clubzoeker

Hoi Ted

Hoi Ted

Laat ik beginnen om te zeggen dat ik het een goed stuk vindt maar dat zal je niet verbazen. Zowel Christ als ik hebben een aantal stukken geschreven die van dezelfde strekking waren als jouw stuk nu. Zelfs over een uitgebreid plan om het fysieke bondsbureau te stoppen en online te gaan werken.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het enige verschil is dat je nu in jouw stuk de waarschuwingen van ons kunt terug zien. Je kunt zien dat de bond stelselmatig en met gestaag tempo afzakt naar de afgrond. Iedereen heeft het gehad over het tot staan brengen van het verlies aan leden. Dat deed oud-directeur Geert Jan Venekamp in een groot artikel in het badmintonblad, dat deed bijna elke voorzitter en ook nu weer zegt de nog te verkiezen voorzitter Jan Helmond precies hetzelfde.

Het zijn helaas lege uitspraken en doelstellingen, want wanneer je niets verandert, moet je niet gek staan te kijken dat je hetzelfde resultaat krijgt. Wat opvalt in je artikel is dat je vindt dat het bestuur, de afgevaardigden, de regiobestuurders en medewerkers goed werk doen en dat je ze enorm respecteert. Dan is er nog maar één groep over die je de schuld kan geven en dat zijn de leden, die begrijpen schijnbaar niet wat goed voor hen is.

Ik zit gelukkig niet bij de bond en ben denk ik het grootste voorbeeld van grijze leden, want ik ben al 25 jaar geen lid meer van NBB/BNL (met uitzondering van de tijd dat ik afgevaardigde was anderhalf jaar). Maar ik heb wel contact met een grote groep Nederlanders die heel vernieuwend denken over onze sport. Ze doen het buitengewoon goed en zijn zelfs vaak de tijd ver vooruit als het gaat over de ontwikkeling binnen onze sport.

Wanneer BNL niet openstaat voor nieuwdenkers dan is het 100% zeker dat de bond een langzame dood sterft en dat is waarschijnlijk ook wat er gaat gebeuren. Want BNL gaat liever failliet en neemt de hele sport mee in hun val, dan dat ze voor verandering zullen gaan. Ik weet niet wat ik liever heb. Het is een aantrekkelijke gedachte om de bond failliet te laten gaan en gewoon opnieuw beginnen met mensen die wel visie hebben en verandering willen.

We hebben stapels met plannen klaar liggen die onze sport weer aantrekkelijk kunnen maken, maar er is geen gesprekspartner aan de andere kant van de tafel.

Wat ligt er aan plannen?

 • Een nieuwe trainersopleiding die zich al heeft bewezen in de praktijk
 • Een nieuwe handleiding voor trainers over moderne training
 • Een persoonlijk-budget-project voor de topsporters
 • Een plan om het bondsbureau te sluiten en een digitaal bureau te starten
 • Een plan om de Dutch Open totaal te veranderen en weer bij de leden te brengen
 • Een plan om jeugdleden gratis lid te laten zijn van de bond
 • Een plan om voor senioren een vrijwillige bijdrage als lidmaatschap aan te bieden
 • Een plan om alleen de bondscompetitie te belasten met betaald lidmaatschap

Verandering is hard nodig maar gaat het komen? Gisteren heb ik tijdens de Dutch Open weer de angst kunnen ervaren die er voor BNL is om ook maar iets te doen om andersdenkenden te steunen. Direct praten met BNL kan waarschijnlijk niet. Er zal iemand moeten komen die de vredesonderhandeling gaat opstarten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland kijkt altijd met een positieve blik richting de toekomst. Het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten is…

3 december 2021

Update vervolg competities december 2021

Update vervolg competities december 2021

Afgelopen dinsdag 30 november besloten we om de competities in de maand december 2021 door te laten gaan.

2 december 2021

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens…

1 december 2021

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Niet alleen zijn er voordelen voor Badminton Nederland en haar verenigingen, ook voor leden zit er een voordeel aan om aangemeld…

1 december 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!