Prachtige strijd bij het NVK 2012 in Amersfoort

Prachtige strijd bij het NVK 2012 in Amersfoort

In de Amersfoortse sporthal Juliana van Stolberg ontspon zich afgelopen weekend een mooi Nederlands Kampioenschap tussen de badmintonners van 35 jaar en ouder.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het toernooi werd weer georganiseerd door de plaatselijke vereniging BC Amersfoort. Dit in samenwerking met Badminton Nederland. Wedstrijdleider John op het veld had de regie, samen met de vrouwelijke wedstrijdleiding van BC Amersfoort bestaande uit Ans en Wim Top, Marieke Geurtsen, Annemarie Schouten en Jos Weinberg. Referee Wim Scholtus hield toezicht op het juiste verloop van de wedstrijden.

In het toernooi leverden de veteranen verbeten strijd om de titels. Wat te denken van de titel mannen enkelspel 65+ van de nieuwe secretaris van BNL Clemens Wortel.

In de jongste klasse 35+ waren Georgy en Joris van Soerland weer oppermachtig met winst in het vrouwen en mannenenkelspel.

Een bijzonder prestatie leverde de oudste deelneemster bij de vrouwen Jessie Havelaar. Zij behaalde twee titels, één in het vrouwendubbel 55+ en één in de mix 55+. Ook uniek was dat zoon Chris Bruil en dochter Sandy Bruil van Jessie in de 35+ klasse succesvol deelnamen.

Uun Santosa was ook weer goed voor twee nationale titels in de 45+ klasse. Uun mag gezien zijn leeftijd spelen in de 55+ klasse!

Alle 140 deelnemers beleefden een mooi weekend in Amersfoort waar zaterdagavond een Indisch buffet was gevolgd door live muziek van de BC Amersfoort huisband o.l.v. Roy van Waardenburg, die en passant ook nog de 2e plaats in de mix 55+ behaalde.

Verder waren er titels voor de organiserende vereniging van Maureen Kleijwegt-Oskam in het vrouwendubbel 45+ en Rob Peperkamp in het mannendubbel 50+.

Bij de prijsuitreiking roemde BNL bestuurslid Clemens Wortel de altijd goede organisatie van BC Amersfoort. Clemens Wortel benadrukte nog eens dat dit kampioenschap bij BC Amersfoort hoort en nodigde alle deelnemers vast uit voor de volgende editie in 2013. Ans top bedankte alle deelnemers voor hun bijdragen om tot dit goed geslaagde toernooi te komen.

Alle uitslagen zijn te vinden op toernooi.nl.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!