Tweede Badcoach badmintonkamp: 23 - 27 juli 2012

Tweede Badcoach badmintonkamp: 23 - 27 juli 2012

Na het succesvolle kamp in januari te Zwijndrecht, zijn de voorbereidingen aan de gang voor het BADCOACH BADMINTON ZOMERKAMP 2012. Het concept is lichtjes aangepast zodat we nog individueler kunnen gaan werken, waardoor alles zal draaien rond het individu.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit zowel voor de spelers op de trainingsstage als voor de trainers in opleiding op de trainersbijscholing.

Internationale trainingsstage voor spelers

Om een optimale sfeer te kunnen aanbieden hebben wij de sporthal volledig afgehuurd. Geen last van andere sporters, geen last van niet-badminton mensen die niet in de zaal moeten zijn. Nee, ons eigen kingdom waar badminton centraal zal staan. De kantine wordt een ontspanningsruimte (met internetpc's) en/of eetgelegenheid aka tv ruimte, de judozaal wordt filmzaal en ook slapen doen we vlakbij...

Zes internationale trainers

In de hal zijn 6 velden beschikbaar en omdat we individueel gaan werken, zijn er gedurende de ganse week 6 toptrainers beschikbaar. Voor elk veld is er dus een eigen trainer!

Vier van de zes trainers kunnen we al bekend maken:

 • ANDREAS JOHANSEN (headcoach, jeugdcoach Skoveshoved, DK)
 • MARTIN KAER ERIKSEN (coach, DK)
 • HENRI VERVOORT (coach, NL/IT)
 • RENE SEHR (coach, NL)
 • (Coach, ???) - nog in onderhandeling
 • (Coach, ???) - nog in onderhandeling
 • ROEL VAN HEUCKELOM (reserve coach, B)

Detailtrainingen door detailtrainers

De opdracht van deze 6 trainers gedurende de week is duidelijk: ga op zoek bij elke speler naar individuele verbeteringspunten. Geen massatrainingen dus zoals op andere badmintonkampen, maar specifieke trainingen op jouw maat gemaakt. Op deze manier kan er een hele week gewerkt worden aan jouw specifieke en persoonlijke aandachtspunten als speler. En net omdat elke trainer maar 1 veld heeft, kan hij zijn aandacht continu vestigen op elk detail van je slag, beweging, voetenwerk.

Voedsel

Een hele week trainen is zwaar voor het lichaam. Daarom is het van essentieel belang om voldoende gezond voedsel te consumeren om een hele week te kunnen blijven presteren. Ook dit wordt een belangrijk aspect. Daarom zal er naast een uitgebreid ontbijtbuffet, zowel ’s middags als ’s avonds warm eten voorzien worden en soep zal quasi de ganse dag door beschikbaar zijn. Gezond, vers en lekker eten met voldoende afwisseling, dat is de opdracht van onze professionele kok!

Een kamp voor iedereen...

Omdat we zo individueel gaan werken kunnen spelers van verschillende leeftijden of klassement zich inschrijven. We zijn er dan ook trots op dat we quasi geen beperkingen opleggen om zich aan te melden, enkel een grote gedrevenheid om bij te leren is vereist. Zo hebben al enkele toptalenten uit België en Nederland hun komst bevestigd, omdat ook zij geloven dat individuele trainingen de manier is om echt vooruitgang te maken. Maar ook enkele meer recreatieve spelers die gewoon veel willen leren hebben zich reeds aangemeld. Deze mix zal zorgen voor een unieke sfeer tijdens de week.

Praktijkgerichte bijscholing voor trainers

6 trainers met nieuwe invloeden

Heb je het gevoel dat je als trainers vastgeroest raakt binnen je bekende omgeving/club? Vind je het moeilijk om nieuwe ideeën, invloeden, manieren van training geven op te pikken? Het is inderdaad niet altijd eenvoudig om op praktische basis informatie te verzamelen als trainer. Hier willen wij verandering in brengen!

Tijdens het kamp kan je een hele week meelopen met een toptrainer. Niet alleen maar toekijken maar actief meedraaien. Het mee opstellen van trainingen, mee training geven en nadien evaluaties maken van de dag en discussies voeren over wat er gebeurd is ("zou je die grip niet beter 1 mm aanpassen, welk voetenwerk na welke slag, hoe kan je slagkeuze je voetenwerk of zelfs spronghoogte gaan bepalen..."). Het grote voordeel van dit concept is dat je niet enkel met 1 trainer zal meelopen, maar daarnaast ook de invloeden kan oppikken van nog 5 andere trainers. Een massa informatie dus!

De Deense visie op training geven... waarom?

De opleiding zal onder supervisie staan van ANDREAS JOHANSEN (elite coach in Denemarken). Hij zal ook zorgen voor eventueel theoretische tussenkomsten indien nodig. Ook videoanalyse zal aan bod komen gedurende deze week. Maar wat ANDREAS vooral wil bereiken is dat je na een week zal leren denken volgende de Deense visie over badmintontraining.

De trainersstaf die op het kamp aanwezig zal zijn is uniek en het zal weer minstens tot volgend jaar duren vooraleer er opnieuw zoveel badmintonkennis in 1 hal verzameld zal zijn. Om de kwaliteit van de stage en praktijkgerichte opleiding te bewaren is het aantal inschrijvingen beperkt. Alle inschrijvingen worden chronologisch aanvaard, zodat iedereen een gelijke kans heeft om deel te nemen. Voor meer informatie of inschrijvingen kan u mailen naar roel.vanheuckelom@telenet.be.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp
Roel Van Heuckelom

Roel Van Heuckelom

Zeg je Roel, dan zeg je Duvel. Maar naast liefhebber van een Vlaams biertje is deze Zuiderbuur natuurlijk bekend om zijn succesvolle Badcoach kampen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!