Ted's Column (week 37)

Ted's Column (week 37)

Maandag 5-9 - Nog altijd is er geen definitieve oplossing voor de problemen die het Yonexcontract met zich mee brengt. Voor degenen die het niet weten: dit contract geeft BNL veel financiële voordelen voor de sector topsport.

› alles over het Badminton Festival!

Het nadeel is: volgens de letter van de overeenkomst dient elke speler die in het Nederlands team uitkomt met een Yonexracket of met een neutraal racket (zonder sponsorlogo) te spelen.

En nogal wat toppers hebben een contract met een ander merk en daar is al lange tijd juridisch gesteggel over.

Vandaag hebben we aan de Utrechtse rechtbank laten weten dat er een uitspraak mag komen in de bodemprocedure. We hebben immers ondanks alle pogingen de zaak nog niet opgelost. Hopelijk gebeurt dat binnenkort wel, maar zodra de rechtbank uitspraak heeft gedaan weten we in ieder geval hoe we er juridisch voorstaan. Dat is voor alle partijen prettig. Vandaag ben ik ook, o.a. over deze zaak, geïnterviewd door het AD. 's Avonds voorzichtig weer eens hardgelopen. Ik ben wel een beetje een rugpatiënt. Wielrennen en tennis gaat prima, maar hardlopen is soms een probleem. Dit keer niet. Ik ging als een speer, in mijn geval een sukkeldrafje...

Dinsdag 6-9

Als voorzitter moet je je met zaken bezighouden die je je vooraf niet realiseert. Aangezien ik nog altijd officieel de enige bestuurder ben, ben ik voor externe bedrijven de enige officiële BNL-vertegenwoordiger. Dit keer moest ik papieren voor de bank tekenen.

Een stuk interessanter was het gesprek dat ik daarna had met Paula Rip, een oud-international die jarenlang bij BNL heeft gewerkt en die een ongelooflijke sportorganisatorische kennis heeft. Ze kan op een levendige wijze college geven over zaken als opleidingen en breedtesport. Voor mij is ze dan ook Professor Paula. Met haar hebben we besproken hoe we de badmintonsport in de nabije toekomst op een zo breed mogelijke manier kunnen promoten.

Woensdag 7-9

Samen met Betty Timmerman (ons bestuurslid topsport) een onderhoud gehad met De Telegraaf. Ik denk dat het verhaal deze of volgende week in de grootste krant van Nederland komt. Natuurlijk ligt in zo'n interview de focus altijd op topsport. Dat ziet er enigszins zorgelijk uit, gezien het feit dat Eric Pang, Dicky Palyama, Judith Meulendijks en Yao Jie nog steeds geen echte opvolgers hebben. De verslaggever vond het overigens wel bijzonder (positief), dat we zoveel vrouwen in het bestuur hebben opgenomen. Voor mij is een 'gemengd' bestuur - man/vrouw en leeftijden - altijd heel normaal geweest, maar klaarblijkelijk is het in de wereld van sportbesturen nogal apart.

Daarna hebben Betty en Eline Coene (bondscoach jeugd) lange tijd samen gesproken. In het begin was ik er ook bij. Ik heb me deze middag trouwens erg nuttig gemaakt, want Kees (de zoon van Betty en haar man Jasper) is 14 maanden en hij loopt al als een kievit. Terwijl Betty geïnterviewd en gefotografeerd werd, heb ik Kees alvast leren voetballen. Zou ik ooit kunnen cashen als hij een topvoetballer wordt?

Donderdag 8-9

Kantoordag met diverse gesprekken in Amsterdam die niets met badminton te maken hadden.

Vrijdag 9-9

Vandaag overleg met Studio Sport over beelden voor het 'bid' voor de WK van 2014 in Amsterdam. Hopelijk krijgen we een aantal mooie acties uit het uitgebreide sportarchief van de NOS die we kunnen gebruiken voor een promotiefilm.

Verder diverse gesprekken gevoerd met bestuursleden en afgevaardigen over o.a. de contributie(systematiek) voor de komende bondsvergadering. We moeten binnen niet al te lange tijd kunnen komen met een lage basiscontributie waardoor de verenigingen al hun leden eerder zullen opgeven. Maar begrotingen van sportbonden zijn hardnekkig. Het is heel erg lastig om heel snel grote (bezuinigings)slagen te maken. Dat moet wel gaan gebeuren, maar misschien moet ik iets meer geduld hebben - niet mijn sterkste eigenschap.

's Avonds tijdens het eten heb ik lange tijd gesproken met mijn oudste zoon Edan, die behalve langeafstandsloper ook een prima sparringpartner is als het over dit soort zaken gaat.

Zaterdag 10-9

Slecht geslapen maar om 9 uur toch weer gewoon een vergadering openen van het dagelijks bestuur met daarbij onze beide directeuren Geert Jan Venekamp en Martijn van Dooremalen. We zijn heel diep ingegaan op de financiën van de bond. Dat vind ik reuze interessant want meten is weten. Cijfers zijn weliswaar koel en kil maar als je erachter kijkt, dan kun je ook beleid tevoorschijn toveren.

Daarna een leuke ontmoeting die Ger Tabeling (ons bestuurslid wedstrijdzaken) en ik hadden met Freek Cox, de voorzitter van de landelijke commissie wedstrijdzaken. We hebben een heel prettig en open kennismakingsgesprek gehad en volgens mij valt er met Freek en de LCW zeer goed samen te werken.

Aan het einde van de dag genoten van een schitterende tennispartij tussen Roger Federer en Novak Djokovic. Bij 5-3 en 40-15 in de vijfde set had Federer de US Open-finale binnen handbereik, maar hij ging – heel ongebruikelijk voor zijn doen – stressen, maakte de ene fout na de andere en ging met 5-7 het schip in. Ik voelde Federers pijn.

Zondag 11-9

Een bijna volledige badminton-loze dag, ook wel eens lekker...

Agenda komende week

  • 12: Deelnemer aan BNR's Sportforum en 's avonds in Gouda een bijeenkomst, samen met Karin van der Valk (bestuurslid breedtesport en recreatie)
  • 13: Gesprek over basketbalproject en kennismaken met SBT-bestuur
  • 14: Op Papendal gesprekken met Elisa Bakker, Pascaul Saul en Eline Coene en haar jeugdselectie
  • 15: Brainstormsessie in Rotterdam over bijzondere sportprojecten en in Amsterdam een kennismakingsgesprek met Trinko Keen (directeur van het Jeugdsportfonds)
  • 16: Gesprek met Pieter van Soerland in Nieuwegein
  • 17: Dagelijks bestuur: onderhoud met Henk Palm (voorzitter van de bondsvergadering)

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Van vrijdag 21 tot met zondag 30 juni 2019 vinden in Minsk (Wit-Rusland) de Europese Spelen 2019 plaats. Het badmintontoernooi…

19 juni 2019

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq  bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 vindt op het Burgemeester Van Fenemaplein in Zandvoort het Badminton Festival plaats. Dit is…

19 juni 2019

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!