Het antwoord is ja! Paulien Koornstra won dit weekend de HBV Junior Master!

Het antwoord is ja! Paulien Koornstra won dit weekend de HBV Junior Master!

Met een recordaantal inschrijvingen van 146 spelers ging het toernooi zaterdagochtend van start. Naast de gebruikelijke HBV-hal, werd wegens de vele inschrijvingen ook gespeeld in Sporthal Zwaag, zo’n 5 minuten verderop.

In beide hallen werd er fantastisch, maar vooral ook sportief badminton gespeeld. Rond 16.00 kwamen op zaterdag alle leeftijdscategorieën tezamen in de HBV-hal en met 146 spelers met aanhang, werd dat een krap, maar gezellig samenzijn.

Maar bovenal stond dit weekend het badminton centraal en dat was om van te smullen. In de leeftijdscategorie onder 11 jaar was er succes voor Van Zijdervelder Brian Wassink, die in de finale zijn clubgenoot Denzell van Soerland de baas was. Bij de dames onder 11 jaar behaalde thuisspeelster Chloë Mayer van de Hoornse BV haar eerste Junior Master titel door te winnen van Fah Naeotan van Slotermeer.

In de categorie onder 13 jaar zagen we prachtige partijen in het vrouwenenkel. De kracht die deze dames al hebben was bijzonder indrukwekkend. Jessela van Soerland (Van Zijderveld) ging er uiteindelijk met de winst vandoor, zij won in een spannende finale van Marlies Baan (Invictus). Ook bij de mannen in deze categorie veel spannende partijen: de finale werd door Kevin de Waal van Duinwijck in 3 sets gewonnen van Dennis Koppen (Van Zijderveld).

Bij de categorie onder 15 was de thuisclub ook succesvol: Dafne Linders van HBV versloeg in een boeiende finale de jonge Debora Jille van Amersfoort. Bij de mannen onder 15 stak Jonathan Velder (Van Zijderveld) letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven de rest uit.

Het koningsnummer, het ME-17, werd binnengehaald door Steef van Wooning van Duinwijck, die gezien de vele toernooien die hij al heeft gespeeld (en gewonnen) in Hoorn, bijna wel als thuisspeler gezien kan worden. Hij won in de finale van Ravin Jhinkoe Rai (TFS Barendrecht) beide sets met miniem verschil. Bij de dames onder 17 jaar was Renee Velder (Van Zijderveld), een speelster die ook bijna altijd wel van de partij is Hoorn, net niet opgewassen tegen Paulien Koornstra van BC Alouette, die zodoende het koninginnenummer op haar naam schreef.

Tot slot werd tijdens de prijsuitreiking -waarbij voor de enkelwinnaars waardebonnen van Forza werden uitgedeeld- bekend gemaakt welke club naar huis ging met de wisselbeker voor best presterende club! HBV greep ook dit jaar naast de prijs: zij werden met 23 punten net als vorig jaar 2e. Duinwijck werd met 19 punten 3e, maar de hoofdprijs ging voor de derde maal op rij met 41 punten naar Van Zijderveld. Amstelveen mag weer een jaar genieten van een prachtige beker in de prijzenkast.

Klik hier voor een overzicht van alle winnaars op toernooi.nl!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Start competitieseizoen 2020-2021 Badminton Nederland in september

Start competitieseizoen 2020-2021 Badminton Nederland in september

Eind juni zette de overheid alle lichten op groen voor de start van competities en toernooien in de sportwereld. Tijdens het…

2 augustus 2020

Bondscoaches Wijers en De Keijzer exit bij nationale jeugdselecties Badminton Nederland

Bondscoaches Wijers en De Keijzer exit bij nationale jeugdselecties Badminton Nederland

De zomervakantie is inmiddels in alle regio’s begonnen, maar over vier weken is alweer de aftrap van het nieuwe…

31 juli 2020

Open brief aan het NOC*NSF

Open brief aan het NOC*NSF

Geachte heren. Wordt het niet eens tijd dat er een onderzoek komt naar het functioneren van alle sportbonden in ons land in…

30 juli 2020

Pilotclubs nieuw jeugdprogramma gezocht!

Pilotclubs nieuw jeugdprogramma gezocht!

Badminton Nederland is bezig met de ontwikkeling van een nieuw jeugdprogramma voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het nieuwe…

30 juli 2020

Jelle Maas stopt bij nationale selectie van Badminton Nederland

Jelle Maas stopt bij nationale selectie van Badminton Nederland

Jelle Maas heeft besloten om na dit seizoen uit de nationale selectie te stappen. De 29-jarige speler uit Dongen geeft aan dat…

22 juli 2020

Breaking: Lin Dan announces retirement

Breaking: Lin Dan announces retirement

On Saturday morning CTGN published an article in which is was announced that the Chinese legend, Lin Dan has chosen to retire…

4 juli 2020

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale…

30 juni 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!