SportSport

De toekomst van onze topevenementen volgens Ted van der Meer

De toekomst van onze topevenementen volgens Ted van der Meer

De Europese kampioenschappen waren méér dan alleen het wedstrijddeel. Volgende week zullen er enkele artikelen verschijnen in CLEAR! over de zgn. 'side events'.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Als we naar de sport kijken was het zeer positief. De Nederlandse ploegen konden weer compleet aantreden, zij het dat het ontzettend jammer was dat Yao Jie vanwege haar blessure niet kon spelen. En bij de mannen was onze nummer 1 dubbel Koen Ridder/Ruud Bosch vanwege de naweeën van de ziekte van Ruud nauwelijks inzetbaar. Jammer, maar dat gebeurt soms in topsport. Niet fijn maar het is wel all in the game.

De bronzen medaille van de vrouwenploeg was een geweldige opsteker. Onder aanvoering van Judith Meulendijks heeft Oranje iets fantastisch gepresteerd. De derde plaats betekende tevens WK-kwalificatie.

Maar zorgen zijn er ook. De Sporthallen Zuid waren zondagmiddag, toen vrijwel alle ploegen uitgespeeld waren, akelig leeg. Dat zien ook buitenstaanders. Er werden terecht opmerkingen over gemaakt vanuit het Amsterdamse kamp en door de leiding van de Europese bond.

Dit EK zal op alle punten grondig geëvalueerd worden en er zullen naar de toekomst gezien de komende tijd belangrijke beslissingen moeten worden genomen. In de huidige tijd gaat het bij grote sportevenementen allang niet meer alleen om de sport. Zo'n EK (maar het geldt ook voor NK en Dutch Open) moet een echt 'event' worden, een uitje dat je niet wilt missen. En dat is nu beslist niet het geval. Zondagmiddag zat er niet één procent van het geregistreerde ledenbestand bij de – overigens fantastische – wedstrijden. En in Hoorn speelde een grote jeugdgroep een Junior Master-toernooi. Die hadden het natuurlijk reuze naar hun zin maar ze hadden ook met zijn allen langs de kant kunnen zitten in Amsterdam, met een oranje uitdossing en toeters en bellen om onze ploeg aan te moedigen. Ik noem maar wat.

Kortom, het was sportief gezien een heel mooi EK, maar op dat andere gebied moet het roer grondig om.

Ted van der Meer,
BNL-voorzitter

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!