SportSport

Vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen stunt met finaleplek op Yonex Dutch Open

Vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen stunt met finaleplek op Yonex Dutch Open

Het nieuwe vrouwendubbel Debora Jille / Cheryl Seinen heeft verrassend en op overtuigende wijze de finale bereikt op de Yonex Dutch Open. Ook het gemengddubbel Robin Tabeling / Selena Piek staat zondag in de finale in Topsportcentrum Almere.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het tandem Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-166) zorgde voor een stunt in de halve finales van het vrouwendubbel. Het Oranje-duo was met duidelijke cijfers een maatje te groot voor het als tweede geplaatste Estse koppel Kati-Kreet Marran / Helina Rüütel (WR-44): 21-9 en 21-6.

In de finale spelen Jille en Seinen tegen Johanna Magnusson / Clara Nistad (WR-92) uit Zweden. Het Scandinavische koppel was in de halve finale te sterk voor Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar. Het Nederlandse duo, de nummer 98 van de wereldranglijst, verloor in drie games met 15-21, 21-13 en 21-15.

Titelverdedigers

Robin Tabeling en Selena Piek (WR-19) bereikten de finale van het gemengddubbel door in de halve finale af te rekenen met Yong Kai Terry Hee/Wei Han Tan uit Singapore. Na een sterke eerste game (21-17 winst) keken de titelverdedigers in de tweede game lang tegen een achterstand aan. Piek en Tabeling knokten zich echter terug in de wedstrijd en wonnen met 21-18. In de finale wacht een duel met het als tweede geplaatste Deense dubbel Mikkel Mikkelsen / Rikke Søby (WR-68).

De Yonex Dutch Open 2021 duurt nog tot en met zondag 17 oktober.

Klik hier voor de officiële badmintonline.nl Dutch Open toernooipagina.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!