Eric Bakker stapt uit bestuur van Badminton Nederland

Eric Bakker stapt uit bestuur van Badminton Nederland

Het zit een beetje verborgen in dit artikel van Badminton Nederland, maar het is Rob Ridder uit eindelijk gelukt: bestuurslid Erik Bakker is het bestuur uit. Het volgende varkentje is Martijn van Dooremalen. Zou het Ridder nog lukken voor de 25e?

Ken je BC Niton al?

Eric Bakker heeft een 5-jarige overeenkomst afgesloten tussen Badminton Europe en de Stichting Bevordering Topbadminton (SBT) over de te leveren diensten van het Yonex ICT Team en het Yonex Video Team.

Dat betekent dat de komende 5 jaar de teams van de SBT bij alle Badminton Europe evenementen en vrijwel alle circuit toernooien ICT- en video-ondersteuning gaan leveren. Consequentie is wel dat Bakker zich vanwege tijdgebrek direct terugtrekt uit het bestuur van Badminton Nederland.

Eric Bakker is zeer content met de overeenkomst. "Door dit contract zijn we circa 30 weken per jaar met onze SBT-teams ergens in Europa en soms daarbuiten aan het werk om collega bonden te ondersteunen tijdens hun belangrijkste toernooien en kampioenschappen. Ik moet nu wel een keuze maken of ik nog lid blijf van het bestuur van Badminton Nederland. Ik heb gekozen voor de Europese uitdaging omdat ik hoop dat nog jaren te kunnen doen, terwijl mijn zittingstermijn bij Badminton Nederland volgend jaar reglementair eindigt."

Bondsvoorzitter Rob Ridder roemt de verdiensten van Eric Bakker voor de badmintonsport. "Eric heeft zich heel erg veel jaren meer dan verdienstelijk gemaakt voor de badmintonsport. Hij heeft enorm veel werk verzet voor onze sport. Met de SBT helpt hij de badmintonsport echt vooruit en ik ben erg blij dat de Europese badmintonbond daar nu van zal profiteren. Hij is dan ook niet voor niets onlangs koninklijk onderscheiden. Dat heeft Eric echt verdiend."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!