Badminton: Van Spel Tot Sport

Badminton: Van Spel Tot Sport

Wim Knaap schreef samen met drie co-auteurs het zelf uitgegeven boek Badminton: Van Spel Tot Sport (oplage: 300 stuks). Aanleiding van dit tijdrovende vrijwilligerswerk? Het 90-jarig jubileum van Badminton Nederland en 50-jarig bestaan van de Vereniging van Badminton Oefenmeesters.

clubzoeker

Ken je BC Asterix al?

Het hardcover boek is door de coronacrisis iets vertraagd en verscheen verleden maand. Clemens Wortel, oud-voorzitter van Badminton Nederland - schreef een voorwoord, net als de nieuwe voorzitter Jan Helmond dat deed.

Als lezer wordt je meegenomen in de ontwikkeling van de badmintonsport in de wereld en in Nederland. De geboortejaren van de verschillende betrokkenen verraden dat er kennis uit de beginjaren van de sport in het boek terug te vinden is.

Niet alleen de historie van Badminton Nederland en de VBO is aan de pagina's toevertrouwd, maar ook de geschiedenis van de trainersopleidingen, de spelregels en de rol van de scheidsrechters.

Badminton: Van Spel Tot Sport kopen

Het boek is voor € 24,45 inclusief verzendkosten te koop. (€ 19,95 zonder verzendkosten.) Een e-mail naar Wim Knaap met het verzendadres en een overschrijving naar bankrekening NL16 INGB 0636 2702 62 t.n.v. W. Knaap is voldoende om Badminton: Van Spel Tot Sport in huis te krijgen.

Voorwoord Jan Helmond

Voor u ligt een boek waar de schrijvers trots op kunnen zijn. Het gaat over de geschiedenis van het badminton, zowel wereldwijd als in Nederland.

Ik herinner mij nog mijn eerste stappen op het badmintonveld en hoe deze sport mij toen - en in een groot deel van mijn leven - 'pakte'. Een van de eerste boeken die ik las over mijn sport was The Badmintonstory van Bernard Adams (1980). Dat boek werkte voor mij als een rechtvaardiging van mijn passie voor deze sport: dit was een sport waar boeken over waren geschreven! Een sport met historie en een sport met toekomst.

Zo kijk ik ook graag naar dit boek. Het geeft al lezend en kijkend het gevoel dat onze sport 'opgetild' wordt. Dit boek geeft ons, badmintonliefhebbers, het grootste gelijk van de wereld om elke dag weer warm te lopen voor deze sport. Ik hoop ook dat dit boek anderen (nieuwe, beginnende spelers) inspireert en duidelijk maakt dat dit een sport is met een rijke traditie en spetterende toekomst.

Rest mij de schrijvers en samenstellers zeer te bedanken en alle jubilarissen; Badminton Nederland (90 jaar) en VBO (50 jaar) van harte te feliciteren.

Jan Helmond
voorzitter
Badminton Nederland

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Zondag de tweede wedstrijd van het dubbelweekend, uit in Den Haag tegen Drop Shot. Na een aantal spannende partijen waren er…

23 oktober 2022

Werk aan de winkel voor Smashing

Werk aan de winkel voor Smashing

Na de wedstrijden tegen de huidige nummers een, twee én drie van de competitie, hoopten we dit weekend wat meer punten te…

3 oktober 2022

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC heeft elf punten overgehouden aan het dubbelweekend in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag stond er in de topper…

3 oktober 2022

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

De badmintonners van VELO hebben de eerste wedstrijd van het dubbelweekend afgesloten met een 2-6 nederlaag tegen de Haagse club…

2 oktober 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!