Persbericht over NK en EK

Persbericht over NK en EK

Tijdens de persconferentie in Sporthallen Zuid te Amsterdam, waar over krap twee weken de EK Badminton Teams 2012 georganiseerd worden, werden zowel de NK 2012 voor het aankomend weekend in Almere als de EK Badminton Teams 2012 aangekondigd. Ook werden de namen van de deelnemende ploegen voor het EK Badminton Teams 2012 vrijgegeven.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

NK

Toernooidirecteur Eric Bakker kijkt uit naar het NK, waar met name aandacht is voor Yao Jie en Eric Pang die voor hun enkelspel titel spelen. Ook is er aandacht voor de opkomst van de jeugd, die met goede hun internationale successen steeds sterker worden en wellicht in staat zijn de gevestigde orde van de troon te stoten. Afwezige spelers tijdens het NK zijn Jonathans/van Dooremalen (keuze in de voorbereiding op de Olympische kwalificatie) en Ruud Bosch (ziekte).

EK Badminton Teams 2012

Na dit weekend gaat de aandacht over naar het EK Badminton Teams 2012, voor nationale mannen- en vrouwenteams. Eric Bakker: ‘Het EK Badminton Teams 2012 werd voor de eerste keer in 1988 in Nederland, ook in Amsterdam, gehouden. Het EK Badminton Teams 2012 heeft nu een echte EK status, terwijl het in 1988 alleen een voorronde van het wereldtoernooi was. Drie jaar geleden zijn we begonnen een host city te zoeken en de daarbij benodigde financiën. Badminton Europe heeft deze EK toegewezen aan Badminton Nederland en Amsterdam. Wij zijn buitengewoon tevreden over de samenwerking met Amsterdam. Ons doel is om in de toekomst ook het EK individueel naar Nederland te halen’.

Henk Stokhof, regisseur van de Olympische Ambitie, is blij met dit evenement. ‘Dit evenement past bij de ambitie om de Olympische Spelen in 2028 naar Amsterdam te krijgen. Er zijn een aantal toernooien in Nederland die er toe doen, waaronder dit EK Badminton Teams 2012. Het toernooi biedt naast de topsport ook een scala van activiteiten voor de breedtesport en side events. Wij leggen de lat hoger dan tijdens het EK van vorig jaar; wij verwachten succesvoller te zijn dit jaar’.

Toppers doen mee

De topspelers Yao Jie, Eric Pang, Judith Meulendijks en Dicky Palyama mee met de EK Badminton Teams 2012. Eline Coene, de nieuwe technisch directeur, en Gerben Bruijstens, bondscoach, zijn zeer blij met hun deelname. ‘Het is belangrijk dat Nederland op dit toernooi sterk van start gaat. Met deze toppers en de Olympische kandidaten waaronder Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen hebben wij veel kans om de kwart of de halve finale te halen. Josephine Wentholt, lange tijd gekweld door een knieblessure, wordt vervangen door Soraya de Visch Eijbergen. Ruud Bosch, herstellende van een salmonella bacterie, speelt niet fit, maar toch wel mee met de mannen. Voor het NK Is hij echter nog niet gezond genoeg.’

Vrouwenteam voor bronzen medaille

Gerben Bruijstens, bondscoach, ziet mogelijkheden om na het winnen van de poule bij de vrouwen, de Engelsen te verslaan. Na deze winst zou de halve finale recht geven op deelname aan de World Finals. ‘We hebben in de dubbels fifty-fifty kans dus moeten we drie singles winnen voor de overwinning’.

'Indien de mannen door de poule komen, treffen ze het sterker geachte Duitsland tegenover zich.’ De Nederlandse mannen zijn één keer tot de wereld finales gekomen. Nu zal alles moeten kloppen om de Duitsers te kunnen verslaan. Dit kunnen wij krijgen door zeer goed spel en een enorme teamgeest, zoals vroeger toen wij de Zweden versloegen.’

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!