SportSport

Ted's Column (week 38)

Ted's Column (week 38)

Maandag 12-9 - Vandaag een bijna badmintonloze dag. Een basketbalproject waar we als bedrijf mee bezig zijn, vergde veel aandacht. En de geplande afspraak, die ik vorige week meldde (bezoek aan Gouda), blijkt – foutje in mijn eigen agenda – pas vier dagen later te zijn.

SportSport

Ken je BV Swish al?

Dinsdag 13-9

Veel gespard met mijn kandidaat-bestuursleden. Iedereen is bezig zijn of haar gedachten en ideeën vorm te geven. De acht zijn nog niet gekozen, dus veel meer dan dit kan er niet gedaan worden. We kunnen op 15 oktober nog niet met keihard vormgegeven plannen komen, wel met een visie. Iedereen is het hierover eens.

's Avonds hebben we een kennismakingsbijeenkomst met bestuursleden van de Stichting Bevordering Topbadminton (SBT). Het waren voor Ton Wijers (beoogd penningmeester) nieuwe gezichten. Ik kende SBT-voorzitter Kees Blonk en penningmeester Mark Leenders al heel erg lang. Mark is een prima penningmeester geweest van, toen nog, de NBB. Het derde bestuurslid, mijn oud-collega Hans Brian, ontbrak omdat hij tv-commentaar moest geven bij Studio Sport (WK rugby).

Het was een zeer inhoudelijk gesprek. We konden alle vragen stellen en kregen heel duidelijk antwoord. Conclusies over wel/geen samenwerking in de toekomst hebben we niet getrokken. Daarvoor was het veel te vroeg.

Woensdag 14-9

Een van de dingen die ik bij topsport altijd interessant vind is het meemaken van trainingen. Ik was op Papendal om te praten met trainer Chris Vlaar, ICT'er Pascal Saul en ik maakte officieel kennis met de nationale jeugdselectie. Ik mocht het stel zelfs even 'peptalkerig' toespreken. Het was voor de oudste jeugdgroep een spannend middagje, want Eline Coene, bondscoach U19, maakte de WK-jeugdselectie bekend en een fotografe heeft alles vastgelegd voor de (badminton)media.

Een telefoontje van een journalist drukte me weer eens op de realiteit van de problematiek rond het Yonex-contract. Wanneer horen we nu eens iets over de bodemprocedure? Ik kon hem vertellen dat de uitspraak op 28 september te verwachten is en dat ik net zo benieuwd ben als hij...

Donderdag 15-9

Het was tussen alle kille natte dagen door onverwacht lekker vandaag. En toevallig had ik een afspraak met Marloes van Heteren, ons kandidaat-bestuurslid Nieuwe strategie. We hebben, genietend van de zon, zeker zo'n twee uur hele bomen opgezet over allerlei zaken die je kunt en soms moet doen om de badmintonsport te versterken. Het onderhoud deed me goed en Marloes kennelijk ook, want ze twitterde over een inspirerend gesprek. Zij ging trouwens direct door naar een sportief proeftuinenproject in Amsterdam. Daar heeft ze vast ook nog het een en ander aan kennis opgesnoven.

Verder nog een gesprek gehad met een filmer die ons WK-bid 2014 in beelden (o.a. YouTube) gaat vertalen.

Vrijdag 16-9

Iedereen in de badmintonwereld kent Joris van Soerland. Zijn oudere broer Pieter is wat minder bekend. Pieter was een uitstekende badmintonner (zelfs Nederlands kampioen clubteams), maar hij stond wel in de schaduw van zijn broer, die Nederlands enkelspelkampioen was.

Pieter kwam op het bondsbureau langs, waarmee een oude afspraak eindelijk werd nagekomen. We hebben heerlijk gespard over tal van onderwerpen, maar natuurlijk ook over de jeugdtopsport, want daar ligt o.a. Pieters hart. Hij is immers al jarenlang onbezoldigd trainer van jeugdselecties.

's Avonds waren Karin van der Valk (beoogd bestuurslid Breedtesport en recreatie) op bezoek bij een actieve club in het 'Zuid-Hollandse', Gouweslag. Het is een vereniging met heel veel jeugd. Dat heeft men voor een belangrijk deel te danken aan de inzet van Karin van Loon. Wij wilden graag weten hoe dat tot stand is gekomen en we kregen op alle vragen een helder antwoord. Een leermomentje dus!

Zaterdag 17-9

Een vergaderdag van 10-14 uur. We hebben eerst met het algemeen bestuur tal van zaken doorgenomen, en vooral ook de voorbereiding op de bondsvergadering op 15 oktober. Daarna overleg gepleegd met Henk Palm. Henk is onafhankelijk voorzitter van de Jaar- en Bondsvergaderingen. Met hem hebben we diverse procedures en scenario's doorgenomen. Aangezien we allemaal als bondsbestuurder zo groen als gras zijn, kunnen we wel wat steun gebruiken.

's Avonds een heel erg leuk feest bij Marion, een goede vriendin die een kroonjaar te vieren had. De badmintonfans kennen haar ook. Zij is al jarenlang de wedstrijdstem op de Yonex Dutch Open. Op dit feestje veel oude kennissen ontmoet. Onder hen ook oud-bondsbestuurslid Gerard Rietdijk. Het deed me goed te horen dat hij het badminton nog altijd op de voet volgt.

Zondag 18-9

In de auto op weg naar België de gehele kraker PSV–Ajax via Langs de lijn meegemaakt. Volgens mij heeft Ajax geluk gehad met de 2-2. Ajax is mijn tweede voetballiefde. Mijn eerste is Feyenoord. Die behaalde afgelopen weekend een mooie overwinning maar wat heeft een klein groepje 'hooligans' de boel toch weer vreselijk verziekt. Dan denk ik vaak: gelukkig hebben we dat met badminton niet. Hoewel ik nog wel eens met heimwee terugdenk aan partijen van Lex Coene, Ruud Kuijten en Gerben Bruijstens. Daar gebeurde wel wat. Dat mis ik nu wel eens, echte karakters op de baan...

Maandag 19-9

Commentaar gegeven op voetbalzaken in het sportforum van BNR. Onder andere de zware blessure van PSV-keeper Tyton kwam langs. Het ging - met een knipoog - soms hard tegen hard, vooral oud-schaatskampioen Ben van der Burg was in topvorm. De eminente presentator Paul van Liempt, toch niet voor een kleintje vervaard, moest al zijn talenten aanwenden om ons in de hand te houden.

Verder besprekingen gevoerd over de film m.b.t. de WK 2014.

Agenda deze week

  • 20: In Nieuwegein vergadering over het WK 2014
  • 21: Filmen bijwonen van Selena Piek en Dave Khodabux op bijzondere locaties in Amsterdam
  • 22: Gesprek met een nieuwe afgevaardigde, Victor Meier (toevallig een plaatsgenoot, hij is van BAN Badminton in Amersfoort)
  • 23, 24, 25: Op badmintongebied een beetje rustig aan doen vanwege privéverplichtingen

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!