel dat Bakker zich vanwege tijdgebrek direct terugtrekt uit het bestuur van Badminton Nederland.

Eric Bakker is zeer content met de overeenkomst. "Door dit contract zijn we circa 30 weken per jaar met onze SBT-teams ergens in Europa en soms daarbuiten aan het werk om collega bonden te ondersteunen tijdens hun belangrijkste toernooien en kampioenschappen. Ik moet nu wel een keuze maken of ik nog lid blijf van het bestuur van Badminton Nederland. Ik heb gekozen voor de Europese uitdaging omdat ik hoop dat nog jaren te kunnen doen, terwijl mijn zittingstermijn bij Badminton Nederland volgend jaar reglementair eindigt."

Bondsvoorzitter Rob Ridder roemt de verdiensten van Eric Bakker voor de badmintonsport. "Eric heeft zich heel erg veel jaren meer dan verdienstelijk gemaakt voor de badmintonsport. Hij heeft enorm veel werk verzet voor onze sport. Met de SBT helpt hij de badmintonsport echt vooruit en ik ben erg blij dat de Europese badmintonbond daar nu van zal profiteren. Hij is dan ook niet voor niets onlangs koninklijk onderscheiden. Dat heeft Eric echt verdiend."

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!