Ted van der Meer spreekt met de PVT

Ted van der Meer spreekt met de PVT
Moederdag 2019

Maandag 14-11 - Vandaag spreekt het Dagelijks Bestuur van BNL (Clemens, Ton, Ted) op Papendal met de PVT van de bond. Dit staat voor personeelsvertegenwoordiging. Daarin zitten drie werknemers: Eline Coene, Hendrik Boosman en Erik van de Peppel.

› alles over het Badminton Festival!

Met Eline en Hendrik hebben we een vrij lang en inhoudelijk gesprek over zaken die met beleid en personeel te maken hebben. Omdat daarover in het openbaar geen mededelingen worden gedaan (vertrouwelijk!) geen woord meer hierover, behalve dat ik de ontmoeting persoonlijk als zeer informatief en boeiend heb ervaren.

Dinsdag 15-11

Ik had me veel voorgesteld van ‘mijn’ eerste algemene vergadering van NOC*NSF. Dat viel dus tegen. Een tamme meeting zonder enige discussie. Voorlopig neem ik aan dat het heel goed gaat met de sportkoepel. En met André Bolhuis (voorzitter) en Gerard Dielessen (directeur) aan het roer ben ik daar vooralsnog erg optimistisch over.

Woensdag 16-11

Kantoordag. We hopen eind deze week onze nieuwe opleidingensite www.meop.nl te kunnen presenteren. Veel overleg via Skype met de bouwer die in het buitenland woont.

Donderdag 17-11

Een hele badmintondag met eerst een EK-meeting in Nieuwegein. Op het bondsbureau zit dit in de portefeuille van Daphne (Oldenhof) en Erik (van de Peppel). Die zijn #goedbezig. Later op de dag o.a. over de EK en andere evenementen een breed gesprek met Eric Bakker, Rob Taconis en Ton van Happen. De laatste heeft zeer grote evenementen op andere sportgebieden georganiseerd. We hebben hem gevraagd erbij te zijn om ook eens een ‘ander licht’ te laten schijnen over onze evenementen. De bedoeling is dat Van Happen ook bij de EK gaat meelopen.

Vrijdag 18-11

Wie kent Joke van Beusekom niet? Voormalig vice-wereldkampioene dubbelspel (in 1977 samen met Marjan Ridder) en verder o.a. halve finale All-England en vele malen kampioen van Nederland in enkel, dubbel en mix. Joke woont al heel lang in Denemarken maar af en toe doet ze Nederland aan. Ze had me al eerder gemeld dat ze deze week in Amsterdam zou zijn en we besloten om eens uitgebreid bij te praten. Dat doen we vandaag. Het gaat natuurlijk over ‘vroeger’. De verloren WK-finale, het EK in Groningen waar ze gedoodverfde kampioene was maar onverwacht verloor van Liselotte Blumer. We hebben het ook uitgebreid over Denemarken. Waarom winnen zij vrijwel altijd alles in Europa en hebben de anderen het nakijken? Ze legt nog eens uit hoe het systeem in Denemarken werkt met specifieke badmintonhallen waar van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat gespeeld wordt. Vaders en moeders nemen hun kinderen mee naar de locaties waardoor de opvolging verzekerd is. "Kunnen wij ooit wereldkampioen worden?" vraag ik haar. Joke zegt dat ze dat lastig vindt. Ook Denemarken loopt achter de Chinezen aan. Maar Europese samenwerking zou wel heel erg helpen. De conclusie van de avond is dat we in ieder geval met een BNL-delegatie naar Denemarken gaan om te proberen die samenwerking te bewerkstelligen.

Zaterdag 19-11

Vergaderen is niet mijn hobby maar het hoort er wel bij. Vanochtend zit het Dagelijks Bestuur bij elkaar, samen met onze directeur. Hoe gaat zo’n vergadering? Er is een besluitenlijst die langskomt en accoord moet worden bevonden. Er zijn actiepunten die aandacht nodig hebben, nu of wat later. En we zijn bezig met het doornemen van toekomstplannen en we buigen ons over de (financiële) managementrapportages. Via deze ManRap's kunnen we de financiële stand van zaken maand na maand bekijken en dus kun je onaangename verrassingen voorkomen.

Na een etentje en een vroege film (aanrader: ‘The Ides of March’ met George Clooney) zijn we naar BC Amersfoort gegaan en hebben we de mixen bekeken bij het eredivisieduel Amersfoort – Almere. Prachtige partijen maar jammer genoeg heel erg weinig publiek. De thuisblijvers hadden ongelijk!

Zondag 20-11

Vanwege de mist gaan enkele afspraken niet door. Dat geeft me de kans om door te werken aan het Jaarplan 2012. Verder schaatsen en voetbal gekeken en natuurlijk alles proberen te volgen over de Ajax-soap. De vraag die Nederland in een wurggreep houdt: “Ben je voor Johan (Cruijff) of Steven (ten Have) / Louis (van Gaal)?” Ik heb wel een antwoord, maar ik deel dat maar niet, want ik neem aan dat de BNL-leden net zo verdeeld zijn als de rest van het land.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Na een paar jaar van afwezigheid komt de badmintonschool weer helemaal fris terug. We gaan weer bouwen aan een sterke fundering…

12 juni 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 15 juni vindt in Madrid de Spanish International 2019 plaats. Voor Nederland komen de volgende…

12 juni 2019

Nederlandse topbadmintonner Debora Jille golden girl in Litouwen

Nederlandse topbadmintonner Debora Jille golden girl in Litouwen

Voor een speelster die september 2018 nog aankondigde een tijdelijke pauze in te lassen in haar badmintonloopbaan, heeft Debora…

9 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!