clubzoeker

Halve finales op toptoernooi in Rodez (Frankrijk)

Halve finales op toptoernooi in Rodez (Frankrijk)

Op de eerste dag van het 2e Franse Open toernooi aangepast badminton in Rodez hebben Guus Maassen, Eddy Boerman, Jordy Brouwer von Gonzenbach en Willy Slieker hun wedstrijden in de poules gespeeld.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij de staanders werden in Guus en Eddy in het enkelspel beiden tweede in hun poule wat betekende dat zij verder gingen in het afvalsysteem en ook Jordy ging door bij de rollers. Willy kwam bij de rollers helaas niet verder dan het spelen in de poule.

In zijn poule verloor Eddy alleen van de sterk spelende jonge Duitser Tim Haller (14 en 10) die na andere winstpartijen uit zal komen in de finale.

Guus kwam in de kwartfinale de andere finalist tegen, Manoj Sarkar uit India, die hem met 9 en 11 versloeg.

Eddy speelde in de kwartfinale tegen Wandee Kamtam uit Thailand. Een hele mooie partij, met in de eerste game een voorsprong voor Eddy die hij helaas niet vast kon houden en met 21-19 alsnog verloor. Ook de tweede game was zeer spannend en ging geheel gelijk op en ook nu weer moest Eddy zich met 21-19 gewonnen geven. Ook nu aan het eind van de game en paar foutjes en dus werd deze wedstrijd helaas verloren. Gelukkig hield hij an het spelen van de wedstrijd een heel goed gevoel over, dat echter even later teniet werd gedaan omdat Wandee Kamtam aan het begin van de halve finale opgaf en niet verder kon spelen. Wellicht was de oorzaak dat alles was gegeven in de partij tegen Eddy.

Jordy verloor bij de rollers in zijn poule van de verrassend sterk spelende Engelsman Martin Rooke (17 en 18). Ook Rooke zal uit gaan komen in de finale. Een hele mooie spannende partij waarin Jordy heeft laten zien dat hij zeker nog verder zal kunnen groeien. Misschien wel zijn best gespeelde wedstrijd ooit. Maar als tweede dus toch door naar de kwartfinale. Vrij eenvoudig won Jordy deze kwartfinale van de Fransman Pascal Barillon (2 en 16).

In de halve finale moest hij het opnemen tegen de geroutineerde Gobi Ranganathan uit Engeland. De eerste game ging met 21-8 naar de Engelsman, maar in de tweede game kwam Jordy beter in zijn spel en met hele mooie slagen en slim uitgedachte acties wist hij deze game op zijn naam te brengen (21-17). Helaas lukte het hem niet om de derde game te vervolgen met het goede spel en door zijn ervaring ging de winst dan toch naar Gobi. Ook nu weer en partij waar Jordy tevreden op terug kan kijken.

Het dubbel wist het duo Jordy/Willy winnend af te sluiten tegen Prem Kumar (India) en Lodovic Roustan (Frankrijk) met de scores 21-11 en 21-5. Ook winst tegen Guillaume Legendre/Sébastien Martin (Fr). Na drie games was een plaats in de halve finale bereikt (21-19-16-21 en 21-13).

Eddy en Guus wonnen hun partij tegen Pascal Baron en Geoffrey Byzery (Frankrijk) met duidelijke cijfers (21-14 en 21-7) en daarna verloren daarna ze in drie games van Neeraj George Baby en Manoj Sarkar (India). De standen van deze partij waren 21-15, 21-23 en 21-11.

Deze uitslagen betekenen dat zowel Guus en Eddy als Jordy en Willy maandag uit zullen komen in de halve finales van het mannendubbel. Jordy en Willy spelen tegen het Franse koppel Pascal Barillon en Francois Nalborczyk en Guus en Eddy tegen het sterke en jonge Duitse koppel Max Altenkamp en Tim Haller.

Dit toernooi geldt als voorbereiding op de Europese Parabadminton kampioenschappen in juni in Dortmund. Nu al kan er worden gezegd dat dit toernooi hiervoor zeker geslaagd is. De spelers hebben soms zwaar onder druk gestaan en wisten zich goed staande te houden. Een hele goede ervaring en nu al wordt er uitgekeken naar de komende EK. Maar eerst nog de halve finales. Hopelijk kan het goede gevoel vast gehouden worden en kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!