Ted van der Meer spreekt met de PVT

Ted van der Meer spreekt met de PVT

Maandag 14-11 - Vandaag spreekt het Dagelijks Bestuur van BNL (Clemens, Ton, Ted) op Papendal met de PVT van de bond. Dit staat voor personeelsvertegenwoordiging. Daarin zitten drie werknemers: Eline Coene, Hendrik Boosman en Erik van de Peppel.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met Eline en Hendrik hebben we een vrij lang en inhoudelijk gesprek over zaken die met beleid en personeel te maken hebben. Omdat daarover in het openbaar geen mededelingen worden gedaan (vertrouwelijk!) geen woord meer hierover, behalve dat ik de ontmoeting persoonlijk als zeer informatief en boeiend heb ervaren.

Dinsdag 15-11

Ik had me veel voorgesteld van ‘mijn’ eerste algemene vergadering van NOC*NSF. Dat viel dus tegen. Een tamme meeting zonder enige discussie. Voorlopig neem ik aan dat het heel goed gaat met de sportkoepel. En met André Bolhuis (voorzitter) en Gerard Dielessen (directeur) aan het roer ben ik daar vooralsnog erg optimistisch over.

Woensdag 16-11

Kantoordag. We hopen eind deze week onze nieuwe opleidingensite www.meop.nl te kunnen presenteren. Veel overleg via Skype met de bouwer die in het buitenland woont.

Donderdag 17-11

Een hele badmintondag met eerst een EK-meeting in Nieuwegein. Op het bondsbureau zit dit in de portefeuille van Daphne (Oldenhof) en Erik (van de Peppel). Die zijn #goedbezig. Later op de dag o.a. over de EK en andere evenementen een breed gesprek met Eric Bakker, Rob Taconis en Ton van Happen. De laatste heeft zeer grote evenementen op andere sportgebieden georganiseerd. We hebben hem gevraagd erbij te zijn om ook eens een ‘ander licht’ te laten schijnen over onze evenementen. De bedoeling is dat Van Happen ook bij de EK gaat meelopen.

Vrijdag 18-11

Wie kent Joke van Beusekom niet? Voormalig vice-wereldkampioene dubbelspel (in 1977 samen met Marjan Ridder) en verder o.a. halve finale All-England en vele malen kampioen van Nederland in enkel, dubbel en mix. Joke woont al heel lang in Denemarken maar af en toe doet ze Nederland aan. Ze had me al eerder gemeld dat ze deze week in Amsterdam zou zijn en we besloten om eens uitgebreid bij te praten. Dat doen we vandaag. Het gaat natuurlijk over ‘vroeger’. De verloren WK-finale, het EK in Groningen waar ze gedoodverfde kampioene was maar onverwacht verloor van Liselotte Blumer. We hebben het ook uitgebreid over Denemarken. Waarom winnen zij vrijwel altijd alles in Europa en hebben de anderen het nakijken? Ze legt nog eens uit hoe het systeem in Denemarken werkt met specifieke badmintonhallen waar van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat gespeeld wordt. Vaders en moeders nemen hun kinderen mee naar de locaties waardoor de opvolging verzekerd is. "Kunnen wij ooit wereldkampioen worden?" vraag ik haar. Joke zegt dat ze dat lastig vindt. Ook Denemarken loopt achter de Chinezen aan. Maar Europese samenwerking zou wel heel erg helpen. De conclusie van de avond is dat we in ieder geval met een BNL-delegatie naar Denemarken gaan om te proberen die samenwerking te bewerkstelligen.

Zaterdag 19-11

Vergaderen is niet mijn hobby maar het hoort er wel bij. Vanochtend zit het Dagelijks Bestuur bij elkaar, samen met onze directeur. Hoe gaat zo’n vergadering? Er is een besluitenlijst die langskomt en accoord moet worden bevonden. Er zijn actiepunten die aandacht nodig hebben, nu of wat later. En we zijn bezig met het doornemen van toekomstplannen en we buigen ons over de (financiële) managementrapportages. Via deze ManRap's kunnen we de financiële stand van zaken maand na maand bekijken en dus kun je onaangename verrassingen voorkomen.

Na een etentje en een vroege film (aanrader: ‘The Ides of March’ met George Clooney) zijn we naar BC Amersfoort gegaan en hebben we de mixen bekeken bij het eredivisieduel Amersfoort – Almere. Prachtige partijen maar jammer genoeg heel erg weinig publiek. De thuisblijvers hadden ongelijk!

Zondag 20-11

Vanwege de mist gaan enkele afspraken niet door. Dat geeft me de kans om door te werken aan het Jaarplan 2012. Verder schaatsen en voetbal gekeken en natuurlijk alles proberen te volgen over de Ajax-soap. De vraag die Nederland in een wurggreep houdt: “Ben je voor Johan (Cruijff) of Steven (ten Have) / Louis (van Gaal)?” Ik heb wel een antwoord, maar ik deel dat maar niet, want ik neem aan dat de BNL-leden net zo verdeeld zijn als de rest van het land.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!