De toekomst van onze topevenementen volgens Ted van der Meer

De toekomst van onze topevenementen volgens Ted van der Meer

De Europese kampioenschappen waren méér dan alleen het wedstrijddeel. Volgende week zullen er enkele artikelen verschijnen in CLEAR! over de zgn. 'side events'.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Als we naar de sport kijken was het zeer positief. De Nederlandse ploegen konden weer compleet aantreden, zij het dat het ontzettend jammer was dat Yao Jie vanwege haar blessure niet kon spelen. En bij de mannen was onze nummer 1 dubbel Koen Ridder/Ruud Bosch vanwege de naweeën van de ziekte van Ruud nauwelijks inzetbaar. Jammer, maar dat gebeurt soms in topsport. Niet fijn maar het is wel all in the game.

De bronzen medaille van de vrouwenploeg was een geweldige opsteker. Onder aanvoering van Judith Meulendijks heeft Oranje iets fantastisch gepresteerd. De derde plaats betekende tevens WK-kwalificatie.

Maar zorgen zijn er ook. De Sporthallen Zuid waren zondagmiddag, toen vrijwel alle ploegen uitgespeeld waren, akelig leeg. Dat zien ook buitenstaanders. Er werden terecht opmerkingen over gemaakt vanuit het Amsterdamse kamp en door de leiding van de Europese bond.

Dit EK zal op alle punten grondig geëvalueerd worden en er zullen naar de toekomst gezien de komende tijd belangrijke beslissingen moeten worden genomen. In de huidige tijd gaat het bij grote sportevenementen allang niet meer alleen om de sport. Zo'n EK (maar het geldt ook voor NK en Dutch Open) moet een echt 'event' worden, een uitje dat je niet wilt missen. En dat is nu beslist niet het geval. Zondagmiddag zat er niet één procent van het geregistreerde ledenbestand bij de – overigens fantastische – wedstrijden. En in Hoorn speelde een grote jeugdgroep een Junior Master-toernooi. Die hadden het natuurlijk reuze naar hun zin maar ze hadden ook met zijn allen langs de kant kunnen zitten in Amsterdam, met een oranje uitdossing en toeters en bellen om onze ploeg aan te moedigen. Ik noem maar wat.

Kortom, het was sportief gezien een heel mooi EK, maar op dat andere gebied moet het roer grondig om.

Ted van der Meer,
BNL-voorzitter

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!