SportSport

Jordy Hilbink: 'Eindstation kwartfinale'

Jordy Hilbink: 'Eindstation kwartfinale'

Dit weekend werd in het topsportcentrum van Almere, het NK badminton gespeeld. De spelers die zich moesten plaatsen voor een plaatsje in het hoofdtoernooi, mochten vrijdag al aantreden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Uiteindelijk wist Mark Caljouw zich door de kwalificatie heen te slaan en mocht zaterdag dus aantreden tegen mij. Ik was zeer gebrand om een goede pot neer te zetten. Uiteindelijk wist ik met snel spel, in twee overtuigende games te winnen.

De kwartfinale was een feit, alleen moest ik erg lang wachten voordat deze gespeeld zou worden. Na bijna 6 slopende uren te hebben gewacht, mocht ik het opnemen tegen de 9 voudig Nederlands kampioen, Dicky Palyama. Doordat ik de laatste weken goed in me vel zit, gaan de wedstrijden ook automatisch goed.

Voor de wedstrijd tegen Dicky had ik nog eens video beelden bekeken van 2 jaar geleden. Toen trof ik Palyama ook in de kwart finale en wist die mij toen ruim schoots aan de kant te zetten. Ik starte de wedstrijd met een klein plannetje, van 2 aandachtspunten waar ik me aan moest houden. De eerste set speelde ik degelijk en probeerde met veel tempo wisselingen de punten te maken. Dat pakte goed uit en won de eerste game met overtuigende cijfers. Ik wist dat als ik voor een stunt zou willen zorgen, dat ik vanaf punt 1 in de tweede set bij moest blijven. Helaas door wat teveel schoonheids foutjes en uit ballen die 1 mm achter de lijn vielen, verloor ik de tweede set. De derde set was eigenlijk niet anders dan de tweede set, veel goede rally’s, maar de uitballen deden mij de das om.

Lees de rest van Jordy's verslag op zijn website.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!