Judith Meulendijks voor 3e maal Nederlands Kampioen

Judith Meulendijks voor 3e maal Nederlands Kampioen

De Helmondse laat zien dat aannames er zijn om weerlegd te worden. In Almere speelde Judith Meulendijks een sterke driesetter tegen nummer één Yao Jie, die ze met gamewinst begon.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na 13-21 in die eerste game herpakte Yao Jie zich en dwong de echtgenote van NK finalist Eric Pang moeizaam een derde game af met 21-16.

Het bleek voor Meulendijks een behapbare klus, zo'n driesetter tegen de van oorsprong Chinese speelster. Jie kwam op 8-8 even op gelijkspel, maar Judith liet de winst niet meer schieten en bleef tot 21-16 op veilige afstand.

16 jaar geleden won ze haar eerste nationale titel in het damesenkelspel. In 2008 bij afwezigheid van Jie haar tweede en vandaag tegen diezelfde Jie haar derde. Een mooie opwarmer voor het EK in Amsterdam binnenkort.

Klik hier voor het wedstrijdverloop.

Het verslag van badminton.nl

Judith Meulendijks heeft in een zeer spannende finale tegen Yao Jie de titel in het vrouwenkelspel veroverd.

Direct in de eerste game nam Meulendijks het initatief en stuurde Jie alle kanten op (21-13). Jie nam revanche, speelde zuiver in de tweede game. Meulendijks begon fouten te maken en Jie trok de game met 21-16 naar zich toe. Het leek alsof Jie de partij in handen had aan het begin van de derde game. De vermoeidheid sloeg echter toe bij Jie. Een paar lange rallies vielen in het voordeel van Judith uit en zij nam een voorsprong van 20-13. Met zeven matchpoints in handen leek de winst dichtbij en bij de eindstand 21-15 kon zij de armen in de lucht steken en zich voor de 3e keer Nederlands kampioen vrouwenenkelspel noemen.

Het is voor Meulendijks haar 3e titel. In totaal heeft zij in 7 finales gespeeld vanaf 1996, het jaar waarin zij haar eerste titel veroverde.

Meulendijks was verheugd dat ze nu goed presteerde, vooral omdat ze een lastige periode met blessures achter de rug heeft: 'Ik ben alleen maar blij dat het vandaag allemaal lukt. Het ging meteen al goed. Ik wist dat ik heel goed moest spelen om een kans te hebben tegen Jie. Natuurlijk heb je bij het NK altijd wat zenuwen, een titel blijft een titel, nietwaar?'

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!