Pang en Palyama uit de Singapore Superseries

Pang en Palyama uit de Singapore Superseries

Goede kansen in de eerste ronde voor Van Dooremalen / Jonathans.

Vandaag speelde Eric Pang in Singapore het kwalificatietoernooi van de Singapore Open Superseries 2011.

SportSport

Ken je BV Gouweslag al?

De Nederlands Kampioen trof de als derde geplaatste Tanongsak Saensomboonsuk (WR 35) en vanaf 20-20 in de eerste game ging het punt voor punt. Op 28-28 wist de Thai echter twee punten uit te lopen naar 30-28 en kon de tweede game gespeeld gaan worden.

Pang kwam op 12 en 13 nog eventjes op gelijke hoogte, maar de Aziaat liep vervolgens uit naar 21-17 en won daarmee in 38 minuten de partij.

Dicky Palyama speelde voor de tweede keer in zijn carrière tegen de Maleisiër Daren Liew (WR 62). De eerste keer was tijdens de Denmark Superseries 2010 en toen bood Palyama met drie games meer tegenstand. De standen, 21-15 en 21-13, verklappen weinig. Wanneer we naar de statistieken kijken, blijkt Liew te grossieren in smash winners én net winners.

Zowel Pangs als Palyama's tegenstander wonnen ook hun volgende kwalificatiepartij. Liew treft het niet: hij mag in het hoofdtoernooi de first seed Taufik Hidayat gaan onderhouden. Het is sowieso een sterk bezet toernooi, met als overige geplaatsten bij de heren: Lin Dan [2], Chen Jin [3] en Peter Gade [4].

Wedstrijden van woensdag 15 juni 2011

Morgen, woensdag, zullen Ruud Bosch en Koen Ridder gaan spelen tegen het als tweede geplaatste koppel Jae Sung Jung en Yon Dae Lee. De twee Nederlanders stonden nog niet eerder tegenover deze Zuid-Koreanen, maar weten nu al dat ze met elk punt tevreden mogen zijn. Tijdens de Thailand Open Grand Prix Gold 2011 van afgelopen weekend wonnen Jung en Lee ál hun partijen met overtuigende standen en geen enkele verloren game.

Paulien van Dooremalen en Lotte Jonathans - momenteel op een benijdenswaardige 13e plaats op de wereldranglijst - staan morgen tegenover Eei Hui Chin en Pei Tty Wong van Maleisië. Dit koppel heeft een WR van 33 en speelde tijdens de Sudirman Cup afgelopen mei nog een puike driegamer (21-12 19-21 21-15) tegen de sterke Valeria Sorokina en Nina Vislova. Niet onderschatten dus!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!