Lisa Malaihollo over haar NK

Lisa Malaihollo over haar NK

Zaterdag 4 februari was het weer zover, het NK in de Topsporthal in Almere stond op het programma. De kwalificaties op vrijdag mocht ik overslaan, maar de zaterdag zou een drukke dag worden.

Ken je BC Assen al?

Gelukkig hoefde ik niet vroeg aan te treden, maar door het koude en slechte weer toch maar op tijd vertrokken. Het bleek allemaal wel mee te vallen en we kwamen dan ook ruim op tijd aan in de hal. Er waren al een aantal leuke mannenenkels bezig, dus tot aan mijn warming up hoefde ik me niet te vervelen. Aangezien ik het NK erg leuk vind om te spelen en ik ook alle onderdelen erg leuk vind, had ik besloten me fanatiek voor alle drie de onderdelen in te schrijven. Dubbel uiteraard met mijn dubbelmaatje en 'kleine zusje' Yvonne Sie. En de mix natuurlijk met mijn teamgenoot en (sinds kort niet meer de enige maar wel een echte) Westlander Rikkert Suijkerland.

In het damesenkel spel trof ik in de eerste ronde Manon Sibbald die na een lange blessure weer goed terug aan het komen is. Toch altijd weer even wennen tegen een linkshandige speelster, maar ik zat lekker in mijn vel en durfde snel te spelen. We speelden flink wat lange rallies en Manon bleef ook voor elk punt gaan, dus ik moest de druk er goed op blijven houden. Gelukkig lukte dit aardig en ik kon de wedstrijd dan ook met 21-11 en 21-12 naar me toe trekken. Daarna mocht ik vrij snel erachter aan met Yvonne dubbelen tegen Daisy Bommeleyn en Monique Broeke. We kwamen niet echt lekker in de wedstrijd en onze verdediging liep al helemaal niet. Daisy en Monique gingen echter steeds beter spelen. Er moest dan ook in een driesetter uitgemaakt worden wie door zou gaan naar de kwartfinale. We kregen in de derde set iets meer grip, maar maakten nog steeds veel fouten. Gelukkig was het wel genoeg om er met de winst van door te gaan en het werd dan ook 21-17, 17-21, 21-16. Ook in de mix moest ik in de eerste ronde flink aan de bak. Ralph Starren en Judith Campman stonden bloedfanatiek aan de andere kant van het net. Na een goede eerste set van ons (21-11), kwamen Ralph en Judith in de tweede set goed terug en waren niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Ze speelden een spelletje dat ons niet beviel, maar gingen er wel in mee. Dit resulteerde in een 21-17 verlies. De derde set herpakten we ons eigen spelletje en wonnen we met 21-14.

Na een korte pauze begonnen de kwartfinales. In mijn singel mocht ik het opnieuw opnemen tegen Daisy. We hebben wel vaker tegen elkaar gespeeld op allerlei toernooien, dus we kennen elkaars spelletje wel redelijk goed. Ook nu wist ik dat ik geconcentreerd moest spelen en het tempo hoog moest houden. Na een 21-13 en 21-15 overwinning kon ik me op gaan maken voor de volgende dubbel en wel tegen mijn oude teamgenootje Jessica Ottenhoff en Judith Campman. Erg leuk om weer eens tegenover haar te staan. Het werd een leuke dubbel met lange rallies en lekker veel vlak spel. Na twee sets hard werken, maar wel met veel lol, stonden Yvonne en ik in de halve finale. Nog één wedstrijd te gaan voor de zaterdag en dat was de mix tegen Jelle Maas en Iris Tabeling. Dat het een zware wedstrijd zou worden wisten we van tevoren. Jelle en Iris speelden een erg hoog tempo en dwongen bij ons de nodige fouten af. Met 21-14 en 21-10 stonden we dan ook na korte tijd met een ontevreden gevoel naast de baan.

Het was in ieder geval een vermoeiende dag en zondag zou ik weer vroeg moeten singelen tegen Yao Jie. De dubbel stond twee wedstrijden erna gepland tegen Selena Piek en Iris Tabeling. Sinds Yao Jie geen competitie meer speelt in Nederland, is het al weer even geleden dat ik tegen haar had gesingeld. Jie speelde vanaf het begin van de wedstrijd een hoog tempo wat ik maar nauwelijks bij kon houden. De lange rallies verloor ik steeds door eigen fouten. Ik besloot een aantal keer zelf maar het initiatief te gaan nemen en meer aan te gaan vallen, wat mij inderdaad soms wat punten opleverde. Maar dit hield ik niet lang vol en voor Jie was het te makkelijk om mijn spelletje te lezen. Binnen 25 minuten was de wedstrijd dan ook afgelopen, maar had ik in ieder geval mijn plaatsing waargemaakt. Daarna weer flink aan de bak in de dubbel tegen het eerste geplaatste koppel Piek en Tabeling. Net als in de mix lag het tempo erg hoog en kwamen we bijna niet door hun verdediging heen. Ook onze eigen verdediging liep nog steeds niet lekker. Selena en Iris zaten daarnaast erg scherp op het net wat het nog lastiger maakte. We verloren helaas met twee keer 21-12 en daarmee was het NK 2012 voor mij voorbij. Al met al een gezellig weekend, veel partijen (en spierpijn), twee plaatsingen waargemaakt en naast Carlton ook mijn nieuwe sponsor MR Badminton gepromoot :-)!

Nu op naar de finale om het landskampioenschap met mijn club Van Zundert Velo op 25 februari!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!