clubzoeker

De toekomst van onze topevenementen volgens Ted van der Meer

De toekomst van onze topevenementen volgens Ted van der Meer

De Europese kampioenschappen waren méér dan alleen het wedstrijddeel. Volgende week zullen er enkele artikelen verschijnen in CLEAR! over de zgn. 'side events'.

clubzoeker

Ken je BC Lansingerland al?

Als we naar de sport kijken was het zeer positief. De Nederlandse ploegen konden weer compleet aantreden, zij het dat het ontzettend jammer was dat Yao Jie vanwege haar blessure niet kon spelen. En bij de mannen was onze nummer 1 dubbel Koen Ridder/Ruud Bosch vanwege de naweeën van de ziekte van Ruud nauwelijks inzetbaar. Jammer, maar dat gebeurt soms in topsport. Niet fijn maar het is wel all in the game.

De bronzen medaille van de vrouwenploeg was een geweldige opsteker. Onder aanvoering van Judith Meulendijks heeft Oranje iets fantastisch gepresteerd. De derde plaats betekende tevens WK-kwalificatie.

Maar zorgen zijn er ook. De Sporthallen Zuid waren zondagmiddag, toen vrijwel alle ploegen uitgespeeld waren, akelig leeg. Dat zien ook buitenstaanders. Er werden terecht opmerkingen over gemaakt vanuit het Amsterdamse kamp en door de leiding van de Europese bond.

Dit EK zal op alle punten grondig geëvalueerd worden en er zullen naar de toekomst gezien de komende tijd belangrijke beslissingen moeten worden genomen. In de huidige tijd gaat het bij grote sportevenementen allang niet meer alleen om de sport. Zo'n EK (maar het geldt ook voor NK en Dutch Open) moet een echt 'event' worden, een uitje dat je niet wilt missen. En dat is nu beslist niet het geval. Zondagmiddag zat er niet één procent van het geregistreerde ledenbestand bij de – overigens fantastische – wedstrijden. En in Hoorn speelde een grote jeugdgroep een Junior Master-toernooi. Die hadden het natuurlijk reuze naar hun zin maar ze hadden ook met zijn allen langs de kant kunnen zitten in Amsterdam, met een oranje uitdossing en toeters en bellen om onze ploeg aan te moedigen. Ik noem maar wat.

Kortom, het was sportief gezien een heel mooi EK, maar op dat andere gebied moet het roer grondig om.

Ted van der Meer,
BNL-voorzitter

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!