Ted van der Meer over toekomst BNL: 'Zichtbaar en gericht op groei'

Ted van der Meer over toekomst BNL: 'Zichtbaar en gericht op groei'

Is badminton de mooiste sport die er is? Voor actieve badmintonners wel natuurlijk. Maar daarbuiten? Wie zijn er op de hoogte van het feit dat het een van de meest veelzijdige sporten is waarbij je alles uit je lijf moet halen om tot resultaat te komen?

SportSport

Ken je BV Unicum al?

We zijn te onzichtbaar, zo simpel is het. Er is niks mis met badminton als ‘campingsport’ maar onze sport is veel méér dan dat. Badminton is, aldus bestuurslid Betty Timmerman, ‘een stoere sport’. Dat vindt ook de Russische leider Vladimir Poetin, die zijn leger massaal wil laten badmintonnen...

Het bondsbestuur van Badminton Nederland – officiële afkorting: BNL – is een mengeling van jong en oud, vrouw en man. We zijn het over één ding roerend eens: we moeten meer naar buiten treden, laten zien wat een geweldige sport badminton is. Dat het niet alleen leuk is om te doen, maar ook dat het gezond is voor lichaam en geest. ‘Badminton & fitness’ - een ideale mix.

Het is mijn absolute overtuiging dat BNL veel groter kan groeien. We zijn nog altijd een ‘middelgrote’ sportbond met onze ongeveer 55.000 leden, terwijl er – ruwe schatting – tussen de 100 en 200 duizend min of meer georganiseerde badmintonners zijn, o.a. via kleine bonden op allerlei plekken in Nederland. Als BNL uitgroeit tot een veel grotere bond, dan krijgen we meer middelen, worden we interessanter voor sponsoren en kunnen we onze sport beter promoten.

Popularisering kan op veel verschillende manieren. Het helpt als je een Olympisch kampioen in huis hebt. Maar het is ook belangrijk dat we in de toekomst in elke gemeente en in elk stadsdeel met een of meer verenigingen actief zijn. Dat is ook een van de speerpunten van beleid, samen met het uitbreiden en versterken van het vrijwilligersbestand en het opleiden op verschillende gebieden. Dit magazine is een eerste aanzet tot zichtbaarheid. Zelf vind ik dat elk lid eigenlijk enkele malen per jaar een blad in zijn/haar brievenbus zou moeten aantreffen. We zoeken naarstig naar middelen om dat voor elkaar te krijgen. Dit jaar komt er ook een Week van het badminton. In die periode willen we onze sport zo massaal mogelijk onder de aandacht brengen van het grote publiek.

Drempelverlaging - daar gaat het ook om. We hebben de basiscontributie voor nieuwe leden drastisch verlaagd naar € 7,50. Ik doe een beroep op de verenigingsbesturen om alle leden op te geven. Om het geld hoeft u het niet meer te laten! Met zijn allen de ‘badminton-familie’ groter maken en weer een top 1-bond worden, is dat geen mooi vooruitzicht?

Ik wens jullie namens het bondsbestuur veel leesplezier toe. En heb je ideeën om de badmintonsport populairder te maken? Laat het ons weten via info@badminton.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!