clubzoeker

Het antwoord is ja! Paulien Koornstra won dit weekend de HBV Junior Master!

Het antwoord is ja! Paulien Koornstra won dit weekend de HBV Junior Master!

Met een recordaantal inschrijvingen van 146 spelers ging het toernooi zaterdagochtend van start. Naast de gebruikelijke HBV-hal, werd wegens de vele inschrijvingen ook gespeeld in Sporthal Zwaag, zo’n 5 minuten verderop.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In beide hallen werd er fantastisch, maar vooral ook sportief badminton gespeeld. Rond 16.00 kwamen op zaterdag alle leeftijdscategorieën tezamen in de HBV-hal en met 146 spelers met aanhang, werd dat een krap, maar gezellig samenzijn.

Maar bovenal stond dit weekend het badminton centraal en dat was om van te smullen. In de leeftijdscategorie onder 11 jaar was er succes voor Van Zijdervelder Brian Wassink, die in de finale zijn clubgenoot Denzell van Soerland de baas was. Bij de dames onder 11 jaar behaalde thuisspeelster Chloë Mayer van de Hoornse BV haar eerste Junior Master titel door te winnen van Fah Naeotan van Slotermeer.

In de categorie onder 13 jaar zagen we prachtige partijen in het vrouwenenkel. De kracht die deze dames al hebben was bijzonder indrukwekkend. Jessela van Soerland (Van Zijderveld) ging er uiteindelijk met de winst vandoor, zij won in een spannende finale van Marlies Baan (Invictus). Ook bij de mannen in deze categorie veel spannende partijen: de finale werd door Kevin de Waal van Duinwijck in 3 sets gewonnen van Dennis Koppen (Van Zijderveld).

Bij de categorie onder 15 was de thuisclub ook succesvol: Dafne Linders van HBV versloeg in een boeiende finale de jonge Debora Jille van Amersfoort. Bij de mannen onder 15 stak Jonathan Velder (Van Zijderveld) letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven de rest uit.

Het koningsnummer, het ME-17, werd binnengehaald door Steef van Wooning van Duinwijck, die gezien de vele toernooien die hij al heeft gespeeld (en gewonnen) in Hoorn, bijna wel als thuisspeler gezien kan worden. Hij won in de finale van Ravin Jhinkoe Rai (TFS Barendrecht) beide sets met miniem verschil. Bij de dames onder 17 jaar was Renee Velder (Van Zijderveld), een speelster die ook bijna altijd wel van de partij is Hoorn, net niet opgewassen tegen Paulien Koornstra van BC Alouette, die zodoende het koninginnenummer op haar naam schreef.

Tot slot werd tijdens de prijsuitreiking -waarbij voor de enkelwinnaars waardebonnen van Forza werden uitgedeeld- bekend gemaakt welke club naar huis ging met de wisselbeker voor best presterende club! HBV greep ook dit jaar naast de prijs: zij werden met 23 punten net als vorig jaar 2e. Duinwijck werd met 19 punten 3e, maar de hoofdprijs ging voor de derde maal op rij met 41 punten naar Van Zijderveld. Amstelveen mag weer een jaar genieten van een prachtige beker in de prijzenkast.

Klik hier voor een overzicht van alle winnaars op toernooi.nl!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!