Ted van der Meer al vroeg op Schiphol

Ted van der Meer al vroeg op Schiphol
Moederdag 2019

Maandag 21-11 - Een vrijwel badmintonloze dag maar wel goed om te lezen (in CLEAR!) dat onze spelers er eigenlijk goed voorstaan als het gaat om deelname aan de Olympische Spelen.

› alles over het Badminton Festival!

Het valt me op dat men in het land soms negatief is over de kansen maar de cijfers wijzen uit dat er drie deelnames er goed voor staan. Triest om te lezen dat Josephine Wentholt nog altijd geblesseerd is. Ik hoop dat dit grote talent weer snel terug is op de baan.

Dinsdag 22-11

Een leuk en informatief gesprek met Kees Jansma (nee, niet DIE Kees Jansma maar de man achter de grote recreatieteamtoernooien). We brainstormen over het mogelijk ‘uitrollen’ van dit systeem en we zijn het er beiden over eens dat het een prima idee is maar we moeten voorkomen dat er een ‘overkill’ ontstaat.

Donderdag 24-11

We werken als bestuur flink aan het Jaarplan 2012 dat moet worden ingediend bij NOC*NSF. Dat zou een makkelijke taak zijn als je het alleen zou schrijven en als je er ook alleen over zou beslissen. Zo gaat dat niet in een collegiaal bestuur. Iedereen mag daar natuurlijk van alles van vinden en het is dan de kunst om het uiteindelijk zo te verwoorden dat het hele bestuur er achter kan staan. Volgens mij gaat het de goede kant op. Verder een gesprek met Sport Unlimited, dat een belangrijke rol vervult in het communicatietraject richting EK.

Zondag 27-11

Een complete badmintondag, want vandaag maken we met diverse bestuursleden het Jaarplan af. Het gaat aan het einde van de dag via de e-mail naar onze algemeen directeur die het met zijn medewerkers in een handzaam formaat zal plaatsen. ’s Avonds genieten van de tennismatch tussen Federer en Tsonga in een adembenemend mooie (uitgelichte) O2-Arena in Londen. Tsonga is een boeiende ‘personality’ op de baan maar Federer is de beste. De Zwitser is trouwens na uitgebreid onderzoek uitgeroepen tot één na meest gerespecteerde persoonlijkheid ter wereld. Nummer 1? Nelson Mandela.

Maandag 28-11

In CLEAR! staat een mooi stuk over de prestaties van ons ‘aangepast badminton’-team (met Ilse als nieuwe wereldkampioene). Ook Judith Meulendijks, die weer teruggekeerd is aan het topsportfront, presteerde uitstekend met een eindzege in Schotland. Judith is lange tijd geblesseerd geweest en ik gun haar deze prestatie enorm. Voorts twee mailtjes gezien van clubs die van plan waren om het bondslidmaatschap op te zeggen maar dat niet gedaan hebben. Onze bond doet er alles aan om iedereen binnenboord te houden onder het motto: BNL is er voor iedereen! En wat ook scheelt: in 2012 werken we met een zeer lage basiscontributie voor nieuwe leden.

Woensdag 30-11

In de file op weg naar kantoor een telefoontje van onze directeur. “Zit je achter de computer?” “Nee, ik zit in de auto.” Geert Jan vertelt me dat de uitspraak van de rechtbank over de bodemprocedure binnen is, eerder dan verwacht. De rest van de dag word ik geleefd door dit nieuws. Steeds krijg ik de vraag: heeft de bond gewonnen of verloren? Zelf bekijk ik het niet zo. Ik blijf het ontzettend jammer vinden als er binnen de bond zulke tegenstellingen zijn. Ik hoop ook dat het nu voorbij is en dat we weer vruchtbaar kunnen gaan samenwerken.

Donderdag 1-12

Een feestelijke dag voor het bestuur want – hoe bestaat het? – er zijn drie leden tegelijkertijd jarig: Ton, Ger en Henkjan. Ze worden van alle kanten gefeliciteerd. Wij doen het aanstaande zaterdag nog even dunnetjes over tijdens de bestuursvergadering. Verder maak ik een deel mee van een vergadering van de EK-groep waarin het bondsbureau (Daphne en Erik), Sport Unlimited (Rob en Ton) en Topsport Amsterdam (Yuri) vertegenwoordigd zijn. Het is een prima bespreking, waarin allerlei zaken langskomen over communicatie, side events en jeugdtoernooien. We doen er alles aan om van het EK in februari een succes te maken.

Vrijdag 2-12

Voor iemand die moeite heeft met vroeg op stap gaan is het een slechte dag. Maar vandaag toch niet. Ik ga met heel veel plezier naar Schiphol om daar samen met een ander lid van het bondsbestuur, Maartje, de Aangepast Badminton-ploeg te onthalen. Het is een drukte van belang bij de gate. Veel familie, vrienden en trainers met bloemen. En er is ook tv, Hart van Nederland van de SBS. En ik kom ook een bekende fotograaf van De Telegraaf tegen. Alles in het teken van de mooie prestaties, behaald in Guatemala. Vanaf deze plaats nogmaals: Ilse, Marcel, Inge en bondscoach Annie: geweldig wat jullie gepresteerd hebben en Badminton Nederland is trots op jullie! En wat een leuke reportage ’s avonds in Hart van Nederland. Toch weer een miljoen mensen die met onze sport kennismaken.

Zaterdag 3-12

Een uur vroeger dan normaal beginnen we aan de vergadering van het bondsbestuur. We beginnen eigenlijk altijd om 10 uur maar omdat we meer tijd nodig hebben, o.a. vanwege de uitspraak inzake de bodemprocedure, trekken we een uur meer uit. De enige die ontbreekt is penningmeester Ton. Hij is vandaag Sinterklaas en dat gaat in deze tijd logischerwijs altijd voor. We werken de uitgebreide agenda rustig af en we slagen er zelfs in om alle punten te behandelen. Voor het eerst...!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Na een paar jaar van afwezigheid komt de badmintonschool weer helemaal fris terug. We gaan weer bouwen aan een sterke fundering…

12 juni 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 15 juni vindt in Madrid de Spanish International 2019 plaats. Voor Nederland komen de volgende…

12 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!