SportSport

Selena Piek: 'Onwijs trots op mijn partners'

Selena Piek: 'Onwijs trots op mijn partners'

Wauw, waar moet ik beginnen met schrijven? Afgelopen weekend stond het NK voor de deur. Dit prestigieuze en beladen toernooi vond plaats in Almere, op zo'n 15 minuten verwijderd van mijn thuis. Zowel in dubbel als mix stond ik bovenaan de plaatsingslijst, iets wat me nog niet eerder is overkomen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op zaterdag werden de eerste rondes tot aan de halve finales afgewerkt welke ik zonder al te veel problemen door kwam. Belangrijk, want de zondag is uiteindelijk waar het echt om draait. Dave en ik begonnen de ochtend met een gelukje door een walkover te krijgen op Jelle en Iris. De eerste finale was een feit! Vervolgens wonnen Iris en ik ook onze halve finale dubbel vrij eenvoudig, waardoor de weg naar dubbel goud steeds dichterbij kwam.

In de mix finale kwam ik uit tegen een vertrouwd gezicht, mijn oude partner van 5 jaar; Jacco Arends en maatje Ilse Vaessen. Na een ietwat onwennig begin, pakte we de eerste game met goed spel. We konden veel druk zetten en waren op de beslissende momenten net even scherper. In de tweede game stonden we eigenlijk continu voor en hadden een ruime marge opgebouwd van 7 punten. Vanaf dat moment verslapten wij een beetje en konden Jacco en Ilse veel druk zetten waardoor er bij ons wat onnodige foutjes inslopen. Na spannende rally’s hadden we op 20-18 twee kansen om mijn eerste NK titel binnen te slepen. Op ons tweede matchpoint wisten we hem te verzilveren waardoor de titel een feit was! Wat een blijdschap/opluchting ging er door mij heen op dat moment. Te gek om na een relatief korte periode als partners al een titel te kunnen pakken.

Lees de rest van Selena's verslag op haar website.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!