SportSport

Erik Meijs net te laat om voor België uit te komen op het EK

Erik Meijs net te laat om voor België uit te komen op het EK

Naast de onderhandelingen die in Nederland hebben plaatsgevonden voor de huidige topspelers - om nog een keer voor Nederland te kunnen uit komen - zijn er voor de nieuwe talenten onderhandelingen gevoerd om voor België te kunnen uit komen in de toekomst.

SportSport

Ken je BC Limes al?

Bart Veldkamp

Badminton Nederland zit tot 2016 vast aan een wurgcontract met een Japans sportmerk en besteedt de gelden aan spelers die misschien wat minder talent hebben, maar wel juist gekleed zijn. Daarom kijken de spelers die door Badminton Nederland worden uitgesloten uit naar alternatieven.

Het is geen nieuw idee dat Nederlandse sporters voor onze zuiderburen uitkomen. Bart Veltkamp was bij het schaatsen al een voorbeeld, maar ook binnen het badminton zijn er voorbeelden, want Ruud Kuiten heeft ook jarenlang voor België gespeeld.

Gesprekken met Badminton Vlaanderen

De Vlaamse Badminton Liga (sinds deze week Badminton Vlaanderen) is net als Badminton Nederland niet in staat zelf talenten te produceren en maakt dankbaar gebruik van de juridische touwtrekkerij die er door het Yonex-contract is ontstaan in Nederland.

"Erik Meijs is meer dan welkom binnen onze selectie om zich te gaan voor bereiden op de spelen van 2016", aldus bronnen in Vlaanderen. "Erik werkt al met een Belgische trainer op dit moment en tijdens het trainingkamp in Zwijndrecht zijn we hier in België zeer onder de indruk geraakt van deze Hollander."

Naast Erik Meijs heeft België ook belangstelling voor het grootste Nederlandse vrouwentalent, want daarmee komt België weer goed voor de dag de komende jaren. "Badminton Vlaanderen vindt het jammer dat we Erik niet nu al hebben kunnen inzetten, maar tijdens het EK in Amsterdam spreken we weer verder met Ron Daniëls over het overstappen van Erik naar België als sportvluchteling."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!