clubzoeker

Erik Meijs net te laat om voor België uit te komen op het EK

Erik Meijs net te laat om voor België uit te komen op het EK

Naast de onderhandelingen die in Nederland hebben plaatsgevonden voor de huidige topspelers - om nog een keer voor Nederland te kunnen uit komen - zijn er voor de nieuwe talenten onderhandelingen gevoerd om voor België te kunnen uit komen in de toekomst.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bart Veldkamp

Badminton Nederland zit tot 2016 vast aan een wurgcontract met een Japans sportmerk en besteedt de gelden aan spelers die misschien wat minder talent hebben, maar wel juist gekleed zijn. Daarom kijken de spelers die door Badminton Nederland worden uitgesloten uit naar alternatieven.

Het is geen nieuw idee dat Nederlandse sporters voor onze zuiderburen uitkomen. Bart Veltkamp was bij het schaatsen al een voorbeeld, maar ook binnen het badminton zijn er voorbeelden, want Ruud Kuiten heeft ook jarenlang voor België gespeeld.

Gesprekken met Badminton Vlaanderen

De Vlaamse Badminton Liga (sinds deze week Badminton Vlaanderen) is net als Badminton Nederland niet in staat zelf talenten te produceren en maakt dankbaar gebruik van de juridische touwtrekkerij die er door het Yonex-contract is ontstaan in Nederland.

"Erik Meijs is meer dan welkom binnen onze selectie om zich te gaan voor bereiden op de spelen van 2016", aldus bronnen in Vlaanderen. "Erik werkt al met een Belgische trainer op dit moment en tijdens het trainingkamp in Zwijndrecht zijn we hier in België zeer onder de indruk geraakt van deze Hollander."

Naast Erik Meijs heeft België ook belangstelling voor het grootste Nederlandse vrouwentalent, want daarmee komt België weer goed voor de dag de komende jaren. "Badminton Vlaanderen vindt het jammer dat we Erik niet nu al hebben kunnen inzetten, maar tijdens het EK in Amsterdam spreken we weer verder met Ron Daniëls over het overstappen van Erik naar België als sportvluchteling."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!