clubzoeker

Kandidaatvoorzitter Ted van der Meer aan het woord

Kandidaatvoorzitter Ted van der Meer aan het woord

In de reacties van het artikel over de terugtrekking van Ron Daniëls lazen wij de vraag of Ted van der Meer wel beschikt over voldoende badmintonkennis om voorzitter van Badminton Nederland te kunnen worden. Dit is Van der Meers reactie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Beste badmintonvrienden,

Zoals jullie wel gemerkt hebben, ben ik niet actief op discussiefora. Naar aanleiding van de opmerking van Jeffrey "Ted van der Meer moet het niet worden, want die heeft ook geen badmintonkennis" maak ik echter een uitzondering.

Mijn eerste gedachte was: hoe komt hij daarbij?

Om te beginnen moet de vraag gesteld worden: wat is 'badmintonkennis'? Gaat het om technische aspecten als backhand, forehand, service, clear e.d., dan heeft Jeffrey geen gelijk. Ik weet die slagen prima uit elkaar te houden... Ik heb honderden toernooien van nabij gevolgd, van nationale evenementen tot Europese en wereldkampioenschappen over de hele wereld. Mijn eerste WK - ik was nog een 'jonkie' - was dat van 1977, toen Joke van Beusekom en Marjan Ridder in Malmö, Zweden, een geweldig succes boekten: ze werden vice-wereldkampioen in het dubbelspel. Ik denk niet dat er een tweede journalist in Nederland te vinden is die zoveel over de nationale en internationale badmintonsport geschreven en gesproken heeft als ondergetekende: van NRC Handelsblad tot NOS Studio Sport / Eurosport.

Doelt hij dan op een gebrek aan historisch besef? In dat geval kan ik hem ook uit de droom helpen. Ik ben zeer goed op de hoogte van nationale en internationale ontwikkelingen, heb hierover zelf meerdere malen gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de Wereldbond, met o.a. - namens de collega's van diverse grote omroepen - adviezen over het scoresysteem.

Weet ik dan te weinig van de Nederlandse ontwikkelingen? Integendeel, ik kan de verhoudingen tussen clubs, districten (nu regio's) en bond uitstekend duiden, ook in historisch perspectief.

Natuurlijk, als het om pure kennis van topsport gaat, dan valt de vergelijking tussen Rob (Ridder) en mij ruim in Robs voordeel uit. Rob was een fantastische speler en hij heeft de laatste drie seizoenen bewezen een uitstekende coach te zijn van Duinwijck.

Zaterdag wordt de vraag beantwoord met welk soort bestuur we verder gaan bij Badminton Nederland. Ik ben net zo benieuwd als ieder ander wat daaruit komt. De afgevaardigden gaan stemmen en tot welke conclusie zijn ook komen, ze hebben altijd gelijk. Zo zit ons democratisch systeem nu eenmaal in elkaar.

Ted van der Meer

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!