clubzoeker

Pang en Palyama uit de Singapore Superseries

Pang en Palyama uit de Singapore Superseries

Goede kansen in de eerste ronde voor Van Dooremalen / Jonathans.

Vandaag speelde Eric Pang in Singapore het kwalificatietoernooi van de Singapore Open Superseries 2011.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Nederlands Kampioen trof de als derde geplaatste Tanongsak Saensomboonsuk (WR 35) en vanaf 20-20 in de eerste game ging het punt voor punt. Op 28-28 wist de Thai echter twee punten uit te lopen naar 30-28 en kon de tweede game gespeeld gaan worden.

Pang kwam op 12 en 13 nog eventjes op gelijke hoogte, maar de Aziaat liep vervolgens uit naar 21-17 en won daarmee in 38 minuten de partij.

Dicky Palyama speelde voor de tweede keer in zijn carrière tegen de Maleisiër Daren Liew (WR 62). De eerste keer was tijdens de Denmark Superseries 2010 en toen bood Palyama met drie games meer tegenstand. De standen, 21-15 en 21-13, verklappen weinig. Wanneer we naar de statistieken kijken, blijkt Liew te grossieren in smash winners én net winners.

Zowel Pangs als Palyama's tegenstander wonnen ook hun volgende kwalificatiepartij. Liew treft het niet: hij mag in het hoofdtoernooi de first seed Taufik Hidayat gaan onderhouden. Het is sowieso een sterk bezet toernooi, met als overige geplaatsten bij de heren: Lin Dan [2], Chen Jin [3] en Peter Gade [4].

Wedstrijden van woensdag 15 juni 2011

Morgen, woensdag, zullen Ruud Bosch en Koen Ridder gaan spelen tegen het als tweede geplaatste koppel Jae Sung Jung en Yon Dae Lee. De twee Nederlanders stonden nog niet eerder tegenover deze Zuid-Koreanen, maar weten nu al dat ze met elk punt tevreden mogen zijn. Tijdens de Thailand Open Grand Prix Gold 2011 van afgelopen weekend wonnen Jung en Lee ál hun partijen met overtuigende standen en geen enkele verloren game.

Paulien van Dooremalen en Lotte Jonathans - momenteel op een benijdenswaardige 13e plaats op de wereldranglijst - staan morgen tegenover Eei Hui Chin en Pei Tty Wong van Maleisië. Dit koppel heeft een WR van 33 en speelde tijdens de Sudirman Cup afgelopen mei nog een puike driegamer (21-12 19-21 21-15) tegen de sterke Valeria Sorokina en Nina Vislova. Niet onderschatten dus!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!