clubzoeker

Ted van der Meer al vroeg op Schiphol

Ted van der Meer al vroeg op Schiphol

Maandag 21-11 - Een vrijwel badmintonloze dag maar wel goed om te lezen (in CLEAR!) dat onze spelers er eigenlijk goed voorstaan als het gaat om deelname aan de Olympische Spelen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het valt me op dat men in het land soms negatief is over de kansen maar de cijfers wijzen uit dat er drie deelnames er goed voor staan. Triest om te lezen dat Josephine Wentholt nog altijd geblesseerd is. Ik hoop dat dit grote talent weer snel terug is op de baan.

Dinsdag 22-11

Een leuk en informatief gesprek met Kees Jansma (nee, niet DIE Kees Jansma maar de man achter de grote recreatieteamtoernooien). We brainstormen over het mogelijk ‘uitrollen’ van dit systeem en we zijn het er beiden over eens dat het een prima idee is maar we moeten voorkomen dat er een ‘overkill’ ontstaat.

Donderdag 24-11

We werken als bestuur flink aan het Jaarplan 2012 dat moet worden ingediend bij NOC*NSF. Dat zou een makkelijke taak zijn als je het alleen zou schrijven en als je er ook alleen over zou beslissen. Zo gaat dat niet in een collegiaal bestuur. Iedereen mag daar natuurlijk van alles van vinden en het is dan de kunst om het uiteindelijk zo te verwoorden dat het hele bestuur er achter kan staan. Volgens mij gaat het de goede kant op. Verder een gesprek met Sport Unlimited, dat een belangrijke rol vervult in het communicatietraject richting EK.

Zondag 27-11

Een complete badmintondag, want vandaag maken we met diverse bestuursleden het Jaarplan af. Het gaat aan het einde van de dag via de e-mail naar onze algemeen directeur die het met zijn medewerkers in een handzaam formaat zal plaatsen. ’s Avonds genieten van de tennismatch tussen Federer en Tsonga in een adembenemend mooie (uitgelichte) O2-Arena in Londen. Tsonga is een boeiende ‘personality’ op de baan maar Federer is de beste. De Zwitser is trouwens na uitgebreid onderzoek uitgeroepen tot één na meest gerespecteerde persoonlijkheid ter wereld. Nummer 1? Nelson Mandela.

Maandag 28-11

In CLEAR! staat een mooi stuk over de prestaties van ons ‘aangepast badminton’-team (met Ilse als nieuwe wereldkampioene). Ook Judith Meulendijks, die weer teruggekeerd is aan het topsportfront, presteerde uitstekend met een eindzege in Schotland. Judith is lange tijd geblesseerd geweest en ik gun haar deze prestatie enorm. Voorts twee mailtjes gezien van clubs die van plan waren om het bondslidmaatschap op te zeggen maar dat niet gedaan hebben. Onze bond doet er alles aan om iedereen binnenboord te houden onder het motto: BNL is er voor iedereen! En wat ook scheelt: in 2012 werken we met een zeer lage basiscontributie voor nieuwe leden.

Woensdag 30-11

In de file op weg naar kantoor een telefoontje van onze directeur. “Zit je achter de computer?” “Nee, ik zit in de auto.” Geert Jan vertelt me dat de uitspraak van de rechtbank over de bodemprocedure binnen is, eerder dan verwacht. De rest van de dag word ik geleefd door dit nieuws. Steeds krijg ik de vraag: heeft de bond gewonnen of verloren? Zelf bekijk ik het niet zo. Ik blijf het ontzettend jammer vinden als er binnen de bond zulke tegenstellingen zijn. Ik hoop ook dat het nu voorbij is en dat we weer vruchtbaar kunnen gaan samenwerken.

Donderdag 1-12

Een feestelijke dag voor het bestuur want – hoe bestaat het? – er zijn drie leden tegelijkertijd jarig: Ton, Ger en Henkjan. Ze worden van alle kanten gefeliciteerd. Wij doen het aanstaande zaterdag nog even dunnetjes over tijdens de bestuursvergadering. Verder maak ik een deel mee van een vergadering van de EK-groep waarin het bondsbureau (Daphne en Erik), Sport Unlimited (Rob en Ton) en Topsport Amsterdam (Yuri) vertegenwoordigd zijn. Het is een prima bespreking, waarin allerlei zaken langskomen over communicatie, side events en jeugdtoernooien. We doen er alles aan om van het EK in februari een succes te maken.

Vrijdag 2-12

Voor iemand die moeite heeft met vroeg op stap gaan is het een slechte dag. Maar vandaag toch niet. Ik ga met heel veel plezier naar Schiphol om daar samen met een ander lid van het bondsbestuur, Maartje, de Aangepast Badminton-ploeg te onthalen. Het is een drukte van belang bij de gate. Veel familie, vrienden en trainers met bloemen. En er is ook tv, Hart van Nederland van de SBS. En ik kom ook een bekende fotograaf van De Telegraaf tegen. Alles in het teken van de mooie prestaties, behaald in Guatemala. Vanaf deze plaats nogmaals: Ilse, Marcel, Inge en bondscoach Annie: geweldig wat jullie gepresteerd hebben en Badminton Nederland is trots op jullie! En wat een leuke reportage ’s avonds in Hart van Nederland. Toch weer een miljoen mensen die met onze sport kennismaken.

Zaterdag 3-12

Een uur vroeger dan normaal beginnen we aan de vergadering van het bondsbestuur. We beginnen eigenlijk altijd om 10 uur maar omdat we meer tijd nodig hebben, o.a. vanwege de uitspraak inzake de bodemprocedure, trekken we een uur meer uit. De enige die ontbreekt is penningmeester Ton. Hij is vandaag Sinterklaas en dat gaat in deze tijd logischerwijs altijd voor. We werken de uitgebreide agenda rustig af en we slagen er zelfs in om alle punten te behandelen. Voor het eerst...!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!