SportSport

EK Amsterdam: het vervolg

EK Amsterdam: het vervolg

Net terug uit Azië en de koudeschok van 47 graden verschil nog niet teboven zijn we al weer in gesprek over het EK. 'We' zijn Eric Bakker en ik.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Deze week gaan we verder met de gesprekken over de voorwaarden waaronder de spelers meedoen. Door tijdsgebrek hebben we niets op papier kunnen zetten en de spelers hebben zoiets nodig. Eric Bakker is een van die mensen waarvan je zegt: "Waarom heb ik je niet veel eerder gesproken?" We zijn het absoluut niet altijd met elkaar eens en hebben een totaal andere aanpak, maar we hebben wel respect voor wat we willen bereiken.

Overal heb ik kunnen lezen dat het 'conflict' is bijgelegd. Dat zeggen Eline Coene en Ted van der Meer op de site van Badminton Nederland en in de media. Dat is echter NIET het geval.

We gaan spelen omdat we ons verplicht voelen aan de mensen die ons hebben gesteund de afgelopen twee jaar, maar niet omdat we geloven dat Badminton Nederland echt gaat doen wat ze zegt dat ze zal doen. Badminton Nederland moet nog maar bewijzen dat ze echt een andere aanpak wil en dat ze echt geeft om de spelers en het talent. Ik persoonlijk geloof dat ze alleen maar belangstelling hebben voor zichzelf en hun gezicht naar buiten.

De media in Nederland lopen als gekken achter de verhalen van Badminton Nederland aan. Eline weet niet in welke bocht ze zich moet wringen om geloofwaardig te lijken en Ted... Shit, onze Ted die weet nog niet dat niemand hem nog langer serieus neemt. Maar beste media, er zijn twee kanten aan elk verhaal, dat weten jullie toch?

Coene zegt dat de bondscoaches de beste opstelling zullen maken. Daar denken de spelers anders over. Het zijn singlespelers die je niet zomaar elders kan neerzetten. Het zijn profspelers die een eigen mening hebben en niet zitten te wachten om de mening van Badminton Nederland of de technische staf opgelegd te krijgen. Daar moet je misschien nog mee leren omgaan in de rol van technisch directeur, maar het EK in Amsterdam zou een goed start kunnen zijn.

Of er een TEAM staat in Amsterdam hangt er vanaf of je echt als TEAM wil werken en niet als dictator. Together Everyone Achieves More. We hebben ja gezegd om te spelen, omdat we onze fans niet willen teleurstellen. Niet omdat we geloven in wat Badminton Nederland of Ted van der Meer zegt.

Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!