SportSport

Geef clinics op de basisscholen om nieuwe jeugdleden te werven!

Geef clinics op de basisscholen om nieuwe jeugdleden te werven!

Afgelopen vrijdag 30 maart 2012 was ik even in Sportcomplex Carl Dekker om samen met mijn vrouw en onze kleindochter Sara een aantal voorbereidingen te treffen voor de innerlijke mens tijdens het Carlton GT1 Master 4 6 toernooi Almere 2012.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Carltonzaal was op dat moment in gebruik door één van de scholen die gebruik maakt van de zalen in ons sportcomplex. En de zeker 30 kinderen kregen, heel toepasselijk dus in de Carltonzaal, badmintonles van onze combinatiefunctionaris Emmy Vlaar.

Een geschreeuw van jewelste in de zaal, dat schijnt er tegenwoordig bij te horen. In dat kader denk ik wel eens terug aan de gymnastieklessen die wij op de lagere school kregen. Netjes in het gelid en monden dicht. Maar niets van dit alles dus in de Carltonzaal. Zo'n 30 kinderen werden door Emmy, met hulp van de vakleerkracht, aan het badmintonnen gezet. En de kinderen genoten zichtbaar, het plezier straalde van hun gezichten af. Het geven van deze clinics is Emmy wel toevertrouwd. Zij spreidt een grote betrokkenheid en deskundigheid ten toon.

De kinderen krijgen van Emmy allemaal folders uitgereikt om nader kennis te maken met de badmintonsport en om een vriendje of vriendinnetje mee te nemen. De praktijk heeft tot nu toe geleerd dat het werkt. Zeker zo'n 60 kinderen hebben de weg naar onze vereniging gevonden. Dat is fantastisch voor onze vereniging, maar het bevestigt bovendien, dat als de kinderen kennis kunnen maken met welke sport dan ook, dat ze graag willen sporten. En dat is alleen maar goed in onze 'overgewichtmaatschappij'.

Een aanrader dus voor de badmintonverenigingen. Geef clinics op de basisscholen, dat is een manier om nieuwe jeugdleden te werven en om die manier de teruggang in het ledental van onze verenigingen enigszins tegen te gaan.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!