SportSport

DKC pakt eerste overwinning tegen TFS'57

DKC pakt eerste overwinning tegen TFS'57

De badmintonners van het Haagse DKC hebben hun eerste overwinning van het eredivisieseizoen behaald. Zaterdagavond werd in eigen huis The Flying Shuttle '57 met 6-2 verslagen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Alle overwinningen voor DKC gingen over twee games. Behalve de singel van Mark Caljouw tegen Roel Janssen. In deze verrassend spannende confrontatie won de DKC'er in drie games, nadat de voorgaande twee in de verlenging werden beslist. De verliespartijen kwamen op naam van Tak Ling Lam en Ruben Wijers in hun enkelwedstrijden.

In een goed gevulde sporthal Hoge Veld ging het publiek er goed voor zitten. De kans op de eerste overwinning van DKC was immers erg groot. TFS'57 stond voor de wedstrijd op de laatste plaats in de eredivisie, op maar liefst dertien punten van nummer een na laatst DKC. Via winst kon de Haagse ploeg het gat nog groter maken, en wellicht weer aansluiting vinden bij de nummer acht van de competitie.

Andermaal stelden DKC-coaches Roy Calbo en Leonard van Velzen een nieuw duo op in het herendubbel. Althans, voor dit seizoen. Bij het vorige Eredivisie-avontuur van DKC (zo’n tien jaar geleden) vormden Bram Asselman en Ernst-Jan de Keijzer al regelmatig een koppel. De ervaren spelers bleken nog altijd prima samen te kunnen spelen. Zij zetten tegenstanders Simon van Opstal en Onno Quik constant goed onder druk, en behielden de hele wedstrijd een kleine voorsprong. Het was genoeg om de wedstrijd in twee games te winnen.

Op de andere baan hadden Veerle Wijers en Ginny Severien weinig moeite met Tak Chin Lam en Sharon Bindels. 21-18 en 21-13 voor DKC.

In de singelwedstrijden zou DKC het bij voorbaat het lastigst krijgen. En dat bleek ook. Alleen Severien won relatief makkelijk van Sarah Lammers. Tak Ling Lam nam het op tegen haar zus Tak Chin Lam. Van tevoren was de DKC-speelster de favoriet. Maar haar singel loopt dit hele seizoen al niet goed, en dat bleek zaterdag ook weer. De eerste game moest ze in een verlenging aan haar zus laten. Daarna leek Tak Ling Lam orde op zaken te stellen: 21-11. Maar in de laatste game ging het alsnog fout: 21-16 voor de TFS'57-speelster.

Ruben Wijers kon het niet bolwerken tegen Van Opstal, waardoor de hoop, op nog een punt in de singel, op Caljouw kwam te liggen. Het werd een spannende wedstrijd tegen Janssen. De eerste game ging met 24-22 naar de Rijswijker. Caljouw leek het daarna af te maken, maar Janssen kwam in de twee game net op tijd terug: 22-20. In de derde game kon Janssen het tempo van Caljouw niet meer bijhouden, en verloor die game dan ook.

In de afsluitende gemengd dubbels kon TFS'57 in de eerste game nog goed meekomen, maar was het grootste verzet gebroken in de tweede game. Zowel Ruben Wijers/Tak Ling Lam en Caljouw/Veerle Wijers wonnen de eerste game met 21-18 van respectievelijk Janssen/Bindels en Quik/Lammers. De tweede game werd respectievelijk 21-14 en 21-17.

Uitslag dus 6-2 voor DKC. De Hagenaars hebben daarmee definitief afstand gedaan van hekkensluiter TFS ’57. Het verschil met de ploeg uit Bergen op Zoom bedraagt nu zeventien punten. En DKC kan nu naar boven kijken op de ranglijst. Het staat nog op slechts één punt van nummer acht Roosterse BC. Een plek die DKC maar wat graag zou innemen, aangezien die plaats goed is voor rechtstreekse handhaving.

Komend weekend wordt er niet gespeeld in de eredivisie, wegens de regiokampioenschappen. De eerstvolgende wedstrijd voor DKC is op zaterdag 19 november. Dan komt TFS Barendrecht op bezoek in Den Haag.

DKC – TFS'57 (6-2)

  • MD Bram Asselman/E.J. De Keijzer - Simon van Opstal/Onno Quik 21-16 21-18
  • VD Ginny Severien/Veerle Wijers - Tak Chin Lam/Sharon Bindels 21-18 21-13
  • 2e ME Mark Caljouw - Roel Janssen 24-22 20-22 21-14
  • 2e VE Tak Ling Lam - Tak Chin Lam 21-23 21-11 16-21
  • 1e VE Severien - Sarah Lammers 21-12 21-12
  • 1e ME Ruben Wijers - Van Opstal 12-21 13-21
  • 2e GD R. Wijers/Lam - Janssen/Bindels 21-18 21-14
  • 1e GD Caljouw/V. Wijers - Quik/Lammers 21-18 21-17

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!