SportSport

Ted's Column (week 39)

Ted's Column (week 39)

Maandag 19-9 - In het sportforum van de nieuwszender BNR knetterde het vandaag behoorlijk. Met Ben van der Burg, de oud-schaatskampioen, in het forum kun je altijd je borst natmaken.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het ging vooral over de rellen bij het Feyenoordstadion, zaterdagavond. Elke keer weer komt ook weer de vraag op tafel wie er de beste kansen heeft om kampioen van Nederland te worden. En, nee, het gaat dan niet over Duinwijck, VELO of Amersfoort...

Dinsdag 20-9

Vanochtend hadden we weer een vergadering van het bidcomité WK badminton 2014. Nog niet wetend dat we een paar dagen later buiten de deur zouden worden gezet door de BWF hebben we afspraken gemaakt over het vervolgtraject. De opzet van de promotiefilms werd besproken en er waren inmiddels ook afspraken gemaakt over data en plaatsen. Verder vandaag een overleg met onze technisch directeur Martijn van Dooremalen.

Woensdag 21-9

Een van de sterkste verenigingen is BV Almere. Een eigen hal met meerdere zalen. Een zeer gevarieerd ledenbestand, van beginnelingen tot eredivisie en tevens een opleidingsinstituut. Naast de hal staat een school waarmee afspraken zijn gemaakt over aangepaste speeltijden voor talenten. Ik kom graag bij dit soort clubs langs, want je leert er enorm veel van.

Ik werd door Henk Staats en Vincent Festen, twee steunpilaren van de vereniging, bijgepraat over de manier waarop men hier omgaat met het jeugd-, sponsor- en accommodatiebeleid. Dit bezoekt sterkt me in mijn idee dat we misschien het oude hallenplan nog eens tevoorschijn moeten halen. We moeten het afstoffen en eigentijds maken. Eigen accommodaties zijn dé manier om onze sport te laten groeien, dat is mijn overtuiging. Kijk naar de grote sporten in Nederland. En, als we het over badminton hebben, is Denemarken een lichtend voorbeeld.

Donderdag 22-9

Een erg leuke ontmoeting gehad met Victor Meier van BAN. Dit staat voor Badminton Amersfoort Noord. Een grote vereniging met heel veel breedtesporters. (Ik probeer het woord recreanten zoveel mogelijk te vermijden, want we zijn immers allemaal badmintonners!) Ik woon een jaar of drie in Amersfoort-Noord maar ik kende deze vereniging alleen uit de krant. Victor is bondsafgevaardigde geworden en we hebben intensief gesproken over (de organisatie van) de badmintonsport. BAN heeft zijn zaakjes goed voor elkaar!

Vandaag kwam ook de kille mededeling van de BWF dat we het WK 2014 in Amsterdam kunnen vergeten. Ik ben ervan overtuigd dat hier aardig politiek is bedreven. Ik denk dat Macao en Denemarken Nederland en vooral Zuid-Korea er uit concurrentie-overwegingen niet bij wilden hebben. De BWF heeft heel erg lang gewacht met deze beslissing en dat betekent dat er binnen de wereldbond lange tijd onenigheid over is geweest. Anders valt het niet te verklaren dat ze onze twee landen zo lang hebben laten bungelen. Een bittere pil maar er komen nieuwe kansen. En het goede nieuws is dat we met Amsterdam een goede relatie hebben opgebouwd, ook voor toekomstige topevenementen.

Vrijdag 23-9

De Telegraaf komt met een 'levensgroot' interview met Betty Timmerman over haar ideeën met betrekking tot topsport. Goeie teksten!

Mijn agenda is ineens leeg. Er wordt, met o.a. Selena Piek en Dave Khodabux, niet gefilmd. Jammer, ook al omdat het vandaag eindelijk weer eens zonnig is! Daarom mijn tennistas maar weer eens tevoorschijn gehaald voor een uurtje zweten met een vaste partner van de NOS. Weer niet gewonnen natuurlijk, hij is gewoon beter, maar het is met sport ook zo dat als je een aantal ‘wereldballen’ slaat, je ook een heel erg lekker gevoel kan krijgen.

Verder mijn mailbox behoorlijk opgeruimd. Het blijft me opvallen hoe veel er gemaild wordt. Is dat altijd wel nodig?, vraag ik me af. Telefoneren schijnt echt uit de mode te zijn, terwijl je veek veel sneller zaken kunt doen als je even persoonlijk overleg pleegt.

Zaterdag 24-9

Met Edward Veldman – voorzitter van BC 't Slot (Zeist) en bondsafgevaardigde – gesproken over de start van het seizoen. Hij vertelde me iets wat ik inmiddels van meerdere kanten heb gehoord, namelijk dat de gemeentelijke tarieven gaan stijgen. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Een punt van bondsbeleid moet beslist worden hoe we onze clubs op dit punt kunnen helpen. We hebben het ook gehad over andere kosten, zoals de inkoop van shuttles. Hij heeft me weer stof tot nadenken gegeven. Ajax – FC Twente (1-1) in bed bekeken. Wat een apotheose (tegendoelpunt in de ArenA op de valreep)!

Zondag 25-9

Om 11 uur hadden ons bestuurslid topsport, Betty Timmerman, en ik in de Duinwijckhal een kennismakingsgesprek met Jorrit de Ruiter van onze spelersraad. Kennismaken is in dit verband wat merkwaardig, want Jorrit en Betty zijn clubgenoten van elkaar en Jorrit en ik kennen elkaar ook al een tijdje. Maar in onze nieuwe functies was het inderdaad wel officieel. We spraken over allerlei zaken met betrekking tot topbadminton. Aangezien dit soort gesprekken altijd in beslotenheid plaatsvindt, kan ik daar verder niets over meedelen. Maar na anderhalf uur concludeerden we alledrie dat we weer heel wat wijzer waren geworden. En daar gaat het om.

Agenda komende week

  • 26: Ton Wijers (penningmeester) en ik maken kennis met de Financiële Commissie (Wouter van Voorthuijsen en Tamara Jille)
  • 27: Bijpraten met bestuurslid Maartje Verheul over haar portefeuilles jeugd en opleidingen
  • 28: Uitspraak bodemprocedure; gesprek tussen DB en TD Martijn van Dooremalen; vergadering NOC*NSF
  • 29: Rob Taconis en ik spreken met Joost de Vries (NOS) over tv-zaken; voorts een gesprek samen met Ger Tabeling (bestuurslid Wedstrijdzaken) met LCW-voorzitter Freek Cox
  • 30: Feestelijke opening VELO-hal in Wateringen
  • 1: Vergadering Dagelijks Bestuur

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!