SportSport

German International 2011 Aangepast badminton

German International 2011 Aangepast badminton

Het eerste verslag van de German International 2011 aangepast badminton door bondscoach Annie van Daal.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Helaas heeft Neomi Kerssemakers moeten besluiten vanwege familie-omstandigheden niet deel te nemen aan het toernooi. Vrijdagmiddag zijn alle spelers en begeleiders gearriveerd in de sporthal in Dortmund.

Als eerste moesten er nog en aantal spelers geclassificeerd worden. Dit om te kijken in welke klasse zij ingedeeld moeten worden. Dit nam de gehele middag in beslag, wat betekende dat sommige spelers enkele uren hebben moeten wachten voor zij gekeurd konden worden. Gelijktijdig met de classificaties hebben Marcel Smouter en Annie van Daal (coach) een workshop bijgewoond Speler en Coach. Na ingecheckt te hebben in het hotel werd er gegeten bij de Italiaan.

Annie van Daal en Guus Maassen zijn samen naar de voorbereidingen gegaan voor het toernooi. Met alle landen wordt er gekeken of de spelers in de juiste klasse staan ingedeeld en of er nog nieuwe combinaties gemaakt kunnen met de wanted ingeschreven spelers.

Vrijdag en zaterdag

Er werd begonnen met de gemengddubbels. Helaas moest het koppel Mandy Zupansic/Leen van der Toorn uit het toernooi worden gehaald. Mandy kampt met hartfalen en in Duitsland is het niet toegestaan om dan deel te nemen aan toernooien. Natuurlijk een hele grote domper.

Met 15 spelers, 4 staanders en 11 rollers, werd het toernooi voortgezet. Carmen van Kester en Tess Scheele moesten hun wedstrijden bij de staanders, omdat er te weinig vrouwelijke deelnemers aanwezig zijn, in hun poule tegen de heren spelen. Zij hebben zich in ieder geval kranig gedragen. Na de poulewedstrijden volgde het afvalsysteem. Helaas wisten Eddy Boerman, Guus Maasen, Carmen en Tess niet hun poulewedstrijden te winnen. Leen van der Toorn, bij de rollers, ging samen met zijn partner Ho Yuen Chan uit Hong Kong als 2e in hun poule door naar de kwartfinale. Helaas kwamen zij net iets te kort voor de halve finale. Na een spannende 3settertegen Chi Meng Ao en Chi Keong Ip uit Macau, moesten zij zich gewonnen geven.

Daarentegen waren er veel successen bij de rollers. Inge van de Burgwal haalde zoals verwacht als 1e geplaatste de finale in het vrouwenenkel. Verrassend treft zij daar Inge Bakker, die in de halve finale met heel goed spel wist te winnen van Emine Seckin. Een Nederlandse finale dus. De finale gemengddubbel is ook een Nederlands onderonsje. Marcel en Ilse spelen dan tegen Inge en Timo Bakker. Marcel Smouter, 3/4 geplaatst, moet de herenkel halve finale uitkomen tegen de als 1e geplaatste Amir Levi uit Israel.

Marcel en Timmo Bakker, 2/3 geplaatst moeten in het herendubbel de halve finale spelen tegen de eveneens uit Israel komende Moshe Bar-Hen en Avi Oren, ook 2/3 geplaatst. Tot nu toe dus hele goede resultaten bij de rollers, met nu al de zekerheid dat er minstens 2 gouden medailles mee naar huis zullen worden genomen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!