clubzoeker

De kampioenen zijn bekend!

De kampioenen zijn bekend!

Willy Weijers, John Besseling, Marcel Smouter, Ilse van der Burgwal, Gerda Hondeveldt, Anouk Meijs, Carmen van Kester, Eddy Boerman, Guus Maassen, Inge Bakker, Timo Bakker en Mario Biekmann.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Deze twaalf aangepast badmintonners mogen zich sinds dit weekend (wellicht wederom) Nederlands kampioen aangepast badminton noemen in één of meerdere onderdelen. Eddy Boerman en Ilse van der Burgwal deden van alle sporters de beste zaken. Zij pakten op alle drie de onderdelen de titel.

Het Nederlands Kampioenschap vond dit jaar plaats in het weekend van 21 en 22 april in Drachten. Gelukkig konden onze toppers (die vanwege de nieuwe classificering niet kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld het EK) nu wel meedoen. Deze toppers hebben opnieuw bewezen tot de top van Nederland te behoren. Het is dan ook ongelofelijk knap dat zij, ondanks alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd, gewoon aan het NK hebben deelgenomen. Hun prestaties bewijzen dat zij, samen met een ieder die erbij betrokken is, moeten blijven strijden voor terugkeer bij internationale wedstrijden.

Carol de Meijer Trofee

Dit jaar werd wederom de Carol de Meijer Trofee uitgereikt aan de beste verliezer van het kampioenschap. Degene die buiten de prijzen is gevallen, maar van zijn tegenstanders de meeste punten heeft afgesnoept, krijgt dan deze prijs. Het afgelopen weekend was Hub Leerschen van de vereniging MGS uit Maastricht de gelukkige. Hub is officieel een zogenaamde ‘zitter’ (hij zit letterlijk op de grond, terwijl hij badmintont), maar speelt sinds dit seizoen regelmatig met de staande heren mee wegens gebrek aan concurrentie bij de zitters.

Hub maakt sprongen vooruit en deze prijs is hem dan ook van harte gegund. "Ik kan het nog steeds niet bevatten", vertelt Hub. "Het dringt nu nog niet tot mij door en ik denk dat ik daar echt nog een paar dagen voor nodig zal hebben. Ik wil deze beker opdragen aan de sponsoren die mijn deelname aan het NK hebben mogelijk gemaakt en op de tweede plaats aan alle deelnemers van het kampioenschap. De trofee sterkt mij om door te blijven gaan in welke vorm dan ook. Ik zal deze trofee volgend jaar persoonlijk terugbrengen, dus wees erop voorbereid."

Teleurstellend

Het aantal badmintonners dat deelnam aan het NK viel helaas dit jaar erg tegen. Daar hielp ik zelf ook lekker aan mee. Ik heb helaas een blessure. We hebben de beslissing of ik wel of niet zou spelen zover mogelijk uitgesteld. Maar het feit dat ik tweeënhalve maand niet getraind heb en nog niet volledig herstel ben maakte dat ik toch twee weken geleden besloten heb niet deel te nemen. Hierdoor was er bij de vrouwendubbel staand nog maar één koppel over en heeft dit onderdeel niet kunnen doorgaan. Daarom roep ik bij deze iedereen, die binnen de doelgroep valt, op om met aangepast badminton te beginnen of je trainingen door te zetten. Dan zien we elkaar volgend jaar op het NK.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!