Ted's Column (week 38)

Ted's Column (week 38)
Moederdag 2019

Maandag 12-9 - Vandaag een bijna badmintonloze dag. Een basketbalproject waar we als bedrijf mee bezig zijn, vergde veel aandacht. En de geplande afspraak, die ik vorige week meldde (bezoek aan Gouda), blijkt – foutje in mijn eigen agenda – pas vier dagen later te zijn.

› alles over het Badminton Festival!

Dinsdag 13-9

Veel gespard met mijn kandidaat-bestuursleden. Iedereen is bezig zijn of haar gedachten en ideeën vorm te geven. De acht zijn nog niet gekozen, dus veel meer dan dit kan er niet gedaan worden. We kunnen op 15 oktober nog niet met keihard vormgegeven plannen komen, wel met een visie. Iedereen is het hierover eens.

's Avonds hebben we een kennismakingsbijeenkomst met bestuursleden van de Stichting Bevordering Topbadminton (SBT). Het waren voor Ton Wijers (beoogd penningmeester) nieuwe gezichten. Ik kende SBT-voorzitter Kees Blonk en penningmeester Mark Leenders al heel erg lang. Mark is een prima penningmeester geweest van, toen nog, de NBB. Het derde bestuurslid, mijn oud-collega Hans Brian, ontbrak omdat hij tv-commentaar moest geven bij Studio Sport (WK rugby).

Het was een zeer inhoudelijk gesprek. We konden alle vragen stellen en kregen heel duidelijk antwoord. Conclusies over wel/geen samenwerking in de toekomst hebben we niet getrokken. Daarvoor was het veel te vroeg.

Woensdag 14-9

Een van de dingen die ik bij topsport altijd interessant vind is het meemaken van trainingen. Ik was op Papendal om te praten met trainer Chris Vlaar, ICT'er Pascal Saul en ik maakte officieel kennis met de nationale jeugdselectie. Ik mocht het stel zelfs even 'peptalkerig' toespreken. Het was voor de oudste jeugdgroep een spannend middagje, want Eline Coene, bondscoach U19, maakte de WK-jeugdselectie bekend en een fotografe heeft alles vastgelegd voor de (badminton)media.

Een telefoontje van een journalist drukte me weer eens op de realiteit van de problematiek rond het Yonex-contract. Wanneer horen we nu eens iets over de bodemprocedure? Ik kon hem vertellen dat de uitspraak op 28 september te verwachten is en dat ik net zo benieuwd ben als hij...

Donderdag 15-9

Het was tussen alle kille natte dagen door onverwacht lekker vandaag. En toevallig had ik een afspraak met Marloes van Heteren, ons kandidaat-bestuurslid Nieuwe strategie. We hebben, genietend van de zon, zeker zo'n twee uur hele bomen opgezet over allerlei zaken die je kunt en soms moet doen om de badmintonsport te versterken. Het onderhoud deed me goed en Marloes kennelijk ook, want ze twitterde over een inspirerend gesprek. Zij ging trouwens direct door naar een sportief proeftuinenproject in Amsterdam. Daar heeft ze vast ook nog het een en ander aan kennis opgesnoven.

Verder nog een gesprek gehad met een filmer die ons WK-bid 2014 in beelden (o.a. YouTube) gaat vertalen.

Vrijdag 16-9

Iedereen in de badmintonwereld kent Joris van Soerland. Zijn oudere broer Pieter is wat minder bekend. Pieter was een uitstekende badmintonner (zelfs Nederlands kampioen clubteams), maar hij stond wel in de schaduw van zijn broer, die Nederlands enkelspelkampioen was.

Pieter kwam op het bondsbureau langs, waarmee een oude afspraak eindelijk werd nagekomen. We hebben heerlijk gespard over tal van onderwerpen, maar natuurlijk ook over de jeugdtopsport, want daar ligt o.a. Pieters hart. Hij is immers al jarenlang onbezoldigd trainer van jeugdselecties.

's Avonds waren Karin van der Valk (beoogd bestuurslid Breedtesport en recreatie) op bezoek bij een actieve club in het 'Zuid-Hollandse', Gouweslag. Het is een vereniging met heel veel jeugd. Dat heeft men voor een belangrijk deel te danken aan de inzet van Karin van Loon. Wij wilden graag weten hoe dat tot stand is gekomen en we kregen op alle vragen een helder antwoord. Een leermomentje dus!

Zaterdag 17-9

Een vergaderdag van 10-14 uur. We hebben eerst met het algemeen bestuur tal van zaken doorgenomen, en vooral ook de voorbereiding op de bondsvergadering op 15 oktober. Daarna overleg gepleegd met Henk Palm. Henk is onafhankelijk voorzitter van de Jaar- en Bondsvergaderingen. Met hem hebben we diverse procedures en scenario's doorgenomen. Aangezien we allemaal als bondsbestuurder zo groen als gras zijn, kunnen we wel wat steun gebruiken.

's Avonds een heel erg leuk feest bij Marion, een goede vriendin die een kroonjaar te vieren had. De badmintonfans kennen haar ook. Zij is al jarenlang de wedstrijdstem op de Yonex Dutch Open. Op dit feestje veel oude kennissen ontmoet. Onder hen ook oud-bondsbestuurslid Gerard Rietdijk. Het deed me goed te horen dat hij het badminton nog altijd op de voet volgt.

Zondag 18-9

In de auto op weg naar België de gehele kraker PSV–Ajax via Langs de lijn meegemaakt. Volgens mij heeft Ajax geluk gehad met de 2-2. Ajax is mijn tweede voetballiefde. Mijn eerste is Feyenoord. Die behaalde afgelopen weekend een mooie overwinning maar wat heeft een klein groepje 'hooligans' de boel toch weer vreselijk verziekt. Dan denk ik vaak: gelukkig hebben we dat met badminton niet. Hoewel ik nog wel eens met heimwee terugdenk aan partijen van Lex Coene, Ruud Kuijten en Gerben Bruijstens. Daar gebeurde wel wat. Dat mis ik nu wel eens, echte karakters op de baan...

Maandag 19-9

Commentaar gegeven op voetbalzaken in het sportforum van BNR. Onder andere de zware blessure van PSV-keeper Tyton kwam langs. Het ging - met een knipoog - soms hard tegen hard, vooral oud-schaatskampioen Ben van der Burg was in topvorm. De eminente presentator Paul van Liempt, toch niet voor een kleintje vervaard, moest al zijn talenten aanwenden om ons in de hand te houden.

Verder besprekingen gevoerd over de film m.b.t. de WK 2014.

Agenda deze week

  • 20: In Nieuwegein vergadering over het WK 2014
  • 21: Filmen bijwonen van Selena Piek en Dave Khodabux op bijzondere locaties in Amsterdam
  • 22: Gesprek met een nieuwe afgevaardigde, Victor Meier (toevallig een plaatsgenoot, hij is van BAN Badminton in Amersfoort)
  • 23, 24, 25: Op badmintongebied een beetje rustig aan doen vanwege privéverplichtingen

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Halve finales Irish Para-badminton International eindstation Megan Hollander

Halve finales Irish Para-badminton International eindstation Megan Hollander

Bij de FZ Forza Irish Para-Badminton International 2019 in Dublin is Megan Hollander er helaas niet in geslaagd de finale te…

23 juni 2019

Syrische vluchteling Aram Mahmoud krijgt beurs van IOC voor TOKYO2020 kwalificatietraject

Syrische vluchteling Aram Mahmoud krijgt beurs van IOC voor TOKYO2020 kwalificatietraject

Ik ben erg blij om te melden dat het IOC vandaag, op Wereld Vluchtelingendag, via Olympic Solidarity een beurs heeft toegekend…

20 juni 2019

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Van vrijdag 21 tot met zondag 30 juni 2019 vinden in Minsk (Wit-Rusland) de Europese Spelen 2019 plaats. Het badmintontoernooi…

19 juni 2019

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq  bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 vindt op het Burgemeester Van Fenemaplein in Zandvoort het Badminton Festival plaats. Dit is…

19 juni 2019

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!