SportSport

Vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen stunt met finaleplek op Yonex Dutch Open

Vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen stunt met finaleplek op Yonex Dutch Open

Het nieuwe vrouwendubbel Debora Jille / Cheryl Seinen heeft verrassend en op overtuigende wijze de finale bereikt op de Yonex Dutch Open. Ook het gemengddubbel Robin Tabeling / Selena Piek staat zondag in de finale in Topsportcentrum Almere.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het tandem Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-166) zorgde voor een stunt in de halve finales van het vrouwendubbel. Het Oranje-duo was met duidelijke cijfers een maatje te groot voor het als tweede geplaatste Estse koppel Kati-Kreet Marran / Helina Rüütel (WR-44): 21-9 en 21-6.

In de finale spelen Jille en Seinen tegen Johanna Magnusson / Clara Nistad (WR-92) uit Zweden. Het Scandinavische koppel was in de halve finale te sterk voor Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar. Het Nederlandse duo, de nummer 98 van de wereldranglijst, verloor in drie games met 15-21, 21-13 en 21-15.

Titelverdedigers

Robin Tabeling en Selena Piek (WR-19) bereikten de finale van het gemengddubbel door in de halve finale af te rekenen met Yong Kai Terry Hee/Wei Han Tan uit Singapore. Na een sterke eerste game (21-17 winst) keken de titelverdedigers in de tweede game lang tegen een achterstand aan. Piek en Tabeling knokten zich echter terug in de wedstrijd en wonnen met 21-18. In de finale wacht een duel met het als tweede geplaatste Deense dubbel Mikkel Mikkelsen / Rikke Søby (WR-68).

De Yonex Dutch Open 2021 duurt nog tot en met zondag 17 oktober.

Klik hier voor de officiële badmintonline.nl Dutch Open toernooipagina.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland kijkt altijd met een positieve blik richting de toekomst. Het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten is…

3 december 2021

Update vervolg competities december 2021

Update vervolg competities december 2021

Afgelopen dinsdag 30 november besloten we om de competities in de maand december 2021 door te laten gaan.

2 december 2021

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens…

1 december 2021

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Niet alleen zijn er voordelen voor Badminton Nederland en haar verenigingen, ook voor leden zit er een voordeel aan om aangemeld…

1 december 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!